ТЕХНОМАРКЕТ гр. Шумен арогантни!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: ТЕХНОМАРКЕТ гр. Шумен арогантни!

Мнениеот 777 » Чет 31 мар 2016 17:18

Отиваш в САЩ и ползваш техните правила.

Тук целият проблем е описан ясно и видно: "Тя каза, че ще ми върне парите, но аз я попитах нали аз бях виновен заради това, че съм поставил СД картата и заради нея не се извежда батерията, сега какво стана? Тя още повече се ядоса ....Каза, че няма да ми върне парите и че ще задържи смартфона за да го прати на обслужване в сервиз."

Не става въпрос за дефектна стока или лошия ТМ, а за това, че ученикът с житейски опит се заяжда персонално преди да е взел парите и после се вайка във форума.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 31 мар 2016 17:28

777 написа:Отиваш в САЩ и ползваш техните правила.

Сладур - за мен ти си 'ученик с житейски опит'! :c010

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 31 мар 2016 17:39

group® написа:Обиждате момчето със сарказъм

Въпросното момче е твърдо убедено, че са му сменили телефона, щото си знае си правата и може да ги отстоява.
Всъщност хлапето има право да му вземат телефона и да го мотат цял месец. По закон е така.
Сарказмът е за да се опитаме да му обясним, че нито си знае правата, нито може да ги отстоява. Все някой трябва да му обясни, че многобройните измамени клиенти, не само от Техномаркет, а изобщо, не са по-глупави от него. И че самочувствието му няма абсолютно никакво покритие.
Това, че са му сменили телефона е просто жест от страна на магазина. Сменили са го без да са длъжни.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 31 мар 2016 18:09

Аз предлагам да се направи отделна тема за такива лоши търговси практики,с конкретни примери на обекти или онлайн търговци.
Както имаме една хубаво развита тема за некоректните автокъщи.
Създаде ли се темата,аз ще бъда един от хората,които ще напишат мнение за некоректен онлайн търговец.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 31 мар 2016 18:48

ktamen написа:Всъщност хлапето има право да му вземат телефона и да го мотат цял месец. По закон е така.

Това не е така.
Има право да иска и замяна.
Откажат ли му с претекст, че нямат, той доказва, че има в друг магазин и/или онлайн пак при тях и още по-зле става за ТЕХНОМАРКЕТ. Тогава вече става Нелоялна търговска практика - умишлена заблуда на клиент и т.н.
Точно КЗП най-обича такива шашми.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 31 мар 2016 18:51

Истината е, че каквито са потрбителите, такива са и търговците. Айде пусни за шест месеца с право на връщане де? Дали няма да фалираш?

denyodeniz
Автомобил: Audi s4 b5 Avant
Двигател: 2700

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 19:03

ktamen написа:
group® написа:Обиждате момчето със сарказъм

Въпросното момче е твърдо убедено, че са му сменили телефона, щото си знае си правата и може да ги отстоява.
Всъщност хлапето има право да му вземат телефона и да го мотат цял месец. По закон е така.
Сарказмът е за да се опитаме да му обясним, че нито си знае правата, нито може да ги отстоява. Все някой трябва да му обясни, че многобройните измамени клиенти, не само от Техномаркет, а изобщо, не са по-глупави от него. И че самочувствието му няма абсолютно никакво покритие.
Това, че са му сменили телефона е просто жест от страна на магазина. Сменили са го без да са длъжни.

Споко е братлянки, не съм умрял за вашите Български права и задължения. След някоя година изчезвам от България да бачкам при родителите ми в Холандия да работя в ИТ Фирма! :) Там поне хората уважават човеците, а не се държат с тях като мааймуни в магазин, които си плащат за дефектна стока и накрая ги унижават пред други хора...

Имам чувството, че сте хора на Техномаркет и ме нападате, МНОГО ПРЕДИ ДА ПИША ВЪВ ФОРУМА, бях си потърсил вече правата. Публикувах темата за да видят всевъзможно повече хора моята дилема.Знам, че трябвало да огледам телефона подробно, което щеше да ми отнеме може би 24ч. тъй като трябва да тествам дали WI-FI бачка добре, дали батерията държи добре, дали се зарежда, дали батерията се маха, дали телефона угасва на време и след като угасне се пуска... Абе като цяло аз съм виновен, че не съм тествал стоката няколко дена в магазина, да се циганя и накрая даже да кажа, абе не ме кефи, ся продайте стоката на друг след като съм го тествал и виждам, че не ми харесва... Звучите малко странно без да се замисляте.

Интересно! Как с една тема ми определихте живота, как успяхте да ми направите пълен психо профил и как успяхте дори да ме съдите вече за постъпката ми?
В случая ви казвам, че аз така и така съм направил и това и това се случи. Не си мислете, че съм си чесъл егото и езика в магазина и съм дошул да търся във форума състрадение.Аз след случката вечерта реших да споделя с хората какво ми се случи та и те да знаят, и преди да пиша бях подал жалбите и сигнали на всякъде. Не съм получил помощ от форума, не съм и се доверявал на форума, защото не съм форумна мишка.

Благодаря на колегите, които ме подкрепиха, не защото ме подкрепиха, а защото техните мнения съвпадат с моето мислене като клиент и просто като човек.
Вие ме нападайте, колкото искате.Аз ще си живея нормално живота, а вие тук ще се чешите, чешите, та като ви гледам колко хиляди мнения имате, май наистина сте големи разбирачи, а като видя някои коментари писани в други теми на форума разбирам, че нещо ви куца.Вие сигурно едва доживявате да намерите 3 мин. време за да влезете във VW forum и да се нае*бете от коментари един към друг? :D Сори, че ще го кажа, но някои хора изглеждат жалки, а вашите коментари ме накараха да го мисля това и след този момент нищо няма да промени мнението ми.Имайте впредвид, че тук така си разказвате нещата един на друг, че променят изцяло проблема описан от мен и си го перефразирате така както ви кефне на езика.Правете го, имате волята и свободата, не се сърдя :a045

Аз не съм мъдър колкото вас, но дано ако мъдростта е такова нещо като вашето знание, дано никога не го постигна.Сега ще чакам вълна от коментари защото сигурно засегнах G-точката на вашата душа, кято тъй сериозно се нуждае от чесане по форумите.Доказахте нещо, което дори вие не знаехте.Сега вземете и сериозно се замислите върху вашата мъдрост.И най - голямата грешка на повечето е, че не се поглеждат леко странично за да видят собствените си грешки.

Аз като пиша за проблема вместо да ми казвате къв е шибаният закон и какво пише и какво трябва, защо не предложите подкрепа и да направим така, че да променим тия закони, които мачкат потребителя ? Щом в интернет имаме правото до 14 дни да връщаме стоката без обяснение, то нека и от физически магазин да е така.Нали е почти все същото и предимно стоките идват от едно и също място? Все едни и същи складове и магазини изпращат стоките по куриера, по куриера също имаш правото да го разглеждаш колкото и във физически магазин.Даже човек във физически магазин усеща малко повече гарант, че стоката ще е добре, но уви !

А вие скъпи колеги, пак помислите.Сега пак мен ме изкарайте зелен, та не узрял, та някакъв вчерашен.Вие хич не сте били на моите години на които аз съм.Макар, че вие не знаете и на колко години съм.

Честно да ви кажа, точно преди да пиша отбегнах жестока катастрофа с едно vw, което се управляваше от мъж на около 35г., човека беше на средата между 2 ленти и се чудеше, коя лента да заеме защото се чудеше, кой светофар в зелено ще хване.Аз съответно заради него не мога да си заема лентата защото той кара ту на ляво ту на дясно та му свирнах и човека едва не изляза от колата да ме бие, че все пак съм му бибитнал за това, че заема 2 ленти и пречи на цяла колона коли.

Сигурно вие сте като тоя човек, и той ще се прибера и ще си начеше езика в интернет, добре, че имам камера в колата, която записва всичко HD и имам доказателство за такива тапанари ако се случи нещо.И той може да се има за много мъдър, като някои колеги тука.Това беше пример само, та да си знаете, че не сте най - велики.Понякога признавайте и чуждите проблеми, не винаги сте прави, разберете, че да подкрепиш някого понякга е по - доброто решение защото това топли душата, а не те стяга в душата за да се доказваш колко по - различен си.

Ся коментара ми ще го заебете и ще се захването за нещо съвсем различно, защото и на вас не ви оттърват думите ми...

Отново мерси на колегите, дето ме подкрепиха.Кво да се прави.Татко казваше, че 80% от хората на Земята са глупави и не го знаят това, а другите 20% си живеят живота за сметка на глупавите :D

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 31 мар 2016 19:11

group® написа:ktamen написа:

Преди 2 години шефа ми ме заплаши с уволнение .впоследствие мярката "падна" в "предупреждени за уволнение"( оказа се че хора ,които по цял ден ,за да оправдаят бездействието си,пишат доноси с/у този или онзи,но това е друга тема..).
Единственото вярно нещо,което ми каза шефа когато ме привика беше"Когато се работи ,никой в тази фирма няма право да смесва служебните си ангажименти с лични емоции....
Така че думите на управителката в ТМ,ако е вярно ,че е казала на колегата нещо от рода на :Искаш ли да не си видиш нито парите,нито стоката...Просто тази жена няма място в този магазин,ако шефовете държат на името "Техномаркет".Струва ми се че личното его на този или онзи управител в един от верига магазини не би било оправдано от "големия шеф",каквито и да са обстоятелствата. Затова всеки,който смята че са му накърнени законните права трябва да си търси правата задължително,ако и да става въпрос не за 300,а дори за 3лв.

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 19:16

gergeto - Точно така, зам. управителката ми каза: "Ся щом толкова ти знае устата, пращам телефона на сервиз да останеш без телефон и пари, за да знаеш след това да не казваш всичко, което мислиш!!!"

Това е достатъчно за да съм недоволен.Няма такова отношение.Дори да не могат да ми заменят стоката или да ми върнат парите, можеше учтиво да ми каже: "Извиняваме се много, но за съжаление трябва да го изпратим на серивз защото по закон на нашата политиката е така.... и така... "

По самото начало проблемите бяха от характера на жената.Значи има един лаф, каквото почукало - такова се обадило.Аз отидох с ясната нагласа да ми оправят дефекта, но с това държание просто останах за момент без думи и се чудя на кой свят се намирам!

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 19:28

ktamen написа:
group® написа:Сарказмът е за да се опитаме да му обясним, че нито си знае правата, нито може да ги отстоява. Все някой трябва да му обясни, че многобройните измамени клиенти, не само от Техномаркет, а изобщо, не са по-глупави от него. И че самочувствието му няма абсолютно никакво покритие.

Всеки клиент ли трябва да се тества дали си знае правата и дали може да си отстоява правата г-н Професоре с главно П? Интересно, има какво да се уча от вас. Ако искате да ме направите като вас, един ден ако имам фирма и попаднете на мен, тежко ви горко ! :D :horror :horror Мисля, че самите вие не трябв да сте пример за никого с подобни коментари.

П.П за да имам самочувствие с покритие колко нули трябва да имам в банковата си сметка? С какво измрвате вие самочувствието, господине? Ако го измервате с позицията ви в работата си, с колата, която карате, то значи вие по нищо не се различавате от въпросната зам. управителка. Препоръчвам ви малко повече размисъл. Помъдряването, което така не ви пада от устата се достига, когато давате съвети на хората без да ги дразните и те ви слушат и ви се възхищават.Аз не виждам много хора да ви се възхищавам, г-н Професоре.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 31 мар 2016 19:37

Някой ако е работил в ТМ или ТП да каже по какъв начин ги притискат да отказват връщане на пари, защото има нещо такова. Няма логика да се опъват при положение, че магазинът не е техен нито на роднини. Или им слагат глоби или режат премии. То ако не го правят магазинът набързо ще се напълни с върната и видимо разпечатвана стока.

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 19:42

Писаха ми и хора, които са работили в ТМ И ТП преди време и казват, че много често са ставали свидетели на подобни караници и сценки от страна на управители и служители, където клиентите са с правото си, защото много, често продавали мостри и дефектни стоки! Има много случаи, където разправят, че една жена си купила 3 климатика и имало включен монтаж, но те са оставили климатиците пред блока, а жената питала къде тръгват, а шофьорите са казали, че имали спешна работа и заебали жената с 3-те климатика пред блока.Ако това е лоялност и практика, е*ем им практиката !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 31 мар 2016 19:46

denyodeniz написа:
Споко е братлянки,

Разгеле, успокоих се, толкова се бях притеснил, че цял месец нямаше да мигна.
Ти така и не схвана защо те поднасяме. Не защото си взел телефона без да да го разглобиш и подложиш на 1238 стрестеста всичките му детайли. Почти всеки, който купува нещо ново, го купува с нагласата, че всичко е изправно и си работи нормално. Точно по същия начин и аз мога да си купя дефектна стока. Макар, че едва ли бих си купил мостра от Техномаркет без поне 50% отстъпка.
Проблемът се появи, като взе да обясняваш колко шестици имаш и затова знаеш как да ги принудиш да ти сменят телефона, а всички останали обикалят по полянките и пасат зелена тревичка. А всъщност ти представа си нямаш какви са ти правата, като потребител. Правата според Бг законодателството. От магазина съвсем законно можеха да ти стъжнят живота, без нито едно закононарушение. Явно не знаеш какво е гонка по устав.
Успех в Холандия :th_up В България за съжаление още дълги години ще е задължително да си отваряш очите на 44, като си купуваш нещо. И за още по-голямо съжаление мнозинството смята това за съвсем нормално.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 31 мар 2016 19:54

group® написа:
ktamen написа:Всъщност хлапето има право да му вземат телефона и да го мотат цял месец. По закон е така.

Това не е така.
Има право да иска и замяна.
Откажат ли му с претекст, че нямат, той доказва, че има в друг магазин и/или онлайн пак при тях и още по-зле става за ТЕХНОМАРКЕТ. Тогава вече става Нелоялна търговска практика - умишлена заблуда на клиент и т.н.
Точно КЗП най-обича такива шашми.

Я го обясни това по-подробно. Къде пише, че може да иска замяна? Щом са му дали мострата е ясно, че са нямали друга такава бройка. Има ли някакви срокове? Проблем ли ще е, ако другия телефон пътува месец докато стигне до клиента?

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 20:12

ktamen написа:
denyodeniz написа:
Споко е братлянки,

Разгеле, успокоих се, толкова се бях притеснил, че цял месец нямаше да мигна.
Ти така и не схвана защо те поднасяме. Не защото си взел телефона без да да го разглобиш и подложиш на 1238 стрестеста всичките му детайли. Почти всеки, който купува нещо ново, го купува с нагласата, че всичко е изправно и си работи нормално. Точно по същия начин и аз мога да си купя дефектна стока. Макар, че едва ли бих си купил мостра от Техномаркет без поне 50% отстъпка.
Проблемът се появи, като взе да обясняваш колко шестици имаш и затова знаеш как да ги принудиш да ти сменят телефона, а всички останали обикалят по полянките и пасат зелена тревичка. А всъщност ти представа си нямаш какви са ти правата, като потребител. Правата според Бг законодателството. От магазина съвсем законно можеха да ти стъжнят живота, без нито едно закононарушение. Явно не знаеш какво е гонка по устав.
Успех в Холандия :th_up В България за съжаление още дълги години ще е задължително да си отваряш очите на 44, като си купуваш нещо. И за още по-голямо съжаление мнозинството смята това за съвсем нормално.

Я цитирай къде съм казал, колко шестици имам?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”