Предимства на инверторен климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 28 юни 2007 21:38

Може ли разбирачите да си кажат мнението за този климатик, че аз съм некомпетентен в това отношение Embarassed
http://www.bulclima.com/bg/product/111-ax-9-eh.html

ами това де факто е haier с всичките си + ( би трябвало да топли доста ) и — ( живеят по малко ) ама всичко зависи от цената..... преди някоя година бяха хит сега вече мисля се водят дебели като цена.... иначе нищо за отбелязване - тривиален клиЗматик ... :wink:

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Чет 28 юни 2007 21:52

Аз последно се спрях на Фуджитцу-12ка,два пъти клас А,не знам точно кой модел,но много горещо го препоръчаха.1600лв

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 28 юни 2007 22:22

LEADER_ написа:
titi28 написа:
LEADER_ написа:
dekata написа:Аз си харесах този,но дали наистина е японски :roll: http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00002426

наистина е японски.отварял съм го и се уверих лично.ама да ти кажа колега не е чак кой знае какво.
по какво съдиш че не кой знае какво?а за серията HE 12 панасоник япония какво ще кажеш и тя ли е дърво :roll:

ми какво да ти кажа колега.изчезва от пазара.2400 кинта за един генератор на кислород-не си струва поне според мен.ама това си е мое мнение
че тя и XE 12 е с кислород но малайзия и с 200 лв. по скъпа от E12!ако наистина рабираш от клими ти е ясно защо японеца е толкова скъп не е само в кислорода :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 29 юни 2007 17:51

Един малко по-различен,но не и маловажен поглед върху нещата
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32540.0.html

artart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот artart » Чет 19 юли 2007 15:58

Имам два климатика единия е Осака - 12 TNS не е инвертор бях го взел за 950 лв тогава . От 4 години работи без проблeмно но бучи отвън - четох доста мнения че било от екипа по поставянето но аз съм на мнение че фалшивите клими са шумни Да не говорим ,че такава марка Осака няма !!! Често комшията ми се кара че не може да спи. Повече за Осака не искам и да чувам. Имам и Panasonic Inverter 15 -ска Малайзия от Техномаркета около 1700 лв го взех миналото лято - външното тяло е напълно безшумно - никога не можеш да разбереш кога работи дори когато си допреш ухото до него което искренно ме учудва, а се справя добре в стая 6,5 м /6,5 м с добра изолация външна и PVC - сметка за ток тази зима 37 лв месечно , освен климатика се ползва само бойлер за къпане Дипломат и то често,имам и хладилник които харчи поне 5-10 лв ток. В гр.Русе където е студено...климата се справя добре, а сметките на енергото не ги усещам .Единствено вътрешното тяло на Panasonica леко се чува ,дори на слаби обороти , но все пак е 15 ска а не 12 ска. Пукане няма - пластмасата е качествена и не разбирам кога се размразява, Panasonica си струва парите с една дума Освен това малазийците не са пестили материал - климата има по-големи външни тела от аналогичен модел на други марки , което не е за подценяване. Външното тяло на Осака 18 е по малко от Панасоник 12 Помислете върху това......
Идеята е да се обсъждат конкретни модели които са изпитани ми харесва. Предстои ми покупка на още клими и ще чета с интерес форума , но май и те ще са Panasonici...Иначе имам приятел които си купи 6-7 Японски клими от Sharp do Sanyo по 4-5 бона . но не съм убеден ,че си струват парите макар че на книга COP-овете им са 5 и 6 !!! Прави ми впечетление че имат малки външни тела и се пънат като работят...Това е !

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Чет 19 юли 2007 16:22

преди пет месеца и аз се чудих спрях се на PANASONIC инвертор
от Техномаркет, сметки за тока са зима- лято 45 лева / бойлера не го спирам / май бях пускал и тема :roll: кой кви наблюдения има ама в крайна сметка всеки си хвали неговото . Та кое ме накара да се спра на въпросния климатик около 4-5 години работих в магазин за техника и продадените климатици с същата марка не се разваляха
обаче да съм сигурен че качеството е същото от преди 5 години отидох в Техномаркет и попитах управителя как се държат сегашните инвертори ,отговора му беше че са същата куча марка която сме продавали заедно навремето :wink: та затова си го купих.
а за предимствата му ,сметката на обикновения не може да е тази която съм писал по горе

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 21 юли 2007 13:35

Само да отбележа че имам ChIGO климатик 12 BTU ,истински китаец от три години се отоплявам с него и съм супер доволен....не е много шумен....не е инвентор НО на комшията над мен има панасоник и по миналата зима отрепа техниците....над пет пъти съм ги вицдал да идват през зимата заради него,замръзваше (то и моя ) и други такива ,ама Chigoto пердаше +30 градуса в 30 куб.стая зимата при външна темп -22 градуса а комшията с инвертор панасоник пускаше печките че климатика му не работи.....само давам пример ......!!!!Разлика има само в монтажа,аз си го монтирах в един ъгъл под горната тераса и е доста на завет както се казваа ,неговия стърчи от терасата навън ....

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Съб 21 юли 2007 14:21

Понеже е тема за климатици и да не отварям нова да питам тук ако е грешка сорка Del.

Таз взехме си панасоник 12-ка инвертор, стаята се оказа 16кв.м. предимно тази стая се охлажда като сутрин за около час и вечер за около 2 часа се отварят вратите към кухнята значи стават + 12 кв, прехода е малък коридор около 2 кв. Климата е нагласена на 28 градуса заради бебока и перката съм я оставил на ауто а иначе самата клима е на cool, в кухнята си става около 28.5 градуса споед термометърчето :) Въпроса ми е има ли значение за ел консумацията дали е на определена степен дали е на ауто или тих режим.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Съб 21 юли 2007 15:38

Jogo_1 написа:Понеже е тема за климатици и да не отварям нова да питам тук ако е грешка сорка Del.

Таз взехме си панасоник 12-ка инвертор, стаята се оказа 16кв.м. предимно тази стая се охлажда като сутрин за около час и вечер за около 2 часа се отварят вратите към кухнята значи стават + 12 кв, прехода е малък коридор около 2 кв. Климата е нагласена на 28 градуса заради бебока и перката съм я оставил на ауто а иначе самата клима е на cool, в кухнята си става около 28.5 градуса споед термометърчето :) Въпроса ми е има ли значение за ел консумацията дали е на определена степен дали е на ауто или тих режим.
не няма значение за консумацията че вентилатора ти е на автоматичен режим!просто при намаляване на разликата между зададената температура и тази в помещението оборотите на вентилатора се намаляват!същото става и с компресора и само от него получаваш икономия!

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Съб 21 юли 2007 17:10

Мерси колега :D

chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Мнениеот chriss » Съб 11 авг 2007 20:02

Колеги, моля за съвет:
Купих си Haier HSU-12RA03/R1(B). Климатика е 12, инвертор. Вчера го монтираха, нямам много впечатления, но ако някой има същия моля да каже доволен ли е или не. Особеното е, че тръбния път между вътрешното и външното тяло е 6 м. Това проблем ли е?
Освен това тръбите имат изолация, но самите те са изложени на слънце, дъжд, вятър. Страхувам се да не се повреди въпросната изолация и искам да ги увия с нещо, за да ги предпазя. Та посъветвайте ме с какво? Мисля си за фолио от това готварското, не знам дали ще свърши работа...

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 11 авг 2007 20:16

Късно е да питаш за мнения ..ползвай си го със здраве
6м е напълно нормално разстояние
фолио не ..по скоро има една станиолена лента самозалепваща ..... малко лъщи мангалско , ама само тя де факто не се скапва от слънцето за 1-2 години или профили ..за които е вече късно а и е скъпо ..
успех :)

chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Мнениеот chriss » Нед 12 авг 2007 6:06

juve написа:Късно е да питаш за мнения ..ползвай си го със здраве
6м е напълно нормално разстояние
фолио не ..по скоро има една станиолена лента самозалепваща ..... малко лъщи мангалско , ама само тя де факто не се скапва от слънцето за 1-2 години или профили ..за които е вече късно а и е скъпо ..
успех :)

Мерси за съвета. А относно мненията - няма значение, приемам всякакви, положителни и отрицателни. Знам, че това което съм взел не може да се сравнява с Хитачи, Панасоник, Футжитсу и т.н, но тези струват от 1700 лв. нагоре / 12 инвертори / А моя го взех за 800 лв. Разликата в цената е два пъти, дали и разликата в качеството е такава ?

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 12 авг 2007 8:42

дали и разликата в качеството е такава ?

Е, колега , няма безплатно сирене .... моя съвет е да не ровиш повече, че току научиш нещо за модела , да се притесняваш .. :wink: Качеството естествено е различно, но в твоя случай има само няколко дребни момента : Инвертора много мрази нестабилното напрежение ..... пикове в мрежата му идват .... да не ти казвам ... През зимата от разните тежки ел уреди понякога инверторите правят грозни изпълнения ...а благодарение на европейското ни ел снабдяване по некачествените модели ( не казвам че твоя е такъв ;) ) маалко пукват .... и следва известно чакане , защото никоя фирма не поддържа на склад платки за всички модели ... а ако е след гаранция проблема става осезаем ( в провинцията де :wink: за София не знам )
другото за което искам да вметна е класа на уреда ..... китайските Мидеа инвертор е клас Д - еми да ти еба и инвертора с тази икономичност :evil: Твоя сам си го виж ...може би е клас АА кой знае ... :lol:
Успех : и не се коркай толкова - те уредите са направени да ни служат , не ние да им слугуваме :!:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 12 авг 2007 13:31

Тъй като постоянно се появяват теми с въпроси около климатиците, ето

малко отговори на най-често задаваните въпроси

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”