Дървени/сглобяеми/модулни къщи

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Дървена къщичка...

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 26 юни 2009 9:26

zdravko_dimitrov1986 написа: ...

Значи 17 кинта всичко. Като му казах, че има кой да ми чертае електрото - отстъпи на 15.80. РЗП доколкото разбирам ще е около 280 м2. Но още не е уточнено напълно... Аз иначе мога и сам да си начертая някои неща, но не съм архитект/инженер и нямам права...

Скосението е 1,80 защото с жинътъ не сме много нисички - така каза архитекта ;) Пък и да не става прекалено схлупен тавана. Не искам къщата да да е много висока - гледам някои комшийски къщи строени преди 15-20-30 години (огромен четирискатен покрив в стил хеопсовата пирамида), ми то покрива висок повече от половината къща. При мен идеята е да не изглежда много голяма отвън и да не надвисва над двора, а да е голяма отвътре. А при двускатен покрив (вилен тип ли му викат!?!?!) се оползотворява по-добре обема на покрива. Гледам някои по-нови къщи в наше село са така направени...

Последна промяна от KingoftheROAD на Пет 26 юни 2009 12:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 26 юни 2009 11:53

Това с нейзползваемите покриви е голям проблем при масовите къщи у нас/общо взето там остава половин къща дето може да се ползва за склад и въдене на мишки/.Начините за справяне са като се смени покривното покритие/керемидите искат голям наклон/ и къщата да не е квадратна в план ,а издължена.Друг вариант е и да се обърне ската наобратно.Внимавай и да не ти сложат наклонени прозорци по покрива ,че после да не ревеш като ти дадат от Велукс оферта/по-добре с капандури въпреки че тогава много пък ще гънеш покрива/.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 26 юни 2009 12:43

Да, това ясно. Наклонени прозорци не се предвиждат. Четох за такива по разни списания и форуми. Не ми харесват, пък и са сложни за изпълнение и проблемни впоследствие. Аз подобно на добрин съм леееекинко консервативен.Трябва ми нещо просто, и лесно, и здраво, а не последен писък на модата...

Покривът няма да е селски тип, формата е правоъгътлна и основно двускатна, по дължината на къщата, и надтаванните пространства вероятно няма да големи. Живот и здраве да опрем до покрива ще гледам е е добре затворен и запушен отвсякъде. А в надтаванното пространство - колкото се може по яка изолация. Другото което искам да ми направи е по-голяма стряха от южната и юго-западната страна, поне 1-1,2м. Лятно време играе ролята на козирка когато слънцето е високо, да не пече директно в прозорците, а зимата когато слънцето е ниско тогава минава под нея и топли в стаите безплатно ;)

Показа ни общ план как би изглеждала. Направихме някои размествания по разпределението, и сега се чертае нататък както каза архитекта. Чакаме да се обади. Когато сме готови с окончателните планове, чертежи и тн. може да сканирам някои от тях и да ги постна тук ако представляват интерес...

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 28 юни 2009 8:06

Eто малко снимки.
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 29 юни 2009 7:40

Отвън няма ли да слагаш стиропор?С какво си я покрил /не ми прилича на ОСБ/ :roll:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 29 юни 2009 17:12

Rabbit_TDI написа:Отвън няма ли да слагаш стиропор?С какво си я покрил /не ми прилича на ОСБ/ :roll:

Toва са стари снимки. Вече е със стиропор 5см. Плочите са голо ПДЧ.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 29 юни 2009 21:07

leonardo_vd написа:
Rabbit_TDI написа:Отвън няма ли да слагаш стиропор?С какво си я покрил /не ми прилича на ОСБ/ :roll:

Защо избра него ОСБ-та не е ли по евтино?
P.S.Тъкмо се зарадвах ,че си открил няква плоскост дето да няма нужда от мазилка и стиропор после.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 30 юни 2009 7:01

Rabbit_TDI написа:
leonardo_vd написа:

Защо избра него ОСБ-та не е ли по евтино?
P.S.Тъкмо се зарадвах ,че си открил няква плоскост дето да няма нужда от мазилка и стиропор после.

OSB-то е по-скъпо, а пари все не стигат. И аз се чудех каква евтина и надеждна финиш облицовка да сложа, ама май поснатия стиропор е с най-добра цена като ефективност-цена.
Мислех да е със сайдинг ама някак не ми се слагаше пластмаса отвън да я пече слънце. Нали се сещаш след 10-15 години че ще започне лесно да се чупи.
Имам и други снимки, ама настолния ми компютър му изгоря захранването. Като го сменя ще пъсна някоя снимка с изолацията.
Хубавото на тоя вид строителство е че става 2 пъти по-евтино и по-бързо. Малко е по-калпаво от монолитното, но тук в нашия район не ми се струва да има урегени като в Америка.
Ако някой има интерес ще обясня подробно как е залепен стиропора. Много икономичен и качествен метод.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 юни 2009 8:51

Аз също съм обмислял сайдинг ,но точно че е ПВЦ ме спря - въпреки че има доста къщи от доста одавна нямат грижи с сайдинга.Как залепи стиропора.Аз знам само едно лепило на Вебер което лепи върху дърво/ОСБ,ПДЧ/.Навсякъде ми искат 40-45 лв. на квадрат за 8-10 см. стиропор залепено с това лепило.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 30 юни 2009 16:35

Има специална пяна за лепене на стиропор. Един флакон струва 13-15лв. а с 4-5 флакона съм залепил около 100 метра квадратни. Вместо дюбели ползвам винтова с шайби. Става наистина много зрдаво и прави стига основата да ти е добра.
45лв. е множко, но цена от 40лв. с 10 см. стиропор е прилична.

Потребителски аватар
murzelamka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот murzelamka » Чет 02 юли 2009 17:17

Надявам се мнението ми да не се счита за реклама!!!

Поради това, че в темата се изписаха много глупости от хора чули, недочули верни и неверни слухове за дървените къщи
(„барачки”, хвръкващи при най- малкия вятър,…. непригодни за жвивеене) ;) искам да ви представя следната книга.

Тя ще ви даде отговор на всички въпроси, свързани с конструкциите, технологиите и монтажа на дървените къщи.
Книгата изобилства от технически данни, таблици, чертежи и снимков материал.
Има приложено фирмено представяне на производителите и начини за контакти с тях.

Може да я намерите във всички книжарници от веригата „Пингвините” или
он-лайн на http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=32613&cat=85

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Съб 04 юли 2009 9:14

Цени на летни дървени къщи в Англия http://direct.tesco.com/q/N.1998771$305/Nr.99.aspx

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 14 сеп 2009 13:19

Колеги, намислил съм да си купя някаква подобна бетонобъркачка за домашни нужди. Въпросът е какъв обем на барабана ще е по удобен за малки работи с бетон в къщи и по двора? Гледам,че има обеми от 130 до 300 и повече лита. Кой обем ще прилегне добре, за да се спазват лесно пропорциите за бетона? Да речем малка торба цинмет(25кг), + 2 колички (8 кофи) пясък + вода. Това го давам като пример. Иначе 130 литровата май ми се вижда малко малка, нищо че е най-евтина, да речем 160-190 литра добре ли ще бъде?
Прикачени файлове
betonomeshalki_gen_1.jpg

Потребителски аватар
Lorisss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lorisss » Вто 22 сеп 2009 22:45

ако темата още е актуална ще предложа и аз dom-hobi.com много добри цени бърза работа (както при всички други) и изобщо къщите им са чук :) надявам се да съм помогнал

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнения за сглобяеми къщи

Мнениеот zloby3400 » Нед 06 фев 2011 15:32

Преди време имаше една тема за сглобяемите къщи, но явно вече не съществува. Някой ако има преки наблюдения нека сподели малко инфо за качеството. Има доста фирми - Дом Хоби, Ричхаус, Милин Камък и т.н. Препоръчайте фирма като посочите плюсове и минуси за дадената фирма.
Разгледах много оферти и не мога да избера, едни цени са прекалено ниски /Ричхаус имат промо 133 м2 за 39 999 лв. на Дом Хоби също не са скъпи, но дали не са боклуци?/

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”