Да, това ясно. Наклонени прозорци не се предвиждат. Четох за такива по разни списания и форуми. Не ми харесват, пък и са сложни за изпълнение и проблемни впоследствие. Аз подобно на добрин съм леееекинко консервативен.Трябва ми нещо просто, и лесно, и здраво, а не последен писък на модата...
Покривът няма да е селски тип, формата е правоъгътлна и основно двускатна, по дължината на къщата, и надтаванните пространства вероятно няма да големи. Живот и здраве да опрем до покрива ще гледам е е добре затворен и запушен отвсякъде. А в надтаванното пространство - колкото се може по яка изолация. Другото което искам да ми направи е по-голяма стряха от южната и юго-западната страна, поне 1-1,2м. Лятно време играе ролята на козирка когато слънцето е високо, да не пече директно в прозорците, а зимата когато слънцето е ниско тогава минава под нея и топли в стаите безплатно
Показа ни общ план как би изглеждала. Направихме някои размествания по разпределението, и сега се чертае нататък както каза архитекта. Чакаме да се обади. Когато сме готови с окончателните планове, чертежи и тн. може да сканирам някои от тях и да ги постна тук ако представляват интерес...