Покупка на бойлер
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Покупка на бойлер
Завода си е направо във Варна.
Колега, сменяй фланеца и слагай сухи нагреватели!
Колега, сменяй фланеца и слагай сухи нагреватели!
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е дали ще се спрвя сам?????Темата я четох преди 4 мес(беше споменато за сух нагревател ама...)Все пак мерси,засега ще го карам през просото(с нормален нагревател).Утре до обяд смятам да съм се изкъпал вече
е ако не ме хване тока де 
е ако не ме хване тока де 
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
SnowMaster написа:Е дали ще се спрвя сам?????
И този нагревател за да го смениш трябва да му свалиш фланеца, ако не е безбожно скъп фланеца със сухите нагреватели, защо пък да не се смени!?
Все пак, понеже магазина в който може би ги има тук фланците би ли проверил каква им е цената в магазина като си купш нагревател!
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Помагайте в избор на бойлер 80л до 450-500лв
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Аз съм с такъв http://zora.bg/%D0%95%D0%BB%D0%B4%D0%BE%D0%BC/80l.-3kw-72268h/17688 от 3 години и половина. Преди това имах същия номер, но с емайлирания водосъдържател. Имам още един 50л/2кв пак на Елдом, емайлиран. Ползвам Елдом от 10 г. Как се държат във времето:
~ 4 г. - гори нагревателя, 2 пъти съм сменял (50, 80 л).
~ 5 г. - пукане на водосъдържателя (80л) - за малко хванах гаранцията
~ 6 г. - пукане на водосъдържателя (50л) - този работи на по-ниска температура и сигурно затова изкара повече
Доволен съм от гаранционното обслужване на Елдом. На 80л. ми смениха водосъдържателя за 10 мин (занесох бойлера в сервиза им за по-бързо).
Определено емайлираните им не са много здрави и както се вижда си изкарват гаранцията и после чао. Не ги препоръчвам. Неръждаемия изглежда доста по-добре и се надявам да изкара тези 10г (вече са 5) гаранция, която му дават.
~ 4 г. - гори нагревателя, 2 пъти съм сменял (50, 80 л).
~ 5 г. - пукане на водосъдържателя (80л) - за малко хванах гаранцията
~ 6 г. - пукане на водосъдържателя (50л) - този работи на по-ниска температура и сигурно затова изкара повече
Доволен съм от гаранционното обслужване на Елдом. На 80л. ми смениха водосъдържателя за 10 мин (занесох бойлера в сервиза им за по-бързо).
Определено емайлираните им не са много здрави и както се вижда си изкарват гаранцията и после чао. Не ги препоръчвам. Неръждаемия изглежда доста по-добре и се надявам да изкара тези 10г (вече са 5) гаранция, която му дават.
-
IRRITATING
Днес Тесито след 8 години безпроблемна работа се предаде Решил съм този път да е неръждавейка
-
IRRITATING
Бойлера е монтиран над плочата на жилището и ако текне и не рарзбера тези 200лв икономия ще ми излезат през носа Ако има неръждавейка за 200лв бих се радвал но не намирам
-
IRRITATING
Купих на Светлю Шишков неръждавейка 80л 3киловата за 395лв Доста е по лек от Тесито изолацията е някаква вата а не пяна Хората са учудващо учтиви за български търговци
Сега се сетих Бойлера ти го дават без никаква опаковка което може да доведе до повреди при транспорта
Последна промяна от IRRITATING на Пон 09 сеп 2013 21:35, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Лек е не заради ватата, а щото няма метал... Неръждавейката е с по-голямо относително тегло от черната стомана.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
muns61 написа:Лек е не заради ватата, а щото няма метал... Неръждавейката е с по-голямо относително тегло от черната стомана.
това може и да е така, но реално неръждавейките са по леки от емайла
ID 72267Н Тегло бруто [kg] 17
ID 72267 Тегло бруто [kg] 19.5
ID 72265НТегло бруто [kg] 22
ID 72268 Тегло бруто [kg] 26
а по темата имам 80л хоризонтален Океан серия и съм много доволен 3 та година ...
тия дни ще го сваля за профилактика и ще ходи в друго жилище и ще си сложа 120л е електронен контрол
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Много просто - по-тънки са неръждаемите водосъдържатели.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Колега muns61 е напълно прав.По-тънки са неръждаемите водосадържатели.Имам приятел който до скоро работеше в Елдом.Разказа ми общо взето през последните две години какви калпави материали се използват, както тънки нераждъвейки така и от към тънки кабели(голям проблем)и калпави мисля, че беше ако се не лъжа китайски терморегулатори.Аз се оглеждам също за бойлери да си купя,но незнам и аз на какво да се спра ,защото съм се зарекъл да не е български повече никога,но ако е чужда марка какъв да бъде.....и аз не съм достигнал до правилното за мен решение!
Не пускам нова тема да не вземе някой да ме препрати тук.
Въпросът е такъв - взех си Елдом с долна серпентина (захранвана от котел на дърва/въглища). Малко неочаквано след отваряне на кашона установих, че има муфи за термостат, какъвто не съм предвиждал да слагам. Сложих едни метални тапи да затворят муфите. Чудя се обаче дали не се губи прекалено много топлина през тия запушалки - едно че няма изолация там и друго - като пипна корпуса на бойлера е почти хладен (при загрята вътрешност), а като бутна запушалката почти пари. От което следва, че и в обратна посока има такъв топлообмен. Чувствам се почти прецакан - не знам само дали има разновидност пак с долна серпентина, но без муфите. Ако няма поне да не ме е яд, че не съм попаднал на правилния магазин.
Въпросът е такъв - взех си Елдом с долна серпентина (захранвана от котел на дърва/въглища). Малко неочаквано след отваряне на кашона установих, че има муфи за термостат, какъвто не съм предвиждал да слагам. Сложих едни метални тапи да затворят муфите. Чудя се обаче дали не се губи прекалено много топлина през тия запушалки - едно че няма изолация там и друго - като пипна корпуса на бойлера е почти хладен (при загрята вътрешност), а като бутна запушалката почти пари. От което следва, че и в обратна посока има такъв топлообмен. Чувствам се почти прецакан - не знам само дали има разновидност пак с долна серпентина, но без муфите. Ако няма поне да не ме е яд, че не съм попаднал на правилния магазин.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
ами то това му е хубавото че има муфи и ако се сложи управление има къде да сложиш датчиците
и те съветвам да им сложиш гилзи за да не се наложи точене в последствие, а относно изолацията все ще измислиш нещо отгоре
и те съветвам да им сложиш гилзи за да не се наложи точене в последствие, а относно изолацията все ще измислиш нещо отгоре
-
phantom_
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Аз имам два на елдом единия има отвори за сифон -по новия,а стария няма(6-7г).Но дали всички нови имат незнам.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”