Мтел проблем със сметките

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мтел измамници

Мнениеот N1P0 » Съб 11 юни 2011 20:00

xploid91 написа:Сутринта проверявам си сметката - 17лв. След 2,3 часа я проверявам пак 26лв (без да съм говорил) :079:
Как стават тия магии не знам.

Стават лесно, като изговорените разговори се отразят по-късно в системата им.

Потребителски аватар
Toni_Kazi4ane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toni_Kazi4ane » Съб 11 юни 2011 21:07

Твърдят че е в рамките на 24 часа. И по този начин си покриват гащите :wink:
Днес влизам на Витошка в Мтелчето и какво да видя !? Гледат ме некви консултанти като дебили. Отивам да си платя сметката при едната, видно нервно. Леко зъбеща и объркана.. обърка ме и мен като трябваше да заплатя 116 лева и нещо си там, а тя ми вика първо 111 лева и нещо си и аз и дадох 112 лева и ме гледаше като теле в железница. Вика ми 116 лева и стотинки а аз и викам че ми е казала 111 лева. Изми си ръцете че аз не съм я чул и докато пускаше касовата какво да видя.. една от стъклените витрини беше счупена. Лаптоп висеше на некви кабели, стъкла по земята колко щеш :D Нещо явно се беше случило, се тая. След което попитах кога ще ми бъде спрян телефона тъй като имам още 3 сметки да платя и тя ми вика че съм щел да получа смс. Казах и че не получавам нещо редовно смс-и от центъра им, тя вика че ще получа. След това пожелах да ми намалят кредитния лимит.. естествено пробва и тя и колежката и на съседния компютър и ме отрезаха че системата им не е работела :012: Направо немам думи.. бях съкрошен днес след всичко случило се в този "магазин" death death

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 13 юни 2011 9:04

Като чета какво става и почвам да се чудя аз ли нещо не съм наред или съм единствения доволен от ментел. Ползвам ги от 7-8 години и никога съм нямал никакъв проблем с тях. Единствено се дразня че всяка година ми звънят малко преди изтичането на договора ми да ме подканят да го сменя. Ама с тоя план отпреди 6 години на фона на сегашните им цени на минута малко им бъркам отзад, ама си предпочитам 14-те стинки на минута и 9лв такса, отколкото найси хиляди минути към само 5-10 номера...

Потребителски аватар
Toni_Kazi4ane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toni_Kazi4ane » Пон 13 юни 2011 9:22

Просто си с много стар план и за това нямаш проблеми. Явно проблемите им са в новите планове

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Сря 06 юли 2011 21:48

Малко ъп на темата.
Важно при прекратяване на договор: Има клиенти, които на всяка цена искат да си спрат номера и да си платят неустойките дори. Неустойката се плаща винаги без ДДС!!! т.е. ако абонат има дог. още 3 месеца и иска да спре СИМ може да го направи /тук консултантите понякога лъжат, че трябвало да изтече договора/ ако таксата е 4,90 лв абоната плаща 3 х 4.08 (без ДДС) = 12.24 лв и се отърва.
Един полезен съвет: ако абонат е на FIT S с 20 лв месечна такса, изтървал е датата на преподписване на договора и трябва да плаща още 1 година, примерно може да отиде, да мине на 4.90 такса и после изяви желание да спре СИМ. Така неустойката му ще бъде 12 мес. * 4.08 лв = 48.96 лв вместо 12 * 16.67 лв (мес. такса за ФИТ-а без ДДС) = 200 лева. Така спестява 200 – 48.96 = 151 лв!!!
е от тази тема viewtopic.php?f=67&t=234758&hilit=+%D0%BC%D1%82%D0%B5%D0%BB

Знаете ли дали това с преминаването към по-евтината тарифа и прекрътяването след това на говора може да се извърши в един и същи офис на Мтел. Имам предвид отивам и им казвам че искам по-ниската тарифа, подписваме, след доста уговорки предполагам, и веднага им казвам че искам да го прекратя и да си платя неустойките? death

И как стои въпроса с приминаването към друг оператор, със същия номер, този с договора към Мтел. Мога ли да си избера тарифен план на Глобул например, обаче на следващия ден?

Благодарско !

Bai_Simo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bai_Simo » Чет 07 юли 2011 7:37

GRUEL написа:Като чета какво става и почвам да се чудя аз ли нещо не съм наред или съм единствения доволен от ментел. Ползвам ги от 7-8 години и никога съм нямал никакъв проблем с тях. Единствено се дразня че всяка година ми звънят малко преди изтичането на договора ми да ме подканят да го сменя. Ама с тоя план отпреди 6 години на фона на сегашните им цени на минута малко им бъркам отзад, ама си предпочитам 14-те стинки на минута и 9лв такса, отколкото найси хиляди минути към само 5-10 номера...

Абе да ти кажа и аз не съм се оплаквал от тях до преди тази година, когато ми бяха объркали сметката, но пък за нула време коригираха фактурата още на същия ден, така че за сега оставам на М-тел пък ще видим. Последните ми сметки си дойдоха на време и бяха точни, не знам дали има нужда да ги сменям, а и винаги има шанс да се нашия повече.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 07 юли 2011 11:02

Вчера разплатих няколко сметки накуп с Маминтел. Откровено казано ми беше неприятно да ги плащам наведнъж, но сумите бяха абсолютно нормални, а и имах достатъчно дълъг срок за плащане.

Да чукам на дръвце, доволен съм от тях. Не съм имал проблеми вече 8-9 години сигурно, а цялото семейство сме към тях.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 09 юли 2011 6:07

Сега беше момента Виваком да грабне поне 500-600 абоната от М-тел в Сливен.
Обаче с техните условия или всички или никой (т.е. около 800-900 човека) това няма как да стане.
Не знам просто какво да си мисля.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 20 юли 2011 14:54

А мога ли да си прехвърля телефона при друг мошенник, ако не съм си платил всички сметки ?

Потребителски аватар
Toni_Kazi4ane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toni_Kazi4ane » Сря 20 юли 2011 19:08

Не! Трябва да си си изчистил всички пари към Ментел. Знам го от личен опит. В момента това правя за да се разкарам.. и като тръгна да се прехвърлям другия оператор ще изпрати запитване дали "МЕНТЕЛ ИМАТ НЕЩО НАПРОТИВ" да се прехвърля и ако имат ще ми сложат неустойка.. т.е. да им дам още пари :banana

oldford
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oldford » Сря 20 юли 2011 19:29

Момчета и момичета, българи по- големи измамници от мобилните оператори няма!!! Задължително пращайте жалби до Комисията за защите на потребителите.Там ще изчетат подробно проблема.Те знаят как да действат и какво да направят!!! това е решението и ,разбира се, законови промени, които упрравляващите направиха.

Bai_Simo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bai_Simo » Чет 21 юли 2011 17:08

escrime написа:Вчера разплатих няколко сметки накуп с Маминтел. Откровено казано ми беше неприятно да ги плащам наведнъж, но сумите бяха абсолютно нормални, а и имах достатъчно дълъг срок за плащане.

Да чукам на дръвце, доволен съм от тях. Не съм имал проблеми вече 8-9 години сигурно, а цялото семейство сме към тях.

И аз така. А хвана ли отстъпката? Аз по принцип плащам само онлайн, обаче заради отстъпката реших да се разходядо офис на М-тел и получих 5% отстъпка. До колкото разбрах важи до края на юли.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Вто 30 авг 2011 13:47

Мойта дилема свърши от Април месец се занимавам. На първата жалба дето пуснах след 2 месеца чакане ми върнаха 20 лв. На втората жалба нищо не ми върнаха и си платих всички неплатени фактури с 5% отстъпка защото ми писна. След месец два си пускам договора за закриване и си оставам напълно само на Глобул което е единственото решение за тия ментелци. Друго няма :D

Bai_Simo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bai_Simo » Чет 01 сеп 2011 14:59

Понеже си говорихме скоро за планове, сега гледам, че са пуснали от М-тел един нов план - Active и Active + при първия говориш 200 мин. с всички мрежи за 20лв, а при втория с + говориш 600 мин с всички мрежи и плащаш 30лв. На мен ми се струва супер оферта, вие какво ще кажете?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 сеп 2011 15:41

Bai_Simo написа:Понеже си говорихме скоро за планове, сега гледам, че са пуснали от М-тел един нов план - Active и Active + при първия говориш 200 мин. с всички мрежи за 20лв, а при втория с + говориш 600 мин с всички мрежи и плащаш 30лв. На мен ми се струва супер оферта, вие какво ще кажете?

Ако те устройват 10 разговора по 2 мин или 2 разговора по 10мин на ден значи е екстра :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”