Какъв модел GSM ползвате и.....
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като се зачетох в постовете се сетих че първия ми тел.беше моторола 7200 цялата сим карта влизаше вътре това е далечната 1995г. от тогава съм имал саджем 715;нокия 5110;нокия 3310;нокия8210;сега съм се огледал за нов но немога реша още кой да бъде саджем х-8;или нокия 6630 и двата си имат хубави страни и хубави пари разбирасе
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Сименс SX1 в момента.
Иначе до сега през ръцете ми са минали само сименси - C35i, S45 и CX65.
Какво мога да кажа за него... бъгав софтуер, жесток дизайн
. Макар вече да стана на годинка нямам намерение да го сменям.
Поради факта че сиеменс се отказаха от подразделението си за ГСМ-та не знам от тук нататък какви телефони ще си купувам
. Жалко че трябва да се откажа от тази марка но просто съм свикна да ми пише под батерията Мейд ин Джърмани
.
Иначе предполагам следвашият ми телефон ще бъде пак "умен" и така като гледам тенденциите марката се очертава да е Сони-Ериксон.
Бтв.. никога не съм харесвал нокиите - нито като дизайн, нито като интерфейс.
П.С. Прочетох на първа страница че някои хора държат на менюто на БГ и на кирилицата... е аз не съм от тях.. дори напротив.. винаги менютата са ми били на английски..
.
Какво мога да кажа за него... бъгав софтуер, жесток дизайн

Поради факта че сиеменс се отказаха от подразделението си за ГСМ-та не знам от тук нататък какви телефони ще си купувам

Иначе предполагам следвашият ми телефон ще бъде пак "умен" и така като гледам тенденциите марката се очертава да е Сони-Ериксон.
П.С. Прочетох на първа страница че някои хора държат на менюто на БГ и на кирилицата... е аз не съм от тях.. дори напротив.. винаги менютата са ми били на английски..

- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Muncho написа:Сименс SX1 в момента.
Какво мога да кажа за него... бъгав софтуер, жесток дизайн. Макар вече да стана на годинка нямам намерение да го сменям.
Поради факта че сиеменс се отказаха от подразделението си за ГСМ-та не знам от тук нататък какви телефони ще си купувам. Жалко че трябва да се откажа от тази марка но просто съм свикна да ми пише под батерията Мейд ин Джърмани
.
П.С. Прочетох на първа страница че някои хора държат на менюто на БГ и на кирилицата... е аз не съм от тях.. дори напротив.. винаги менютата са ми били на английски...
На баща ми телефона е Сименс нещо си, на една седмица и под батерията му пише Made in China !!!!
Незнам какво си свикнал ????

А инак ти си ползвай английско меню, но нека си има и на Български !!! Щом от фирмата пройзводител не са си направили труда да сложат БГ меню, не те зачитат за клиент !!!
Та се питам защо да си даваш парите и да им купуваш стоката ??
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Не си прав.. ама айде подред:
Значи на висчките телефони дето изброих под батерията си има лепенка че са произведени в Германия. Ако не си бях затрил фотоапарата някъде щях да щракна ЕсХикса и Ц35-цата ( другите два съм ги продал ) и да видиш какво пише
.Не знам на баща ти какъв е телефона и защо е произведен в братска република китай
.
За Бг менюто:
Значи ще ти кажа как седи положението при сиеменс ( предполагам при останалите марки нещата са по същия начин ). На произведените телефони се инсталират различни версии софтуер, с различна поддръжка на езиците. Например на моя телефон версията е най-общо казано за северно европейските държави ( норвежки, шведски и т.н. ). С други думи произвеждат се 2000 телефона от които 500 заминават за Русия, 500 за Англия и Франция, 500 за средна европа и останлите някъде другаде.
Над 90% от телефони които се продават в БГ са нелегален внос, като доста голяма част от тях са закупени по разни програми от чужди оператори почти за без пари. След това в бг разкомплектоват телефоните ( ако имат хендсфрии, дейта кабел или други шукарийки - продават ги отделно ) разкодират ги и ги слагат в новите кутии с логото на веригата магазини в които ще се продават. Тук е момента да се отбележи че регионалната версия на телефона ( поне при сименс ) не може да се смени и телефона си върви доживотно с нея. Та ето как телефон предназначен за Русия, Франция и т.н. се озовава в БГ. Не виждам как може да очакваш от производителя да са инсталирали БГ в телефон който ще се ползва на хиляди км от нашара мила страна или във възможно най-лошия случай - телефон предназанчен за продажба специално от определн оператор ( това значи панел с логото, допълнителни менюта и т.н. ).
Бтв... купувал ли си си телефон от Мтел? Първият ми телефон го закупих от Мтел ( тогава МобилТел ) и мога да ти кажа че в него си имаше инсталирано БГ меню. Виждаш ли разликата? Ако искаш телефон който ще си ползваш като бял човек - тогава отиваш на място където знаеш че ти продават стоката закупена преди това по законния начин.
Но понеже всеки предпочита тънканата затова над 80% от телефонита нямат инсталирано БГ меню ( при закупуване от магазина, впреки че при повечето модели това се добавя много лесно ) и масово у нас се срещат тлефони правени за Ориндж, О2 и т.н. и т.н.
А за смс-ите не кирилица простя няма да го обсъждам ... най-малкото че един знак на кирилица в смс се равнява на 2 знака латиница
.
Значи на висчките телефони дето изброих под батерията си има лепенка че са произведени в Германия. Ако не си бях затрил фотоапарата някъде щях да щракна ЕсХикса и Ц35-цата ( другите два съм ги продал ) и да видиш какво пише

За Бг менюто:
Значи ще ти кажа как седи положението при сиеменс ( предполагам при останалите марки нещата са по същия начин ). На произведените телефони се инсталират различни версии софтуер, с различна поддръжка на езиците. Например на моя телефон версията е най-общо казано за северно европейските държави ( норвежки, шведски и т.н. ). С други думи произвеждат се 2000 телефона от които 500 заминават за Русия, 500 за Англия и Франция, 500 за средна европа и останлите някъде другаде.
Над 90% от телефони които се продават в БГ са нелегален внос, като доста голяма част от тях са закупени по разни програми от чужди оператори почти за без пари. След това в бг разкомплектоват телефоните ( ако имат хендсфрии, дейта кабел или други шукарийки - продават ги отделно ) разкодират ги и ги слагат в новите кутии с логото на веригата магазини в които ще се продават. Тук е момента да се отбележи че регионалната версия на телефона ( поне при сименс ) не може да се смени и телефона си върви доживотно с нея. Та ето как телефон предназначен за Русия, Франция и т.н. се озовава в БГ. Не виждам как може да очакваш от производителя да са инсталирали БГ в телефон който ще се ползва на хиляди км от нашара мила страна или във възможно най-лошия случай - телефон предназанчен за продажба специално от определн оператор ( това значи панел с логото, допълнителни менюта и т.н. ).
Бтв... купувал ли си си телефон от Мтел? Първият ми телефон го закупих от Мтел ( тогава МобилТел ) и мога да ти кажа че в него си имаше инсталирано БГ меню. Виждаш ли разликата? Ако искаш телефон който ще си ползваш като бял човек - тогава отиваш на място където знаеш че ти продават стоката закупена преди това по законния начин.
Но понеже всеки предпочита тънканата затова над 80% от телефонита нямат инсталирано БГ меню ( при закупуване от магазина, впреки че при повечето модели това се добавя много лесно ) и масово у нас се срещат тлефони правени за Ориндж, О2 и т.н. и т.н.
А за смс-ите не кирилица простя няма да го обсъждам ... най-малкото че един знак на кирилица в смс се равнява на 2 знака латиница

Преди 6год започнах с един Ericsson 628/прилича на тухла 4ка/ след него Nokia 5110; 3210;3310 докато не изядох дървото с един Siemens C55 от Мтел който беше ,, made in China" и издържа точно една година докато му мина гаранцията и предаде богу дух. Сега ползувам пак Siemens M35i на мой приятел, но твърдо съм решил-връщам се на Nokia!
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Siemens CX70
Пише "made in Germany",дори си има сертификат за съответствие кутията
: Както и 5 различни книжки,на 5 различни езика
: На предният ми Сименс С55,пишеше "made in China"

Последна промяна от georgipass на Нед 25 сеп 2005 16:22, променено общо 1 път.
- keksa
- Автомобил: Golf VI
- Двигател: CAXA
- Контакти:
пичове не знам за вас обаче аз определено мисля че има телефони и друго освен NOKIA.Въпреки че голяма част от мобилните мрежи в БГ са SIEMENS, все ми се струва че нокията ми винаги има по-добър обхват от сименса... да не казвам че едва ли има по прост за употреба телефон от която и да е нокия(изключая 9та серия)
- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Аз лично бих изневерил на НОКИА само ако мога да си намеря ГТИ на СИМЕНС!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”