Гергин написа:Stivi написа:Аз моята клапа на комина не съм я пипал откакто е почнала да работи системата /тоест си е все отворена напълно/ при положение че автоматиката ми управлява вратичката не виждам смисъл да пипам тая клапа !
А аз се чудя що зимата е мека. Грееш целият двор така.
Трябва да е максимално затворена. Ще е пъти по топло и ще харчи пъти по малко.
Добре де,като е напълно затворен притока на въздух /достигнало е температурата/ какво излиза отзад че да трябва да го запушвам и от там !

, ако е така както казваш.
 , ако е така както казваш. 
 Май ще се окаже че има сериозен ефект от "задушването" ! Ще споделя пак утре след като го нафраскам догоре за нощното дежурство !
   Май ще се окаже че има сериозен ефект от "задушването" ! Ще споделя пак утре след като го нафраскам догоре за нощното дежурство ! 

Ако е за големите с изолацията вдясно дето отиват към помпата това е байпас на горещата вода с което се регулира колко от нея да се върне обратно в котела и колко да отива към радиаторите. А ако говориш за онези медните в задната част това е последната предпазна мярка против прегряване-ако се вдигне много температурата пускат студена вода от водопровода към котела и отвеждат горещата към канала !
 Ако е за големите с изолацията вдясно дето отиват към помпата това е байпас на горещата вода с което се регулира колко от нея да се върне обратно в котела и колко да отива към радиаторите. А ако говориш за онези медните в задната част това е последната предпазна мярка против прегряване-ако се вдигне много температурата пускат студена вода от водопровода към котела и отвеждат горещата към канала !