Каква антивирусна ползвате?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Каква антивирусна ползвате?
Касперски поне по това какво четох напоследък в мрежата има най голям шанс да хване така опасния напоследък крипто уол или както му се вика там. Не че е гаранция, но най добре се справяла тя. А този крипто вирус си евал мамата 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Нашия беше VBS/Pica.naa. Сигурен съм, че го има по и другите компютри, а аз чистих само на този колега, който се оплака, проблемът ще има продължение.
- Phenomenon
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX 1997
Microsoft Security Essentials от вече над 1г. и съм доволен ...
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Phenomenon написа:Microsoft Security Essentials от вече над 1г. и съм доволен ...
Колега и аз бях с MSE,но тя нищо не прай.... Нарочно изтеглих няколко вируса,успя да прихване само 2 от 4 и я махнах.... По-добре сложи МБАМ,отколкото тази...
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
К.Одаджийски написа:Касперски поне по това какво четох напоследък в мрежата има най голям шанс да хване така опасния напоследък крипто уол или както му се вика там. Не че е гаранция, но най добре се справяла тя. А този крипто вирус си евал мамата
Още месец октомври 2015, Касперски вкараха в датабазата си над 14.000 декриптиращи ключа. Не е най-уязвима,а най-активна в борбата с тази глупост,работят в екип с Холандската Полиция и Прокуратура. Не знам какво имаш в предвид в "четох на последък" ,лично за мен Касперски Лаб си остава номер 1 в индустрията. Чети повече

Извън тема! Как да се предпазим от вирус:
- Този вирус всъщност не е "вирус" а изпълнима програма която сами трябва да стартираме.Не отваряйте съмнителни линкове от имейл,ФБ месинджър , Скайп и т.н.
- Премахнете ауторън функцията от сменяеми носители.
- Проверявайте ръчно за ъпдейт програмите които имате ако ви излезе съобщение да инсталирате ъпдейт.
- Проверявайте сайтовете в които браузвате.(може да е хакнат)
- Инсталирайте си някой AdBlocker в браузъра.
- Много потребители изключват UAC (User Account Control) в Windows заради досадните потвърждения за стартиране на даден процес - е не го правете.Най-малкото имате време за реакция преди да е почнала инсталацията.
- Инсталирайте си Malwarebytes , сканирайте повече от веднъж седмично.
- Правете Бекъп редовно,по-възможност на външен носител.
- Винаги съхранявайте копие от важна информация и снимки на външен хард диск или облак.
- Последно,но не на последно място,внимавайте къде браузвате,какво сваляте и какво инсталирате.Ако се съмнявате в нещо четете в мрежата и тогава действате.Със сигурност ще ви отнеме по-малко време и главоболия ако проверите.
- За да изненадате Крипто хакерите ако съхранявате важна информация,можете да си криптирате дяла от харда където я държите.
- Както казах и по-горе,върши работа и ако сложите снимка на Чък Норис на десктопа.

Някой ако се сети да добави нещо да пише

- К.Одаджийски
- VW експерт
Човече, за пореден път или не ме разбираш какво съм написал или аз съм тъп и не пиша както трябва
Къде ме видя да напиша че е най уязвимата!?
Четох че се справя най добре и затова я препоръчах, а че не съм прочел работата им с халандска и не знам си коя друга полиция не смятам за важно откритие.
Аз анти вирусна не ползвам, от година време и уиндоус не ползвам, но се мъча да препоръчам актуални неща

AugustinerFan написа:Не е най-уязвима,а най-активна в борбата с тази глупост
Къде ме видя да напиша че е най уязвимата!?
Четох че се справя най добре и затова я препоръчах, а че не съм прочел работата им с халандска и не знам си коя друга полиция не смятам за важно откритие.
Аз анти вирусна не ползвам, от година време и уиндоус не ползвам, но се мъча да препоръчам актуални неща

- milmar

Аз лично разбрах, а и преди да се откажа от антивирусните, ползвах касперски и бях доволен.
Все пак се ориентирам към NOD32 за сега, май... Не мисля, че парите ще са фактор при избора, просто нещо което работи добре, ъпдейтва се редовно, ще се ползва във фирма с много компютри.
А това да не се отварят не знам какви сайтове, ауторън и другите неща става, но да го обясниш на 1-2 и пак не се знае дали те слушат.
ППАз реших проблема за сега посредством Malwarebytes.
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
К.Одаджийски написа:Човече, за пореден път или не ме разбираш какво съм написал или аз съм тъп и не пиша както трябва
К.Одаджийски написа:Касперски поне по това какво четох напоследък в мрежата има най голям шанс да хване така опасния напоследък крипто уол или както му се вика там. Не че е гаранция, но най добре се справяла тя. А този крипто вирус си евал мамата
Не се сърди но явно не съм единственият който не те е разбрал! За което се извинявам! Обикновенно хората казват:"Хванал съм някакъв вирус"

Виж тук,още един който не те е рабрал: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=67&t=451739
drago_tr написа:Причината да пусна тази тема е коментара на колегата Одаджийски, от една друга тема, който леко ме притесни.
- milmar

2016 високосна ли е?
- К.Одаджийски
- VW експерт
AugustinerFan написа:К.Одаджийски написа:Човече, за пореден път или не ме разбираш какво съм написал или аз съм тъп и не пиша както трябваК.Одаджийски написа:Касперски поне по това какво четох напоследък в мрежата има най голям шанс да хване така опасния напоследък крипто уол или както му се вика там. Не че е гаранция, но най добре се справяла тя. А този крипто вирус си евал мамата
Не се сърди но явно не съм единственият който не те е разбрал! За което се извинявам! Обикновенно хората казват:"Хванал съм някакъв вирус"![]()
Виж тук,още един който не те е рабрал: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=67&t=451739drago_tr написа:Причината да пусна тази тема е коментара на колегата Одаджийски, от една друга тема, който леко ме притесни.
Явно аз не съм се изразил разбираемо, макар че съм написал че касперски единствената има шанс да го лови, не да зарази компютъра. Други антивирусни нямат успехи срещу крипто уола
- milmar
Според мен най-добрата "антивирусна" продължава да е внимателното използване на интернет и мобилни устройства за съхранение на информация.
И ако става въпрос за моя или нечий домашен компютър, с инсталирана някаква игра и плеър за гледане на филми, няма проблем по принцип. В случай на нужда- преинсталираш. Но за компютър, на който са инсталирани програми, които са лицензирани по особен начин и при преинсталиране се обаждаш тук и там за да ти потвърдят лиценз, и тези компютри трябва да работят всеки ден, става немислимо.
И ако става въпрос за моя или нечий домашен компютър, с инсталирана някаква игра и плеър за гледане на филми, няма проблем по принцип. В случай на нужда- преинсталираш. Но за компютър, на който са инсталирани програми, които са лицензирани по особен начин и при преинсталиране се обаждаш тук и там за да ти потвърдят лиценз, и тези компютри трябва да работят всеки ден, става немислимо.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
В работата използват тази програма:
на няколко стотин компютъра и лаптопи под WIN 7 и 8. За ней мога да кажа че доста бъгва ПЦ-та при сканиране, а те са и интели и3, и5 и и и7 и рам от 4 гб до 64 гб. Другия минус е че миналата година няколко пъти ни споходиха някой и други зарази, та и се наложи преинсталирането на някой друг компютър. Като се има предвид че сме силно ограничени към достъпа към нет, и забранено на всички компютри използването на неразрешени флаш устройства - достъпните флаш устройства предварително се регистрират и одобряват и чак след това могат да се ползват.
Така че определено не бих я препоръчал!
на няколко стотин компютъра и лаптопи под WIN 7 и 8. За ней мога да кажа че доста бъгва ПЦ-та при сканиране, а те са и интели и3, и5 и и и7 и рам от 4 гб до 64 гб. Другия минус е че миналата година няколко пъти ни споходиха някой и други зарази, та и се наложи преинсталирането на някой друг компютър. Като се има предвид че сме силно ограничени към достъпа към нет, и забранено на всички компютри използването на неразрешени флаш устройства - достъпните флаш устройства предварително се регистрират и одобряват и чак след това могат да се ползват.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
milmar написа:...Все пак се ориентирам към NOD32 за сега, май... Не мисля, че парите ще са фактор при избора, просто нещо което работи добре, ъпдейтва се редовно, ще се ползва във фирма с много компютри.
А това да не се отварят не знам какви сайтове, ауторън и другите неща става, но да го обясниш на 1-2 и пак не се знае дали те слушат...
Предполагам, че имате сървър или друг комп, който да получава интернет и да го пуска на другите в мрежата.
Ако е така, на него сложете Eset Smart Security Business или Enterprise. Ще спира достъпа до нет-а на другите заразени (ако има такива), докато не се изчистят, както и достъпа до "разни"/заразени сайтове. Има опция в настройките да се зададат адреси, които са разрешени за ползване или неразрешени (за блокиране).
На другите компютри сложете NOD-а.
Може да си свалиш пробна версия за тест един месец.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ползвам avira и то безплатната версия , не товари пц-то и работи добре , досега над 4 години дори не съм преинсталирал операционна система и съответно нямам заразявания с вируси. Според моето скромно мнение програмата си върши работата добре без да натоварва компютъра което с други програми е ежедневие.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Golf 3 Yahting GT написа:В работата използват тази програма:
е с някое i7 и 64GB RAM, на дали ще ти забива при сканиране

За протокола ползвам само Microsoft ESsential Security и в офиса и у дома, доста лека, но и слаба, но пък и не ми трябва нещо по сериозно, защото знам как да се пазя. Като цяло ако цъкаш навсякъде като откачен и мислиш, че можеш да спечелиш от лотария или зелена карта, без да си участвал за тях, с който и антивирусен софутер да сте, все тая, гаранция сте имали и ще имате вируси и за вбъдеще. Просто хората нямат елементарни познания за това какви опасности крие интернета и си свалят гащите навсякъде сами, с цъкане и невнимание, нечетене и т.н. и сами си записват вирусите на комп. и си ги стартират

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”