Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Re: Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя

Мнениеот passat_rs » Сря 15 фев 2012 0:45

Аз пък мога да ти кажа че в градчето където работя лятото всички изхвърлиха радиаторите и се набляга на подово. Напиши в йутуб Fußbodenheizung и се наслаждавай на клиповете :mrgreen:
И до колегата с 5 санта изолация аз не напразно лепях 28 санта в австрия и то някаква с графит равнява се на около 40 см. а на таваните на подземни гаражи лепях 50 санта каменна вата свредлото на перфоратора бе 90 см. смятай mhihi

Последна промяна от passat_rs на Сря 15 фев 2012 0:53, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 15 фев 2012 0:50

Колега не ми се спори. Нито ми се наслаждава на глупости. Живял съм на всякакво отопление и съм го изпитал подовото отдавна. Втори път на такова нещо не отивам да живея... А тука като гледам, какви формули се вадят и какви специлисти има няма и нужда. :Mr Green Fun Това с подовото е най-голямата простотия от всичкото отопление на света. Такъв дебел под не можеш да го стоплиш с 40 градуса вода, когато навън е много студено -10 и надолу. Па ако ще да се посереш. Топлото ще ти бяга навсякъде. Подовото на стаята над мен топли повече мойта стая отдолу, отколкото тая отгоре. Тия плочки не се топлят много лесно и хората си купиха климатик после. Ето ти един нагледен пример. mhihi По-лесно ще стоплиш въздуха в стаята с радиатор... :lol: Сложиш ли подово, мисли и за второ резервно отопление. :beer Другия много интересен момент настъпва когато отоплението вече не работи. Сега зимата приключва. Пролет, лято, есен какво правим с тоя студен под тогава? Или все ще палим печката, за да не настиваме от плочките... :lol:
Ватата също внимавай много. Особено за деца... Само каменна от по-скъпата. Стъклената е отврат. Трябва да седите с противогази вътре ако сложиш стъклена. Ще се изтровите. Не ви знам какво работите и как ги смятате ама здравето е на първо място. :idea: Стъклените боклуци вече ги дават само за промишлено ползване. :wink: Мани ги тия на запад с какви боклуци са те карали да работиш. Щото знаят, че е вредно. :lol:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 15 фев 2012 8:33

black` написа:.....Това с подовото е най-голямата простотия от всичкото отопление на света. Такъв дебел под не можеш да го стоплиш с 40 градуса вода, когато навън е много студено -10 и надолу. ....

Не е нужно всеки да се убеждава в очевидното . Няма наука , няма формули , когато човекут каже НЕ mhihi !
Силата на подовото е да създава конфорт в стаята , а не да топли термометъра монтиран на височина 2м от пода :D . Подовото задължително се подпомага от радиатор , както бях писал преди , по простата причина че от пода трудно може да се излъчи топлинна мощност повече от 1kW . Ако сравняваш по термометъра - ако в стаята си с подово и термометъра ти показва 18° ще ти е приятно , а ако си само с радиаторите - при същата температура (по термометъра) ще зъзнеш . Освен това хората , особенно малките деца :D много , ама много рядко се намират на височина около и над 2м. по височината на стаята .
Но не е нужно както казах по-горе .... . Всеки си знае себе си :lol: .

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Сря 15 фев 2012 8:36

black` написа:Колега не ми се спори. Нито ми се наслаждава на глупости. Живял съм на всякакво отопление и съм го изпитал подовото отдавна. Втори път на такова нещо не отивам да живея... А тука като гледам, какви формули се вадят и какви специлисти има няма и нужда. :Mr Green Fun Това с подовото е най-голямата простотия от всичкото отопление на света. Такъв дебел под не можеш да го стоплиш с 40 градуса вода, когато навън е много студено -10 и надолу. Па ако ще да се посереш. Топлото ще ти бяга навсякъде. Подовото на стаята над мен топли повече мойта стая отдолу, отколкото тая отгоре. Тия плочки не се топлят много лесно и хората си купиха климатик после. Ето ти един нагледен пример. mhihi По-лесно ще стоплиш въздуха в стаята с радиатор... :lol: Сложиш ли подово, мисли и за второ резервно отопление. :beer Другия много интересен момент настъпва когато отоплението вече не работи. Сега зимата приключва. Пролет, лято, есен какво правим с тоя студен под тогава? Или все ще палим печката, за да не настиваме от плочките... :lol:
Ватата също внимавай много. Особено за деца... Само каменна от по-скъпата. Стъклената е отврат. Трябва да седите с противогази вътре ако сложиш стъклена. Ще се изтровите. Не ви знам какво работите и как ги смятате ама здравето е на първо място. :idea: Стъклените боклуци вече ги дават само за промишлено ползване. :wink: Мани ги тия на запад с какви боклуци са те карали да работиш. Щото знаят, че е вредно. :lol:

топлото колега ще ти бяга навсякъде знаеш ли кога :?: когато не си го направил както трябва
а сега ти препоръчвам да върнеш няколко страници назад и да погледнеш какво съм препоръчал
знаеш ли кога ще мине топлото на долния таван след като си сложил екранизация (ако ти говори това нещо) и тук не топлят само тея 40 градуса тук се набляга на по голяма площ
ще ти дам пример тук в Монтана бившия собственик на местната ни кабеларка (след като я продаде) си построй къща с разгърната площ от около 500-600 квадрата на етаж тя е 3 етажна и мога да ти кажа че няма нито един радиатор в цялата къща познавам хората дето му правиха отоплението и навсякъде е с медни тръби и в тях е баня говоря ти за къща в която е набутал над 3 млн лв
не казвам нищо против радиаторите в нас съм с радиатори и ми е супер топло но и ти да плюеш срещу нещо което върши работа недей моля те
всяко нещо което е направено както трябва си работи а ти ако си бил на подово на ток ........ там вече нямам особени впечатления
аиде лек ден и повече няма да пиша само ще чета :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Сря 15 фев 2012 10:43

black` написа:....

Колега, поинтересувай се малко преди да пишеш. Ще вземат хората да си бутнат готовата изолация като те чуят.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 15 фев 2012 15:11

Тук всички са специлисти и ще кажат. Сега ще извадят формулите и чертежите. Няма какво да четем повече. То е изпитано вече... :lol: Не мога и майстор да намеря да работи със стъклена вата. Ако искаш пък някой да умре по-бързо, дай му да работи със стъклена вата. И без това сме полу европейска, полу африканска държава. Двама, трима умрели повече от рак на белия дроб не е голяма загуба. 8) Ако не знаеш прашинките на стъклото не се разграждат в белите дробове с годините. Ай хвани чети сега ти... :lol:
http://www.greentech.bg/?p=18399

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Сря 15 фев 2012 16:28

За работата с такава вата всеки си преценява. Не казвам, че да работиш с нея е бизобидно. Мисля, че няма да има проблем като се сложи зад картона и се уплътни добре.
Аз попаднах на това в интернет:
10. Безопасност. Продуктите от стъклена минерална вата са безопасни за работа и за хората и отговарят на изискванията на Европейската директива 97/69 ЕС.
От 40 години насам се провеждат множество изследвания (епидемиологични, изследвания с животни и др.), които показват, че няма връзка между рака и минералната вата. Сигурността е гарантирана от множеството проведени проучвания. През Октомври 2001г. , Международната Организация за Изследвания върху Рака (IARC) – част от Световната Здравна Организация – постанови, че изолацията от минерална вата не се класифицира като „канцерогенна за човека”. Стъклената вата е поставена в Група 3, в същата където е и чая. Това реабилитиране е редовно проверявано от Европейския Борд за Сертифициране на минерални вати.
Не знам вече на кое да вярвам.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 15 фев 2012 17:09

То не само за работа колега. Аз ще правя изолация на покрив, директно под дъските и керемидите. 70-80 квадрата и много се интересувах. Защото отдолу ще се живее и не е приемливо, като тръгне лятото да съхне от силното слинце тая вата, хората отдолу да ги "вали" буквално стъклен прах, когато излезе и силен вятър. И с найлон и гипскартон трудно ще се запечата според мен. Пак ще останат пролуки. Затова реших каменна. И на пипане е по-приятна за работа и за живеене сигурно. Лошото е само цените, но все пак не сме абуригени да тровим хората... Предполагам това дето вали от тавана, е точно толкова дразнещо и неприятно, колкото и това дето се отделя при работа с тая вата. А херметически няма как да се запечата, за да не изпуска нищо. :roll:

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Сря 15 фев 2012 17:20

И според мен добре си направил, след като не можеш да уплътниш добре ватата.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 15 фев 2012 18:05

Преди няколко часа влизах в магазин за котли и тем подобни е та половината магазин беше с подово и отгоре теракот 40/40.Отдолу беше със онова показаното по назад в темата дето е изолация и релеф за полагане на тръбите,тръбите Pex/Al/Pex-еми няма такъв кеф пипах с ръка плочките към 40-45 гр бос да ходиш направо.Но гъстотата не тръбите е смайваща 4-5см между отделните тръби.Отгоре замазка 2-3 см и теракот абе топли си,пак казвам 10-15 кв/м отдаваща повърхност със темп от 40-45 гр хич не е за пренебрегване.Щом на колегата топли долнич етаж това просто не може да се нарече подово и не трябва да се взема на сериозно.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Сря 15 фев 2012 22:36

djofar написа:а това дето колегата ти беше написал че неговата телесна температура е 36.7 градуса и би трябвало да стъпва на по голяма температура за да се стопли ще му кажа само да опита да видим колко време може да се задържи прав на примерно 40градуса за да се стопли

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Чет 16 фев 2012 8:39

Zlatina написа:
djofar написа:а това дето колегата ти беше написал че неговата телесна температура е 36.7 градуса и би трябвало да стъпва на по голяма температура за да се стопли ще му кажа само да опита да видим колко време може да се задържи прав на примерно 40градуса за да се стопли

пич заяждаш ли се с мен не разбрах
колегата по горе дето го е писал 40-45 градуса мисля че е ориентировъчно и може би зарад студа толкова да си мисли че е
ти ходил ли си лятото бос по асфалт знаеш ли колко са 45 градуса цял ден да стъпваш на такава температура :shocked сигурен съм че точно след 2 часа ще си с трета степен изгаряне по ходилата
баси и хората дето има тук или не сте отваряли учебник по физика или като гледам колега Zlatinaпо писането ти започвам да се съмнявам че сигурно ти е още рано да отвориш този урок

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 16 фев 2012 9:25

Тая тема стана егати хранилката :039: :039: :039:

Аз като зачетох останах с впечатлението, че вече няма какво да се добави. Всички правилни и грешни съвети бяха дадени :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 16 фев 2012 12:38

Всъщност може тези градуси да не са толкова ако са ми били студени ръцете но със сигурност е по топло от ръката,която пък може да е студена под 30 гр даже.Както и да е де ето една тема която засяга друг въпрос относно подовото http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=34549

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 16 фев 2012 13:29

Той колегата вече е пуснал въпроса си в тема от "Направи си сам"
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=10&t=13313&start=280
където пишат по-разбиращи и занимаващи се с тази дейност така че тук вече става безсмислено да спамим mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”