И до колегата с 5 санта изолация аз не напразно лепях 28 санта в австрия и то някаква с графит равнява се на около 40 см. а на таваните на подземни гаражи лепях 50 санта каменна вата свредлото на перфоратора бе 90 см. смятай

black` написа:.....Това с подовото е най-голямата простотия от всичкото отопление на света. Такъв дебел под не можеш да го стоплиш с 40 градуса вода, когато навън е много студено -10 и надолу. ....
black` написа:Колега не ми се спори. Нито ми се наслаждава на глупости. Живял съм на всякакво отопление и съм го изпитал подовото отдавна. Втори път на такова нещо не отивам да живея... А тука като гледам, какви формули се вадят и какви специлисти има няма и нужда.Това с подовото е най-голямата простотия от всичкото отопление на света. Такъв дебел под не можеш да го стоплиш с 40 градуса вода, когато навън е много студено -10 и надолу. Па ако ще да се посереш. Топлото ще ти бяга навсякъде. Подовото на стаята над мен топли повече мойта стая отдолу, отколкото тая отгоре. Тия плочки не се топлят много лесно и хората си купиха климатик после. Ето ти един нагледен пример.
По-лесно ще стоплиш въздуха в стаята с радиатор...
Сложиш ли подово, мисли и за второ резервно отопление.
Другия много интересен момент настъпва когато отоплението вече не работи. Сега зимата приключва. Пролет, лято, есен какво правим с тоя студен под тогава? Или все ще палим печката, за да не настиваме от плочките...
![]()
Ватата също внимавай много. Особено за деца... Само каменна от по-скъпата. Стъклената е отврат. Трябва да седите с противогази вътре ако сложиш стъклена. Ще се изтровите. Не ви знам какво работите и как ги смятате ама здравето е на първо място.Стъклените боклуци вече ги дават само за промишлено ползване.
Мани ги тия на запад с какви боклуци са те карали да работиш. Щото знаят, че е вредно.
black` написа:....
Ватата също внимавай много. Особено за деца... Само каменна от по-скъпата. Стъклената е отврат. Трябва да седите с противогази вътре ако сложиш стъклена. Ще се изтровите. Не ви знам какво работите и как ги смятате ама здравето е на първо място.Стъклените боклуци вече ги дават само за промишлено ползване.
Мани ги тия на запад с какви боклуци са те карали да работиш. Щото знаят, че е вредно.
djofar написа:а това дето колегата ти беше написал че неговата телесна температура е 36.7 градуса и би трябвало да стъпва на по голяма температура за да се стопли ще му кажа само да опита да видим колко време може да се задържи прав на примерно 40градуса за да се стопли
Zlatina написа:djofar написа:а това дето колегата ти беше написал че неговата телесна температура е 36.7 градуса и би трябвало да стъпва на по голяма температура за да се стопли ще му кажа само да опита да видим колко време може да се задържи прав на примерно 40градуса за да се стопли
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта