Windows 8

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Windows 8

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 18 окт 2013 21:21

Други, мигрирали сравнително безпроблемно и безплатно от 8 на 8.1, да има?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 20 окт 2013 11:56

ЕнтърпраиЗ едишън не предлагал Фрии Ъпгрейд до 8.1 .... :death :beat_butt2 :dontknow

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Мнениеот cezar1656 » Нед 20 окт 2013 12:36

на мойта щайга добре и понася на пръв поглед,но нека мине време да видиме.първите ми впечатления са че е осезателно по бърз от седмицата...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 20 окт 2013 13:10

Осем по принцип е по-бърз от 7, по лек е.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 20 окт 2013 14:27

Аз нямах никакви съществени забележки към 8-цата.
А сега, единственият ми проблем след поредния ъпгрейд/миграция без преинсталация (7 Ултимате -> 8 Про -> 8.1 Про) е, че SkypeKit.еxe от Miranda NG не ще да работи... Но това е заради микромеките.
Ще почакам, па ще видим. :biggrin

P.S. Другите домашни пецета са мигрирани към 13.10 Сосен Саламандер. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 28 окт 2013 16:24

гледам, че много хора ползвате 7 и 8 версия, та след като по неволя изоставих XP и вече съм на оригинална 7-ца ми се появи един мега тъп и дразнещ проблем ... всички файлове и папки които си прехвърлих на новата машина (с вин 7 :censored2 ) са в read only режим, който не мога да изключа. В нета намерих някъв съвет за ползвате на attrib командата, ама при мен (а и не само пак според нета) това не работи. Вие като се прехвърляхте срещнахте ли го този проблем, и ако ДА как го оправихте ?
Мога ли да си ползвам лиценза на 7-цата и да си карам на XP ?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 28 окт 2013 16:41

VWGT написа:гледам, че много хора ползвате 7 и 8 версия, та след като по неволя изоставих XP и вече съм на оригинална 7-ца ми се появи един мега тъп и дразнещ проблем ... всички файлове и папки които си прехвърлих на новата машина (с вин 7 :censored2 ) са в read only режим, който не мога да изключа. В нета намерих някъв съвет за ползвате на attrib командата, ама при мен (а и не само пак според нета) това не работи. Вие като се прехвърляхте срещнахте ли го този проблем, и ако ДА как го оправихте ?
Мога ли да си ползвам лиценза на 7-цата и да си карам на XP ?

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753659.aspx

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 28 окт 2013 17:15

Мерси колега! Въпреки, че не проработи при мен (като всичко, което е официално качено от МС по тови въпрос), ми даде необходимата посока на ровене :) Намерих едни .reg fix-ове, които ти изкарват Take Ownership-а на десен бутон да може да се ползва едновременно за много папки, файлове и т.н., какъвто беше случаят при мен (100GB прясно прехвърлена информация с грешен owner).

Оказа се, че цялата простотия е и заради UAC - User Account Control Center, когато свалите слайдера на най-ниското ниво, виндоса спира да се интересува кой е оунера. По дифолт пали на почти най-високото :screwy

Аз за по-сигурно отиграх и двата метода, за да си бъда owner и застрахован от бъдещи ъпдейти. И понеже темата е за Win 8, ако прилича на 7-цата е тотално лайно, не бих си сменил XP ако не бях принуден, вече нямало XP лицензи :no

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 28 окт 2013 19:16

VWGT написа:Мерси колега! Въпреки, че не проработи при мен (като всичко, което е официално качено от МС по тови въпрос), ми даде необходимата посока на ровене :) Намерих едни .reg fix-ове, които ти изкарват Take Ownership-а на десен бутон да може да се ползва едновременно за много папки, файлове и т.н., какъвто беше случаят при мен (100GB прясно прехвърлена информация с грешен owner).

Линка, който ти дадох прави същото каквото и тези regitry key-ове. Пропуснал съм да спомена, че освен взимането на оунършип е трябвало да спреш и инхеритънса на root ниво, щото най-вероятно се наследяват правата от папката-майка.

VWGT написа:Оказа се, че цялата простотия е и заради UAC - User Account Control Center, когато свалите слайдера на най-ниското ниво, виндоса спира да се интересува кой е оунера. По дифолт пали на почти най-високото :screwy

За твое добро не изключвай UAC-a. Освен на теб и на вируси, троянци и пр. им става супер удобно ползването на ОС-а :mhihi

VWGT написа:Аз за по-сигурно отиграх и двата метода, за да си бъда owner и застрахован от бъдещи ъпдейти.

Ъпдейтите са много добро нещо. Не знам откъде се насажда такава негативност към ъпдейтите на Майкрософт у хората :gruebel

VWGT написа:И понеже темата е за Win 8, ако прилича на 7-цата е тотално лайно, не бих си сменил XP ако не бях принуден, вече нямало XP лицензи :no

8-цата като изключиш Метро-то си е чиста 7-ца на външен вид. Реално нормалният юзър не може да види разлика между 7-ца и 8-ца. Истинските предимства на 8-цата пред 7-цата не мисля, че ги ползват кой знае колко хора.
А за ХР-то лицензи има, но не се поддържа официално от Майкрософт. ХР си беше хубава ОС, но за времето си. Няма смисъл вече от нея. Слагай 8.1 или 7-ца и свиркай.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 28 окт 2013 19:33

Аз минах на 8.1 и не съм доволен. Компа е acer w510 (таблет със снемаема клавиатура). Сега при почти всяко събуждане (таблета е в instant on режим) зависва, мисли и рестартира. Пак старото правило - if it works don't fix it.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 28 окт 2013 22:54

изълних ги дословно и не се получи. Това, което си допълнил, там липсва. МС по този въпрос доста се ослушват, официално не го признават за бъг.

Това за UAC ще го имам предвид, ама както и до сега съм се оправял без него, не виждам и за в бъдеще защо ми е, освен ако не е няква мега дупка в секюритото на вин-а.

а ъпдейтите ... разбира се, че са полезни, част от тях :)

Относно лицензите две думи: ако имаш 7-ца (без Хоум) може да ползваш Виста и ХР (без хоум). 7-ца хоум ти дава првао само на Виста. И това са го разрешили само заради customer feedback-а.

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Сря 19 мар 2014 19:43

кои са меките, кои са твърдите :mhihi :inicz :inicz :inicz

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 19 мар 2014 22:00

TiL написа:От вчера съм с 8.1 и да ви кажа мисля, че ще му свикна бързо(дори взе да ме привлича вече). Обаче... мамицата му мръсна в чудо се видях докато намеря начин за влизане в скайпа без акаунт при меките. Влизам в сайта на скайпа(той и той е от меките деа) и ми отваря маркета и ми изписва, че вече е инсталирано. Та с ровене в нета намерих линк за изтегляне на стара версия и след като я инсталирах си влизам в скайпа с юзърнейма и паролата без да имам акаунт при меките. Споделям линка за да се знае, но мисля да кача инсталационния фаил и някъде другаде, че източника не е надежден :Mr Green Fun

http://www.skype.com/go/getskype-full

Ако го кача някъде ще допълня с нов линк.

Я обясни по-подробно като за малоумни как да си оправя скайпа :gruebel
Цъкнах на линка без да съм махнал стария скайп и почна едно обновяване - 2 часа без изгледи да приключи. Цъках уж да спре, ама........
После си деактивирах скайпа и пак цъкнах на линка. Уж всичко беше наред, ама като реших да се отпиша пак някакви меки акаунти се намесиха и не можах да се отпиша. Тогава видях, че обновяването още си върви, цъкнах да изключвам компа и не ще щото скайпа се бил обновявал, пак цъкнах да се изключва и наистина се изключи. Като го включих отново обновяването поне засега още не е възкръснало, но вписване и отписване без профил при меките още си е мираж. Всъщност аз и с профил още не знам как да се отпиша, препраща ме в разни посоки из менюто и нямам нерви.......
Лошото е, че не мога да я махна тази 8ца, лаптопа е нов и драйверите нещо си и ..................

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 20 мар 2014 8:11

Просто отиваш и си теглиш скайп за уиндоус от страницата на скайп и си го инсталираш

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 20 мар 2014 8:26

Да просто си го инсталираш и си бачка, ама не и без да имаш мек профил и влезеш ли веднъж няма излизане. Плочката "skype" лесно се маха, ама иконката на работния плот си ми стои само за украса и не ще да проработи.
Пробвах 1000 начина и не ще и не ще.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”