Пускане на 3d филм от лаптоп (или PC) на телевизор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
KrIsKa7a
Автомобил:
Двигател:

Re: Пускане на 3d филм от лаптоп (или PC) на телевизор

Мнениеот KrIsKa7a » Пет 20 мар 2015 17:26

Здравейте.И аз имам подобен проблем.Телевизорът ми е SAMSUNG 3D UE - 32D6000.Лаптопът ми е със следните параметри :
CPU - Intel Pentinium Quad Core 2.15 GHz
RAM - 8 GB
GPU - Nvidia 2 GB
HDD - 1 TB
Свързвам телевизора и лаптопа с HDMI кабел ( не съм сигурен дали е 1.4 ).Картината си е добра.Не бави,не лаги и не цепи.Нито изостава от тази на лаптопа.Sвалям си някакъв 3D филм ( най-често свалям .mkv) и го възпроизведам с плейъра на лаптопа ( KMPlayer ).Филма е с правилен формат SBS.И включвам 3D функцията на телевизора и ми се показва да избера 3D-то (left-rihgt или up-down).Избирам си го в зависимост от сваления филм.Но то вместо да обедини картините и да стане едно качествено 3D,те стават пък 3 картини застъпващи се една над друга.С активни очила ми е телевизора,настройвам ги правилно,работят очилата,но явно телевизора не преработва правилно 3D-то.Защо ? :cry :neutral

Помагайте. :icon_sad

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 20 мар 2015 21:02

Пробвай с друг плейър за начало,аз ползвам простия и безплатен MPCstar.Ако не стане и с него,убеди се че кабела ти е подходящ,не помня 1,4 или 1,6 трябва.Ако пак не стане,проблема е в телевизора.

KrIsKa7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrIsKa7a » Пет 20 мар 2015 21:16

Ами ще опитам това което ми каза.Но съм сигурен че не е от телевизора,защото имам флашка и на нея бях записал от тези по-малките по размер филми и 3D-то беше перфектно :th_up

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 21 мар 2015 9:55

Еми като имаш отговора какво питаш,кабел или плейър,не е от лаптопа.

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Съб 21 мар 2015 13:16

KrIsKa7a написа:Здравейте.
Свързвам телевизора и лаптопа с HDMI кабел ( не съм сигурен дали е 1.4 ).Картината си е добра.Не бави,не лаги и не цепи.Нито изостава от тази на лаптопа.Sвалям си някакъв 3D филм ( най-често свалям .mkv) и го възпроизведам с плейъра на лаптопа ( KMPlayer ).Филма е с правилен формат SBS.И включвам 3D функцията на телевизора и ми се показва да избера 3D-то (left-rihgt или up-down).Избирам си го в зависимост от сваления филм.Но то вместо да обедини картините и да стане едно качествено 3D,те стават пък 3 картини застъпващи се една над друга.С активни очила ми е телевизора,настройвам ги правилно,работят очилата,но явно телевизора не преработва правилно 3D-то.Защо ? :cry :neutral

Помагайте. :icon_sad

Здравейте,

При свързване на телевизора посредством HDMI кабела към лаптоп(ПЦ), то Тв-то става монитор. И би трябвало да не може да да конвертира сигнала от 2Д към 3Д. Докато ако филма се пуска от флашка или външен харт диск, то тогава телевизора си ползва неговия плеър и може да конвертира от 2Д към 3Д - както и когато се ползва тунера на тв-то.

В опциите на KMp-плеъра им възможност да се избира с какви 3д очила ще се гледа и какъв цвят са стъклата им. Може да се пробва от там.
KMp_3D.jpg

Аз лично си поръчаш от и-беи едни обикновени пасивни 3д-очила и при пускане на филм с KMp-плеъра от ПЦ-то на телевизора HDMI кабела се получава някакво 3д , но то няма нищо общо със това в кината.

Поздрави!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 21 мар 2015 19:21

Golf 3 Yahting GT написа:[

При свързване на телевизора посредством HDMI кабела към лаптоп(ПЦ), то Тв-то става монитор. И би трябвало да не може да да конвертира сигнала от 2Д към 3Д.

Тогава може би ще обясниш как гледаме 3Д?Даже аз лично не съм пробвал вградения в тв-то плейър.

nikolaivlaev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaivlaev » Пет 08 май 2015 1:05

здравейте значи днес реших да гледам 3д точно от лаптопа на тв и се чудих как бях го подкарал по едно време след голяма борба смяна на резолюций големи мъки беше преди а и сега но го подкарах криво ляво значи аз ползввам км плеар пускате си през него филма няма значение дали картинките са ви една върхо друга или една до друга пускате си 3д функцията от тв и при мен саответно бе така че картината не се застъпваше една сас друга но 3д ефекта се вижда но неможе да се гледа филма и като прекарх отново в ровене в км плеара около 30 мин докато се сетя как го бях подкарал налучках един от начините криво ляво мисля че стана та така просто натискаш ctrl+4-ляво,6-дясно ,8-горе,2-долу цифрите са от дясната клавиатура която служи за елка в зависимост накаде трябва да се напаснат картините примерно ако филма е с картини една до друга най вероятно трябва да ги напаснете с ctrl+4,6 а който са картина над картина сас ctrl +2,8 дано сам бил полезен поне според мен изкарах някакво 3д вазпроизвеждане :rolleyes

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 08 май 2015 19:20

Просто не ползвай КМ плеър.

nikolaivlaev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaivlaev » Съб 09 май 2015 9:01

аз сас него изкарак засега най доброто 3д засега :wink

Последна промяна от Pichaga на Съб 09 май 2015 9:37, променено общо 2 пъти.
Причина: пиши грамотно!!!

icobug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icobug » Пет 29 май 2015 21:37

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Съб 30 май 2015 9:58

Най - лесния вариант е една 16 гб флашка за 20 лева и have fun. През лаптоп с хубав кабел и с VLC или KM криво ляво става, ама не е същото ...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”