Как се пазарува в Ebay
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
ChimeyJimmey написа:A, друго ще кажа за кой ли път...
По-добре да го пусне по нормална/стандартна поща с някаква застраховка (USPS), отколкото с куриерски услуги.
Нормалната поща е с такъв обем (дневен брой пратки), че може да мине ПОКРАЙ митницата, докато с куриерите, при наличие на стойност, попадаща в границите на обмитяване, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще иде в митница.
Сам гарантирам за няколко мои обемисти и скъпи пратки, които си стигнаха на прага ми без каквито и да е проблемни процедури, а иначе по всички правила трябваше да ме извъртят митничарите...
P.S. E, сега, като прочете това някой митничар и край...
Ама и без туй почти никой никога не чете постовете на предишните, особено и толкоз дълъг, та... дреме ми.
Нещо за обмитяем минимум да си чувал?
Те така

- ChimeyJimmey
Кои са тези някои?
Откъде ги купуват? За колко? Как им ги пращат стоките? Какво/колко е декларирано на пратките?
Имат ли каишки в митницата или са адски късметлии?
От Щатите се пазаруват неща под обмитяемия минимум (примерно 50 доларес, включая шипинга) и се ползва нормална поща (USPS), всичко друго се купува от ЕС. Това е законът на щастливия потребител на eBay в България.
Откъде ги купуват? За колко? Как им ги пращат стоките? Какво/колко е декларирано на пратките?
От Щатите се пазаруват неща под обмитяемия минимум (примерно 50 доларес, включая шипинга) и се ползва нормална поща (USPS), всичко друго се купува от ЕС. Това е законът на щастливия потребител на eBay в България.

- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам доста покупки вече. Бях си купил един път стока за 65 долара,но на пакета пишеше доста по-ниска цена.Даже и без да искате от продавача да ви пише друга цена,те пишат доста по-малка.Проблема може да дойде от някоя по-голяма фирма-магазин и да ти пишат реална цена.Поне при мен досега не се е случвало да е записана истинската цена при по-скъпи стоки.Може би всичко е въпрос на договорка и най-вече късмет! 

ChimeyJimmey написа:Кои са тези някои?
Е те тука имам един

P.S. Ми аз си купих маратонки от ebay, от някакъв руснак в САЩ май беше, дойдоха си, даже са ми на краката, никакви ядове. Струваха 55 USD+35 за доставка.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ха-ха... комшията се жалваше, че жена му си поръчала някакви сандалки "Гучи" за 500 долара и на митницата му казали някаква зверска цифра мито+ДДС... Той казал "отказвам се - задръжте ги"... А те "Чакайте, недейте така... Ще се разбереме нещо" и в крайна сметка минал с почерпка на митничаря от гишето...
а иначе от Щатите може да се докарат чудни неща на фантастични цени... Например за джипката ми тук искат 200лв за един спирачен диск, а в Щатите - 4-те диска заедно с комплект накладки са 130 долара
а иначе от Щатите може да се докарат чудни неща на фантастични цени... Например за джипката ми тук искат 200лв за един спирачен диск, а в Щатите - 4-те диска заедно с комплект накладки са 130 долара

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Мда, това с обявяването на по-ниска цена върши работа ПОНЯКОГА. Понякога гадовете отварят пратките за да ровят за фактура. Ако намерят (там едва ли е по-ниска цената) те обмитяват на нея.
Иначе мойта жена си беше поръчала едни цайси от ебай за около $300 + $100 доставка (добре, че не давах парите, че иначе щеше да ги види през крив макарон), на пратката обявена стойност $25 и айде
Няма митница няма нищо 
Иначе мойта жена си беше поръчала едни цайси от ебай за около $300 + $100 доставка (добре, че не давах парите, че иначе щеше да ги види през крив макарон), на пратката обявена стойност $25 и айде

- ChimeyJimmey
Къде ги намирате тия артикули (или пък жени...), аз не мога да разбера...
Аз ползвам eBay, за да ми излизат по-евтино същите боклуци, които тука разни тиквеници ми пробутват с 1000% надценка, вие на ебати цените пазарувате разни шитни...
Какви са тия очили за 400 долара, какви са тия цървулетки за 500...

Аз ползвам eBay, за да ми излизат по-евтино същите боклуци, които тука разни тиквеници ми пробутват с 1000% надценка, вие на ебати цените пазарувате разни шитни...
Какви са тия очили за 400 долара, какви са тия цървулетки за 500...

Последна промяна от ChimeyJimmey на Пет 10 окт 2008 17:39, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”