Как се пазарува в Ebay

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Пет 01 авг 2008 12:55

:?:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 01 авг 2008 13:58

ChimeyJimmey написа:A, друго ще кажа за кой ли път...
По-добре да го пусне по нормална/стандартна поща с някаква застраховка (USPS), отколкото с куриерски услуги.
Нормалната поща е с такъв обем (дневен брой пратки), че може да мине ПОКРАЙ митницата, докато с куриерите, при наличие на стойност, попадаща в границите на обмитяване, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще иде в митница.
Сам гарантирам за няколко мои обемисти и скъпи пратки, които си стигнаха на прага ми без каквито и да е проблемни процедури, а иначе по всички правила трябваше да ме извъртят митничарите...

P.S. E, сега, като прочете това някой митничар и край... mhihi
Ама и без туй почти никой никога не чете постовете на предишните, особено и толкоз дълъг, та... дреме ми.

Нещо за обмитяем минимум да си чувал?
Те така :!:

hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Нед 14 сеп 2008 17:12

добре де харесах си маратонки които са от USA за горе долу 80$ ако си ги купя ще има ли някакъв проблем на митници и тем подобни?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 14 сеп 2008 17:14

Да.
Прочети тук какво е преживял друг човечец с тея маратонки от САЩ... :roll:

hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Нед 14 сеп 2008 17:17

добре де а някои как си купуват без никакви проблеми

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 14 сеп 2008 17:56

Кои са тези някои?
Откъде ги купуват? За колко? Как им ги пращат стоките? Какво/колко е декларирано на пратките?
Имат ли каишки в митницата или са адски късметлии?

От Щатите се пазаруват неща под обмитяемия минимум (примерно 50 доларес, включая шипинга) и се ползва нормална поща (USPS), всичко друго се купува от ЕС. Това е законът на щастливия потребител на eBay в България. :wink:

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Чет 09 окт 2008 16:22

Интересно.

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Чет 09 окт 2008 22:19

Аз имам доста покупки вече. Бях си купил един път стока за 65 долара,но на пакета пишеше доста по-ниска цена.Даже и без да искате от продавача да ви пише друга цена,те пишат доста по-малка.Проблема може да дойде от някоя по-голяма фирма-магазин и да ти пишат реална цена.Поне при мен досега не се е случвало да е записана истинската цена при по-скъпи стоки.Може би всичко е въпрос на договорка и най-вече късмет! :)

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 10 окт 2008 8:42

ChimeyJimmey написа:Кои са тези някои?
Откъде ги купуват? За колко? Как им ги пращат стоките? Какво/колко е декларирано на пратките?
Имат ли каишки в митницата или са адски късметлии?

От Щатите се пазаруват неща под обмитяемия минимум (примерно 50 доларес, включая шипинга) и се ползва нормална поща (USPS), всичко друго се купува от ЕС. Това е законът на щастливия потребител на eBay в България. :wink:

Е те тука имам един :D . Незнам кой какви каишки има, ама за повече от 30 сделки през ebay и почти половината в САЩ, през митницата веднъж минах, щото въпросното нещо тежеше 8 кила и струваще 400USD. Ако се купува нещо, каквото и да е, винаги съществува възможността да се разбереш с продавача да ти пише по-ниска стойност на пратката и така да избегнеш митница. Иначе да, европейските сайтове са за предпочитане от гледна точка на митниците.
P.S. Ми аз си купих маратонки от ebay, от някакъв руснак в САЩ май беше, дойдоха си, даже са ми на краката, никакви ядове. Струваха 55 USD+35 за доставка.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 10 окт 2008 9:19

ха-ха... комшията се жалваше, че жена му си поръчала някакви сандалки "Гучи" за 500 долара и на митницата му казали някаква зверска цифра мито+ДДС... Той казал "отказвам се - задръжте ги"... А те "Чакайте, недейте така... Ще се разбереме нещо" и в крайна сметка минал с почерпка на митничаря от гишето...

а иначе от Щатите може да се докарат чудни неща на фантастични цени... Например за джипката ми тук искат 200лв за един спирачен диск, а в Щатите - 4-те диска заедно с комплект накладки са 130 долара :shock

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 10 окт 2008 9:40

Искаш да кажеш, че твоят комшия е бил склонен да изхвърли с лека ръка 500 долара? Защото, за да му дойдат на митница, значи ги е платил? Или... ?
Другият вариант е да е бил много печен комарджия с тия блъфове... :D

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 10 окт 2008 10:04

първо го хванало яд, че жена му е дала 500д за едни "джапанки", а после е блъфирал, защото знае, че отказването става с писмо до началник митница :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 10 окт 2008 17:25

Мда, това с обявяването на по-ниска цена върши работа ПОНЯКОГА. Понякога гадовете отварят пратките за да ровят за фактура. Ако намерят (там едва ли е по-ниска цената) те обмитяват на нея.
Иначе мойта жена си беше поръчала едни цайси от ебай за около $300 + $100 доставка (добре, че не давах парите, че иначе щеше да ги види през крив макарон), на пратката обявена стойност $25 и айде :lol: Няма митница няма нищо :lol:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 10 окт 2008 17:37

Къде ги намирате тия артикули (или пък жени...), аз не мога да разбера... :shock
Аз ползвам eBay, за да ми излизат по-евтино същите боклуци, които тука разни тиквеници ми пробутват с 1000% надценка, вие на ебати цените пазарувате разни шитни...
Какви са тия очили за 400 долара, какви са тия цървулетки за 500... :screwy

Последна промяна от ChimeyJimmey на Пет 10 окт 2008 17:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Пет 10 окт 2008 17:38

Още повече ми става интересно :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”