Покупка на бойлер
Re: Покупка на бойлер
Малко късно но преди 6 год си взех Елдом но хоризонтален...Та след това станахме приятели със маистора които обслужва моят раион..Първите 2 год няма проблеми...след това последваха 7 ремонта през 3-4-5 месеца.То кабели ми горяха...то нагреватели...то защити..и като за капак протече кожуха.Както между впрочем и предвиди маистора понеже ламарината била Украинска а не от Кремиковци....Нямаше как да го върна понеже всичките проблеми бяха различни.Сега всичко е сменено и от 1 год няма проблем...засега. 
 Другото което при този модел е изключително калпавата изолация.При напълно загрят боилер сутринта като се върна във 18.00ч градусите са наполвина паднали....много бързо изстива без да е ползвана вода.

alexx написа:ами то това му е хубавото че има муфи и ако се сложи управление има къде да сложиш датчиците![]()
и те съветвам да им сложиш гилзи за да не се наложи точене в последствие, а относно изолацията все ще измислиш нещо отгоре
Какви са тия гилзи?
За изолацията - по дебелина я водят 3.2см, а Теси имат 1.8см. Предполагам материалът е един и същи или подобен - дебелината на изолацията беше една от основните причини да предпочета Елдом. Но за момента впечатленията са, че няма голяма полза. Не знам ако Теси-то е съизмеримо по-зле трябва да е пълна скръб. Освен ако ползват друг материал и при по-малка дебелина постигат същия резултат...
За майстори и ремонти - направо ми се иска след 1г да започне да прави проблеми и да имам чиста съвест да го сменя с нов (друг модел).
За вариантите без муфи - преди 4-5+ г. сигурно е нямало, но ме интересуваше дали от последната половин-една година съществува вариант с долна серпентина без муфи. И като цяло долната серпентина по-добра ли е в крайна сметка? На думи трябва да е по-добра, но в сайта на Елдом пише, че долната серпентина била за слънчеви колектори, а за загряване с котел била горната серпентина.
- alexx
 - Автомобил: SantaFe
 - Двигател:

№6 е гилзата завива се в муфите. Трябвя да имаш 2? после в нея само се пъхва термосензор за управление и си свиркаш
аз съм с елдомски бойлери. стария ми бойлер хоризонтален Океан серия,3 години стоя в подпокривно и си работи на 6 от тая година съм с нов по голям и той е така достатъчна им е изолацията

долната серпентина е добре във всички случаи, а когато са 2 се ползва долната за солар горната за котле заради обема и управлението през лятото ако нямаш свободен обем на солара ще кипне чайника
докато котлето като е на горната бойлера е като в режим на проточен
Относно смяната на боилер трябва да даде мисля 3 еднакви дефекта......повярваи докато изтече гаранцията както писах все резлични дефекти.Относно изолацията не знам защо така бързо ми изстива водата....това си е една пяна напръскана между кожуха и  тялото...

- alexx
 - Автомобил: SantaFe
 - Двигател:

Вълчан написа:Малко късно но преди 6 год си взех Елдом но хоризонтален...Та след това станахме приятели със маистора които обслужва моят раион..Първите 2 год няма проблеми...след това последваха 7 ремонта през 3-4-5 месеца.То кабели ми горяха...то нагреватели...то защити..и като за капак протече кожуха.Както между впрочем и предвиди маистора понеже ламарината била Украинска а не от Кремиковци....Нямаше как да го върна понеже всичките проблеми бяха различни.Сега всичко е сменено и от 1 год няма проблем...засега.Другото което при този модел е изключително калпавата изолация.При напълно загрят боилер сутринта като се върна във 18.00ч градусите са наполвина паднали....много бързо изстива без да е ползвана вода.
1.хоризонтален - това е най големия проблем с изтиването на водата и реалните литри за микс от общия обем
2.Първите 2 год няма проблеми... по принцип на 2 години се точи, чисти се калта отвътре и се проверяват реотани и се сменят уплътненията и грижите отпадат
3.изключително калпавата изолация към т.1 и ваденето на калта дето се е събрала на дъното оправят нещата
и другото нещо е че преди бяха 2 серии класик и океан, 2рата е до 8 см изолация
аз лично ползвам само Елдомски за другите Х
Здравейте!Купих си електрически бойлер Елдом, модел- 72265 на 10 октомври 2010г от търговска фирма "Зора". Направи ми впечатление, че за разлика от същия модел бойлер, купен през 2008г., няма специалната лепенка, указваща 5 години пълна гаранция от производителя. От магазина ме увериха, че няма да имам проблеми, но гаранцията при тях била 3 години. Ето минаха 3 години и вчера, на 10 декември бойлерът протече. Обадих се на отризирания сервиз в София, намиращ се на Красно село и те дойдоха веднага. Видяха гаранцията и казаха, че е изтекла. Не можаха да ми отговорят, защо през 2008г., както и сега гаранцията е 5 години, а през 2010г. е била три. След като разговарях с магазина на фирмата във Варна, разбрах, че през 2010г., за 5-6 месеца, заради кризата, гаранцията е "паднала" на три години, след което пак е била възстановена.
Направи ми впечатление, че "оторизираният" техник дори и не си свали чантичката да погледне бойлера. Вероятно е бил подготвен за това "изключение от гаранцията" и не погледна нищо в уреда. Т.е. да направи най-малкото диагностика, дали тече именно от водосъдържателя. Категорично искаше да ме убеди, че трябва да закупя нов бойлер. Бих искал да кажа, че държа на българското, но след подобни "Андрешковски" номера по отношение на гаранцията, едва ли ще си купя бойлер от същата фирма. Искам да попитам отговорните представители на "Елдом инвест",
1.през 2010г. нейните работници два пъти по-некачествено ли са работили, че да се дава гаранция 3 , вместо стандартните 5 години.
2. Тези, които са "имали нещастието" да попаднат в "кризисния период" с какво са виновни, при това плащайки не "кризисна", а стандартна цена.
3. Съвпадение ли е, че бойлерът протича две месеца след края на "кризисната" гаранция.
4. Така ли ще се стимулира "произведеното в България"?
5. Самите шефове на фирмата няма ли да се чувстват излъгани след подобен "антикризисен" трик на производителя, ако си купят продукт, който удря в джоба доверилите им се клиенти.
Аз самият ще се постарая да дам гласност на този факт.

Направи ми впечатление, че "оторизираният" техник дори и не си свали чантичката да погледне бойлера. Вероятно е бил подготвен за това "изключение от гаранцията" и не погледна нищо в уреда. Т.е. да направи най-малкото диагностика, дали тече именно от водосъдържателя. Категорично искаше да ме убеди, че трябва да закупя нов бойлер. Бих искал да кажа, че държа на българското, но след подобни "Андрешковски" номера по отношение на гаранцията, едва ли ще си купя бойлер от същата фирма. Искам да попитам отговорните представители на "Елдом инвест",
1.през 2010г. нейните работници два пъти по-некачествено ли са работили, че да се дава гаранция 3 , вместо стандартните 5 години.
2. Тези, които са "имали нещастието" да попаднат в "кризисния период" с какво са виновни, при това плащайки не "кризисна", а стандартна цена.
3. Съвпадение ли е, че бойлерът протича две месеца след края на "кризисната" гаранция.
4. Така ли ще се стимулира "произведеното в България"?
5. Самите шефове на фирмата няма ли да се чувстват излъгани след подобен "антикризисен" трик на производителя, ако си купят продукт, който удря в джоба доверилите им се клиенти.
Аз самият ще се постарая да дам гласност на този факт.
Има една водеща марка бойлери на пазара... От години... скъпи са,но има защо... Нямда да обяснявам пък какви индустриални бойлери правят.
Марката е Stiebel Eltron.
Аз си взех 150 литра от почти най-високата им серия. МЕГА доволен съм... Малко харчи,умен е и пести от тока МНОГО !!
Това ми е бойлера.
http://www.balmax.com/product.php?sr=1&r=31&r1=57&p=281 .
Не правя реклама,просто изказвам мнение.

ПС: Повече Български бойлери са или Китайски,или са адски дефектни...

Аз си взех 150 литра от почти най-високата им серия. МЕГА доволен съм... Малко харчи,умен е и пести от тока МНОГО !!
Това ми е бойлера.
http://www.balmax.com/product.php?sr=1&r=31&r1=57&p=281 .
Не правя реклама,просто изказвам мнение.
 ПС: Повече Български бойлери са или Китайски,или са адски дефектни...

- Stivi
 - Автомобил:
 - Двигател:

За тия пари даже мисля че тряба да топли водата без да харчи ток  
 Да не пускам търсачката с кодови думи " Stiebel Eltron проблем" че ще стане интересно  

Minjares написа:Има една водеща марка бойлери на пазара... От години... скъпи са,но има защо... Нямда да обяснявам пък какви индустриални бойлери правят.
Аз си взех 150 литра от почти най-високата им серия. МЕГА доволен съм... Малко харчи,умен е и пести от тока МНОГО !!...
Бих си взел такъв, но за съжаление габаритите му са доста сериозни. Същото се отнася и за Татрамат. Ако имах малко повече място нямаше да пробвам с Елдом, но...
- mely
 - Автомобил: Citroen C crosser
 - Двигател:

Stivi написа:За тия пари даже мисля че тряба да топли водата без да харчи токДа не пускам търсачката с кодови думи " Stiebel Eltron проблем" че ще стане интересно
Даже и едни други работи трябва да прави....ама са нецензурни.И тези вече не са каквото бяха.Не се заблуждавай....наистина ако се разтърсиш ще видиш и техните дефекти които хич не са малко,а резервните им части са

- vanbo
 - Автомобил: Passat 3 TDI
 - Двигател: 1. 6 SB 1992

След  двадесет и няколко години старият , изпитан Елпромски бойлер прокапа...Ще се взима нов, естествено, но  според " компетентното " мнение на жената трябва да бъде с Термометър? и 100  литров...                Голяма, Космическа грешка....Естествено, термометъра не показваше точно, поместването на 100 л. водосъдържател в обема на 80 л. всички се досещате за сметка на какво е - грееше като ел. печка.Изводите към ел. захранването му бяха като за нисковолтова апаратура - просто не вярвах, че това ел.инженер може да го сътвори...Добре, че протече , та го изхвърлих.                                                                      Новият не го гледах по марка, а по : връзките със захранването, тежината / в магазина взеха да ме гледат  твърде озадачено при тази операция/, и количеството изолация около балона... 50 литров.
Досега проблеми нямам...

Досега проблеми нямам...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”