Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот Haralampi » Съб 25 юни 2011 22:30

godfadar написа:Явно не си виждал ТинкПад под 2к mhihi Ето ти един с тегло 1.9кг.
http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_T420s-lenovo_thinkpad_t420s_NV56SBM

:arrow: издръжливи батерии (някой модели до 7-8часа!)
:arrow: изключително здрави корпуси и панти - магнезиев Roll Cage вътрешен протектор,непозволяващ огъването на корпусите при захват само от едната им страна и карбонови нишки към пластмасата и дисплея
:arrow: протектор около твърдия диск,предпазващ компонента от вибрации и удари от изпускане,също и софт предпазващ харда при ползване на лаптопа в кола,влак и в други сфери със силни вибрации
:arrow: много удобен TrackPoint в центъра на клавиатурата ,четец за пръстови отпечатъци за бърза защита
:arrow: водоустойчиви клавиатури “Spill Resistant” конструкция

Повечето от нещата, които изброяваш са стандартни "екстри" за бизнес моделите и на Сони и на други марки :)

А бели Сонита.... :shock Не е редно да сравняваш мултимедийни модели с Тхинкпад, не мислиш ли :) Има немалко бели IdeaPad, а и ТhinkPad-ове.

Ако сравняваш - сравнявай бизнес серия с бизнес серия.

Типични екстри за бизнес серията на Sony:

:arrow: Всички бизнес модели - под 2 кг! (Z например е от 1.3 кг, S от 1.8 кг. вкл батерий и оптични устройства при 13 инча размер!)
:arrow: Цилиндрични панти за повишена здравина и ергономия
:arrow: Ергономични клавиатури с светодиодно осветление, включващо се автоматично при работа на тъмно/мрачно.
:arrow: Автоматично напасване на яркостта на дисплея според средата на работа и фоновото осветление
:arrow: Корпус от фибер-карбон (изцяло!) или магнезиева сплав!
:arrow: Четец за пръстови отпечатъци за оптимална защита
:arrow: HDD Protection Technology със сензор за ускорение (удар/вибраций) при моделите с механичен харддиск
:arrow: Повечето модели с отделна видео карта и хибридна технология
:arrow: WWAN 3G модул за оптимална комуникативност
:arrow: GPS

А за външни размер и визия... обещавам да направя няколко сравнителни снимки :roll: Може би ще са полезни на някой за избор в бъдеще.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 25 юни 2011 22:38

за Page UP и Page Down трябва комбинация - Fn + Стрелка нагоре или надолу - уникално гадно, но...това е да си фешън

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 25 юни 2011 22:45

WasteLand_TD написа:за Page UP и Page Down трябва комбинация - Fn + Стрелка нагоре или надолу - уникално гадно, но...това е да си фешън

Това на какъв лаптоп (модел)? :shock

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 25 юни 2011 22:49

ахахахаха на любимия ти VAIO SR220J/B( между впрочем и на Z серията)

BTW
ето ти и новия X1 който изглежда много добре, който за радост на много фенове ще бъде IPS панел!!!!
http://computerworld.bg/35776_lenovo_of ... hinkpad_x1

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 25 юни 2011 22:55

WasteLand_TD написа:ахахахаха на любимия ти VAIO SR220J/B( между впрочем и на Z серията)

На Z е така... все пак е 13.1 инча.... :idea:
На S (не говоря за SR) не е така - отделни копчета са, въпреки, че е 13.3 "

И мен ме дразни че на Т400 Fn е най-лявото копче долу вместо Ctrl, както трябва да е, ама кво да правиш ... :Mr Green Fun

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 25 юни 2011 23:00

Айде са, къде бил Fn на Т400.
PgUP и PgDn са много по-често ползвани.
13 инча бил Z за това нямал , X e 12 инча и си има.

Но както и да е, спирам да споря , аз моя избор съм си го направил
Всеки каквото си го кефи...това е

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 26 юни 2011 1:06

WasteLand_TD написа:Айде са, къде бил Fn на Т400.
PgUP и PgDn са много по-често ползвани.
13 инча бил Z за това нямал , X e 12 инча и си има.

Ами като се захвана за копчетата.... аз ползвам CTRL вероятно хиляди пъти по-често от page down и ме дразни, че не е на мястото си в ъгъла, а е заменен от рядко ползвания Fn :idea: :) Както виждаш в това отношение и двете имат предимста и недостатъци ;)

Всеки каквото си го кефи...това е

:да:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Нед 26 юни 2011 23:48

red_fire написа:hp павилиан дв9000 17-ка супер здрав с добри характеристики.

тихо, да не му е уруки, че аз един такъв разпродадох на части. Ако е извън гаранция редовно отваряй и чести, че имат проблеми с охлаждането.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 27 юни 2011 9:49

Haralampi написа: :arrow: Всички бизнес модели - под 2 кг! (Z например е от 1.3 кг, S от 1.8 кг. вкл батерий и оптични устройства при 13 инча размер!)
:arrow: Цилиндрични панти за повишена здравина и ергономия
:arrow: Ергономични клавиатури с светодиодно осветление, включващо се автоматично при работа на тъмно/мрачно.
:arrow: Автоматично напасване на яркостта на дисплея според средата на работа и фоновото осветление
:arrow: Корпус от фибер-карбон (изцяло!) или магнезиева сплав!
:arrow: Четец за пръстови отпечатъци за оптимална защита
:arrow: HDD Protection Technology със сензор за ускорение (удар/вибраций) при моделите с механичен харддиск
:arrow: Повечето модели с отделна видео карта и хибридна технология
:arrow: WWAN 3G модул за оптимална комуникативност
:arrow: GPS

А за външни размер и визия... обещавам да направя няколко сравнителни снимки :roll: Може би ще са полезни на някой за избор в бъдеще.

Чакай колега,то и ТинкПадовете 13-ки са по 1.45кг eusa а 14-те са по 1.9 така,че няма разлика!

За здравина не могат да се мерят,коруписите както написах са като Тигър 4-ка с метални панти,имат и те защита чрез пръстов отпечатък и защита на харда при вибрации и защита от разливане което е много голям плюс,така,че тук не виждам с нещо да изпъкват твойте златни Сони-та,нямат ТракПойнт който е по-удобен и от мишка!С визия може би,но аз не съм съгласен,а ФН кеу-ят си го знаеш къде е,така,че не е проблем!

Всичко е въпрос на вкус и за всеки лаптопец ще се намери купувач :beer ,но поне мен не можеш да ме убедиш,че Сонито е класа отгоре,приятелката ми си взе Сони за 1.5к въпреки,че я убеждавах друго,но тя е инат,ХР не знае какво е,но за нея Сони е върха,а и всеки ги знае и надписът Вайо я подмами,дали ми харесва,о да най-добрият е :Mr Green Fun eusa

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 06 окт 2011 13:32

BG_Golf4e написа:приятелката ми си взе Сони за 1.5к

От средна класа Вайо можеш да очакваш точно толкова колкото и от средна класа Ауди или БМВ! За 1.5к лева няма как да вземеш (ново) Вайо от висок клас, нито която и да е друга по-елитна марка като Apple, Lenovo и т.н.

Иначе по темата - събрах доста негативен опит със Самсунг нЕтбуук!! Не бих ги препоръчал на никой (конкретно нЕтбууците им, за лаптоп сериите им съм чувал положителни отзиви).

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Чет 06 окт 2011 13:39

От една година съм с dell inspiron доволен съм може пак dell да си взема.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 06 окт 2011 17:10

kusho написа:
red_fire написа:hp павилиан дв9000 17-ка супер здрав с добри характеристики.

тихо, да не му е уруки, че аз един такъв разпродадох на части. Ако е извън гаранция редовно отваряй и чести, че имат проблеми с охлаждането.

Когато го взех отначалото и с игри който искат доста параметри не прегряваше, сега след 1 година запона да се исключва като загрее. Повдигам го с нещо отзад (за да влиза повече въздух) и няма проблем, но скоро ще го нося да го чистят...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 06 окт 2011 17:48

misho_golfa написа:Когато го взех отначалото и с игри който искат доста параметри не прегряваше, сега след 1 година запона да се исключва като загрее. Повдигам го с нещо отзад (за да влиза повече въздух) и няма проблем, но скоро ще го нося да го чистят...

Пуфф, трябва да се научиш да го чистиш сам, не е кой знае каква процедура, но е задължителна на определен период... аз чистя веднъж на 2-3 месеца без да чакам симптоми - само като видя какво се е натрупало :horror:

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 06 окт 2011 18:24

Haralampi написа:
misho_golfa написа:Когато го взех отначалото и с игри който искат доста параметри не прегряваше, сега след 1 година запона да се исключва като загрее. Повдигам го с нещо отзад (за да влиза повече въздух) и няма проблем, но скоро ще го нося да го чистят...

Пуфф, трябва да се научиш да го чистиш сам, не е кой знае каква процедура, но е задължителна на определен период... аз чистя веднъж на 2-3 месеца без да чакам симптоми - само като видя какво се е натрупало :horror:

Не ми е проблем да го исчистя сам, но ще ми отпадне гаранцията а тя ми е жизнено важна :lol: Досега за 1 година 2 пъти е ходил за хард диск и за уайърлесс, такаче немисля да рискувам за сега с нея. А и вече не играя игри та нее особен проблем, но само да изтече гаранцията ще си го почистя.

А в сервиза незнам как работят, но когато ми сменяха Wi-Fi-то не ми бяха закачили едното кабелче и до рутера дори нямах пълен сигнал, разглобих го и си го закачих и засега нямам проблеми.

Доста дефектна е тази серия на ХП. Батерията ми докато все още нямаше година държеше по 2,3 часа и след като мина 1 година за няма и 2 месеца сега неможе да изкара и половин филм... Изображение

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 06 окт 2011 21:57

Към колегите с ASUS:

Някой да ползва Eee PC (нетбуук) на Асус !? Впечатления ?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”