Избор на кабелен оператор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на кабелен оператор?

Мнениеот silent » Сря 12 фев 2014 10:48

hooligans написа:
silent написа:има знам един на сейшелите....а
сега сериозно вероятността да се натресе на по калпав е в пъти пояече от обеатното... специално за София....

Много сериозен ще дойдеш... :11 :mhihi
Вече съм се натресъл на един :a045
Тази тема беше оакана от служителите на въпросната компания... жалко
Явно има кинти за привлечени абонати... :bowdown

Ти да не си от екстрасенсите на Канал3?
Как рабра че съм служител на НЕТ1?
АЙде сега да побаеш и познаеш какъв процент вземам че нещо от много проценти им загубих сметката.
Да, като настоящ доволен клиент заявявам че НЕТ1 като цени, съдържание, съпорт са много напред в сравнение с Близу, Мегалан, Софийска кабелна компания на които съм бивш клиент.А вероятно и от доста други дребни кабеларки в софия.
Други предимства- Кам модул за кодираните програми, не е необходимо да ходиш като Джон Уейн с два пищова в кобурите пардон с две дистанционни.
Можеш да закачиш колкото искаш телевизори.
Нета идва по отделен лан кабел.
Булсат ком - фен съм им, но не ме устройва в апартамента за 4телевизора като цена отделно не предлагат нет в квартала. Инак имам на вилата и както казах съм доволен.
Виваком не ме устройват като цена при последното им зарибяване а и като цяло не съм им фен.
Това са моите аргументи и личен опит.
Ще спомена че имах същия проблем с интернет банкирането като колегата и ми беще решен за 2 минути изключително любезно и безпроблемно.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 12 фев 2014 13:32

Ами е така го кажи, за да се добие някаква представа, а не да пишеш, че по-големи и по-добри от тях няма и точка.
Благодаря за мнението

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Съб 15 фев 2014 1:26

silent написа:Колега недей да рипаш толкова като ущипана мома. Да сменили са ги ии какво от това? поне половината им кленти не се интереуват от айпи то си а другата половина даже и не знаят какво е. За сметка на това след като се обадиш на съпорта им за 2минути и половина безпроблемно и любезно ти решават проблема и всичко си е ок. Явно и ти си мислиш че са ти крепостни доставчиците и трябва да те информират кога момата от офиса им си сменя чорапите.
Ако мислиш че ще намериш по свестен доатъвчик успех ...ма аз като сменил доста доставчици ще ти кажа че няма такъв.

Успокой се. Нямах намерение да пиша, но докато се "оглеждах" за алтернатива, попаднах на темата и реших да споделя каква е реалността. А тя не е розова.
И не рипам. Не влагам каквато и да е емоция в текущата тема.

Пак да поясня. Сменили са IP адресите от реални, на такива, зад NAT - 10.хх.хх.хх. При това, смотано направен NAT. Всяка изходяща заявка се рутира през различен изходящ IP адрес. За повечето приложения, като фейсбуче и ютубе :mhihi няма голямо значение. Но, за други, по-сериозни приложения, като електронно банкиране (при някои банки), има. Сървърът отсреща се разлютява и започва да връща гневни съобщения, че има потенциален проблем със сигурността. Надявам се че съм го обяснил достатъчно разбираемо.
Някои форуми също проявяват характер. При същия номер с "въртенето" на изходящите адреси, изтриват "кукитата" и може да се наложи логване с юзернейм и парола на всяко натискане на "следваща страница".
Има услуги които за "вързани" към даден IP адрес - например айпи телефония, айпи телевизия...
Клиентът също може да използва някакви отдалечени услуги - FTP и т.н.
Казано иначе, смяната на IP адрес не би трябвало да става тихомълком. Мое мнение.
Това със адресите зад NAT, да трябва да се моля на някого за да имам "истински" IP адрес, 21-ви век, в голям град като София, няма как да стане. Минаха тия времена. :mhihi

Иначе, допреди няколко дена бях дългогодишен клиент на фирмата (5+ не помня точно). Първоначално, доволен, след това със забележки, Колкото повече време минаваше, толкова повече забележки. Книга мога да напиша, но не бих се занимавал с подобна безсмислица.

Допускам и че в различните квартали има вариации на услугата и проблемите...

Vladimirov26 написа:Като служител на компанията напълно подкрепям колегата @silent :beer

Това е разбираемо. Служителят на дадена фирма трябва да е лоялен и образно казано, не трябва да "хапе" ръката която го храни.
Мога единствено да добавя, че одобрявам подобно поведение, въпреки че съвсем теоретично, сме на двата полюса в спор, какъвто обаче няма да има.

myrshavija написа:Ще споделиш ли какво смяташ да правиш?

Ами нещо в стил, помахване на сбогуване (няма готина иконка с помахване). И без сълзи в очите.
Вече съм го направил де.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 15 фев 2014 6:43

Въпросът ми беше към кой оператор си се ориентирал и какви са ти доводите. Поне твоите доводи да разберем, че Жоренцето е ясно вече, че нищо смислено няма да каже.

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Съб 15 фев 2014 12:47

myrshavija написа:Въпросът ми беше към кой оператор си се ориентирал и какви са ти доводите. Поне твоите доводи да разберем, че Жоренцето е ясно вече, че нищо смислено няма да каже.

Част от доводите са написани в предишните мнения.
Казано иначе, мразя тъпи номера от доставчици на платени услуги! :mhihi

Няма да споменавам към кой оператор съм преминал, тъй като всичко написано от мен в темата ще заприлича на опит за елементарна манипулация в стил "тия са кофти, ония са ноу яки", а не е това целта...
В такъв голям град има огромен избор на доставчици. Който търси, намира...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 24 фев 2014 18:54

И на мен днес ми смениха IP адреса NET1, но като видях им се обадих и отново ми сложиха статичен и всичко си е ОК.

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Нед 08 юни 2014 18:32

Да повдигна малко темата. Някой от Хаджи Димитър да да сподели как са Нет 1 в района. Интересува ме пакет телевизия и интернет. Качество на телевизията, има ли проблеми с нета? Всякаква информация ще ми е полезна.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 11 юни 2014 14:13

В същия квартал съм ....нета е добър телевизията също....

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 15 юни 2014 14:01

Аз съм в Сухата река и съм доволен. От година и нещо до сега имаше едно спиране, заради гръмнал суич и едно поради повреда някъде по трасето. Телевизията почти не е спирала.

За такъв брой цифрови програми + HD програми + интернет на такава цена продължава да няма конкуренция.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Нет1 - Мнения ?

Мнениеот lucky7o » Пет 03 окт 2014 9:51

Здравейте, скоро ми изтича договора с мтел и мисля да ги сменям.
В момента плащам колко 35 лв за 115 канала и 50 мб нет.

Гледам в нет1 имат оферти 22-24 лв за 114 канала и 45 мб нет. Все пак това са си едни 10 лв по-малко всеки месец.

Някой ползва ли услугите на нет1? Доволни ли сте? Също доколкото разбрах могат да се гледат без декодер. Тоест директно се включва в телевизора и си щракам с неговото дистанционно. Така ли е или не е? Въобще който каквото има като мнение ще е полезно, ако сподели.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Re: Нет1 - Мнения ?

Мнениеот bobo7 » Пет 03 окт 2014 9:54

нета им е ок
телефизията също
декодер само за платените допълнително канали - ХБО ....
поне аз рядко имма проблеми с тях, да не кажа сведени до минимум.
добър според мен съпорт по телефона, не вдигнат ли , връщат обаждане сами
- пъхаш капела в ТВ и си ТИ

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нет1 - Мнения ?

Мнениеот lucky7o » Пет 03 окт 2014 10:01

Как става включването в телевизора, понеже сега влиза в нас само един кабел като за интернет, вкарал съм го в рутера и от там съм го включил в приемника, който е вкл с HDMI към телевизора. Два отделни кабела ли са, за нет и за тв? Също мога ли да си сложа друг hd приемник, или трябва да е точно с техяния. Да ползвам само картата от тях, а приемник по мой избор :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 03 окт 2014 10:25

Съеддиних последните мнения в тази тема. Всичките въпроси са отговорени на предишните страници

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 18 окт 2014 18:34

A някой имал ли е проблем с хващането на цифровите канали? Днес минах към нет 1 и повече от 18 канала не иска да хване (5 от които розови и заключени) телевизора е Тошиба, къде ли не го носих, Германия, Финландия, Швеция, Швейцария... Не иска и не иска. От два часа до сега си играя и нищо. От съппорта по телефона пак нищо, карат ме да правя нещо което правя цял ден. Аналоговите си ги хваща 60 канала, ама доста зле се гледа :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 18 окт 2014 23:08

А с какъв тунер ти е тв-о?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”