К.Одаджийски написа:Как ще си сложите тая грозотия 30 годишна в банята, ако ще още 30 години да изкара !? Да не говориме че това бута жилищни блокове ако нещо стане със защитите.
Един разход от 200 лв на пет години е пренебрежим, не знам какво толкова ги мислите тия бойлери!?
...
Това 200лв. на 5г. бих го преживял, макар че не мога да кажа че няма да забележа разхода. На 5г. да стоя седмица без топла вода, или поне 2-3 дни минимум- ще го преживея, покрай града тече рЯка, там ще одим да се къпИм (ако не е замръзнала

ПП за кухнята купих набързо, но май не видях неръждавейки 10-15л?
ПП2 Бойлер под 2kW ми се вижда малко като мощност. За 80л не е проблем, при загрят ще има запас вода за къпане на 2-ма човека последователно, но ако са пестеливи.
nsfw написа:A как разбирате, че се е спукало тялото? Тече ли? Как се проверява периодично за пукнатини и изобщо дали е изправен даден бойлер? Аз да чукна на дърво никога съм нямал такива проблеми, ама все пак е хубаво да се знае.
как се разбира --> много лесно, тече

как се проверява за пукнатини --> никак
дали е изправен --> по различни начини може да се разбере дали нагревателя е здрав (например най-лесния- ако топли водата е OK