Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Мнениеот fox_vt » Сря 27 ное 2013 18:29

Аз съм доволен от хитачи за който единствения проблем е че е малко шумна турбината на вътрешното тяло.В магазина влязох с думите "искам климатик който да не се плаши от -20 градуса" само два модела ми предложиха хитачито и един панасоник ама човека каза че панасоника имал 2 рекламации за гръмнал компресор а от тоя ни вест ни кост :icon_lol До към -30 топли като звяр надолу вече нз тая зима щяло да има рекорди ще тестваме :mhihi

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 27 ное 2013 18:43

vw_derby написа:
theultimate написа: на мен от Булклима не ми сложиха 3 метра тръби (мисля че са даже под 1) и сега при пускане/спиране на компресора слушам аквариум с рибки, което докато спиш е неприятно :thumb_down

на много такива проблемни като твоя с шум на течаща вода съм слагал и по 5м траъби - не помага . Единствения варянт е двупосочни филтри за движението на хл. агент.

Наистина има добър ефект от филтъра - шума с течащата вода изчезна, шума при дефрост също намаля.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 27 ное 2013 19:30

fox_vt написа:Аз съм доволен от хитачи за който единствения проблем е че е малко шумна турбината на вътрешното тяло.В магазина влязох с думите "искам климатик който да не се плаши от -20 градуса" само два модела ми предложиха хитачито и един панасоник ама човека каза че панасоника имал 2 рекламации за гръмнал компресор а от тоя ни вест ни кост :icon_lol До към -30 топли като звяр надолу вече нз тая зима щяло да има рекорди ще тестваме :mhihi

Абе това с -30 малко са те позабаламосали :mhihi

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 27 ное 2013 20:02

Аххаа не те ми гарантираха до -15 аз го пробвах лично на -30 почти и мога да се подпиша за това :mhihi Друг въпрос е че стаята може да няма големи загуби на топло и затова намаления COP да успява да компенсира.Но да имаш климатик ако ще и от 5к лв да е не значи че ще ти топли навес :mhihi :mhihi нужно е да инвестираш във други неща доста по евтини за да можеш да се топлиш без да ползваш хипер макси ултра супер сввръх инвертор на дайкин :screwy дето и пра пра внуците ще го изплащат ако работи дотогава де :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 27 ное 2013 20:31

Почти съм сигурен, че СОР на климатика ти при минус 30 е под единица. Вероятно още при минус 20 е под единица.
Иначе не е проблем климатика да топли и при минус 200 благодарение на най-обикновен реотан вграден във вътрешното тяло.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 27 ное 2013 21:01

Тц няма реотан макс мощност на отопление (мощност на консумиране по точно) 880 вата.На работа имаме осака конвекционален и на табелката пише ясно че има реотан вижда се по данните.Не се лъжете по това че COP е под единица icon_idea :exclaim Не случайно казах че стаята не губи много топлина,ако имате разумна инвестиция във изолация и дограма ще ви е през уя с какъв климатик се топлите след като можете и със свещ да се топлите.Без отопление стаята държи 18 градуса изводите си ги правете вие аз съм си ги направил отдавна.

Последна промяна от fox_vt на Чет 28 ное 2013 18:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 27 ное 2013 23:43

:c010

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 30 дек 2013 9:56

lucky7o написа:и аз да се включа :)
В крайна сметка сложихме този - http://vimax.bg/productv/6755/invertoren-klimatik-fujitsu-asyg12lmca-aoyg12lmca-2013.html?gclid=CKStxJSE7roCFQ1L3god5xEAAQ
За сега не мога да кажа колко е икономичен, стопля бързо, работи тихо... Сложих 12-ка въпреки, че момчето каза, че и 9-ка ще върши работа, но разликата в цената беше около 150 лв, така че избрахме 12-ка.
1320 лв с включен монтаж.

Не знам, но без да е спиран климатика - нагласен на 30 градуса в стаята стои постоянно 18 градуса, а на вън не е - 15...

Правя някакви ремонти и всичко е в прахоляк, освен да се е запишил филтъра (днеска ще го погледна) Но май не е нормално, да не вдига повече то 18 градуса...

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 30 дек 2013 10:19

намали до температурата,задай температура в диапазона 21-24 градуса и го дай на ауто вентилатор остави го да видиш дали ще стопи

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 30 дек 2013 10:50

Праха е много вероятна причина, погледни как са филтрите. През филтрите пак може да си минава прах и може да има и по самия радиатор. Ако прецениш, че е нужно при свалени филтри може да продухаш питата с компресор (ако имаш разбира се). Като приключите с ремонта и изчистите продухването вече не е за препоръчване.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 30 дек 2013 13:10

Може и от задръстен филтър да е,ако знаете какъв филтър видях язък че не го снимах,абсолютна плътна маса без нито една дупчица.Климатика обаче тръгва и след 10 сек спира явно от прегряване.Друг вариант е прекалено много да вее в помещението,майка има един хамбар (хол) със 17 или 18 ка климатик сложен на 26-27 градуса след 2 дена успява да стигне 20 :mhihi И другата вероятна причина намалял фреон ако е по стар климатика вземи го в предвид.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 30 дек 2013 15:53

Ще проверя филтрите, най-вероятно там е проблема, уж е хубав климатика, сложен преди месец и нещо... Най-вероятно е от прахоляка дето се нещо се къртеше, от една седмица всеки ден се чисти и на сутринта всичко е в прах - без да се ремонтира вече :)

edit: почистих - то не се виждаше че е мреажа от толква прах :mhihi
Сега ще видим резултата.

Последна промяна от IvanMan на Пон 30 дек 2013 20:58, променено общо 2 пъти.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 30 дек 2013 17:32

:c010
ако си бише направил труда да прочетеш една страница на зад от твоя въпрос можеше е да не постваш
Не знам, но без да е спиран климатика - нагласен на 30 градуса в стаята стои постоянно 18 градуса, а на вън не е - 15...

... иначе не е лошо фуджитсуто

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 30 дек 2013 20:34

В крайна сметка в какво положение се оказаха филтрите?

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 30 дек 2013 20:58

lucky7o написа:edit: почистих - то не се виждаше че е мрежа от толква прах :mhihi
Сега ще видим резултата.

За 20-на минути стигнахме до 25 градуса и го понамалих :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”