Симбиан софт за Nokia

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Харесва ли ви темата

Полезна ли ви е темата
244
78%
Не ме интересува
69
22%

Общо гласове: 313
Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 13 фев 2008 18:46

LILO&STICH написа:
Bob.Baev написа:
LILO&STICH написа:бобев,слагай последния

чува се че е добър :lol:

кое последния? :roll: Garmin?
мне ве последния фърмуер

еее, па я съм с него откак излезе :idea:

ЗНАЧИТЕЛНО по-добър е от стария!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 13 фев 2008 19:35

кажете програмка, която да може да ми чете телефонния указател и евентуално да има експорт в екселска таблица???
за старата си нокия ползвах Oxygen Phone Manager, но за симбиян телефон, не мога да намеря кракната версия :banghead:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 фев 2008 9:54

така,днес ще ви обясня с подробностти инсталацията на нокиа мапс :lol: :lol: :lol:

Как да работим с Nokia Maps и Nokia Map Loader :

1. Теглите Nokia Maps за вашия телефон. От ТУК избирате модела на вашия телефон и кликвате на Download :
Изображение

2. Отново от ТУК теглите последната верися на програмaта Nokia Map Loader, чрез която ще теглите картите от сайта на Nokia ще ги качвате на телефона си :
Изображение

:udivitelna :idea3 [color=red][b]ПРЕДИ ДА ПОЧНЕТЕ ДА КАЧВАТЕ КАРТИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СТЕ ОТВОРИЛИ ПРОГРАМАТА ОТ ТЕЛЕФОНА,ЗАЩОТО ПРОГРАМАТА СЪЗДАВА ПАПКА В КОЯ ВПОСЛЕДСТВИЕ ПОДРЕЖДА КАЧЕНИТЕ ОТ ВАС КАРТИ

:udivitelna :idea3
3. Свързваме телефона си в режим Mass Storage/ Външна Памет. Стартираме програмата Nokia Map Loader.
Изображение

Избираме си региона, за който искаме карта (в случая Европа)
Изображение

Избираме и държавата, за която искаме карта (в случая България)
Кликвате на плюсчето, което мига за да ви се поява държавата горе вдясно.
Изображение
След като се появи, кликвате на бутона Download.

Изчакваме да се изтегли картата.
Изображение

И готово! Вече имате инсталирана карта. Можете да извършвате това едновременно за много карти, но ще чакате по-дълго докато се изтеглят и качат на телефона!
Изображение

Информацията дотук важи за телефони и с GPS, и без GPS.
Ето допълнителна информация за тези, които ще позват картите за навигация :[/b][/color]

За да работи, трябва да си на открито и да си го отворил нагоре (да се вижда клавиатурата), защото GPS приемнока се намира под "#" бутона.

Изисква извесно време за начално намиране на сателитите (fix) !!!

GPRS не е задъжителен, но ако е настроен:
- за сваляне на карти, което ще ти излезе доста (България е 6.5МБ), затова си ги качвай предварително с MapLoader.
- в последната версия има и AGPS, с който по-бързо може да намера начален fix, ползва 6-7КB при начално стартиране на програмта.
Дали да го позва се настройва в Инструменти > Настройки > Общи > Локализация > Методи за локализация > Подпопогнат GPS

Успех ;)

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Чет 14 фев 2008 13:40

Лило, мисля че трябва да работиш в съпорта на Nokia!

иначе само да вметна, че на 11.02 излезе новата версия на Nokia Maps и Nokia Maps Loader. вчера си ги ъпдейтнах. днес като пуснах програмата направих лок за точно 5 секунди!

Майстора , на първата страница или Лило, или Стич, е дал 6 програмки за работа с контактите ;) Под "работа с контакти"

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пет 15 фев 2008 8:21

колега, излезнала е Nokia Maps 2.0, но е бета версия : http://www.nokia.com/betalabs/maps

мерси за подсещането за програмите ;)

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 22 фев 2008 12:29

Да не пускам нова тема...

Налага ми се да си ползвам гаранцията (умря ми вибрацията) в Германос . Някой някакви впечатления?
Културен ли да бъда (както обикновено) или да влизам с вратата?

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 22 фев 2008 14:09

Bob.Baev написа:Да не пускам нова тема...

Налага ми се да си ползвам гаранцията (умря ми вибрацията) в Германос . Някой някакви впечатления?
Културен ли да бъда (както обикновено) или да влизам с вратата?

При Германос си директно за втория вариант.
Не искам да те плаша , но се приготви за следното......
голямо чакане, примерно месец......след чакането ще ти обяснят че телефона е мокрен и гаранцията не важи.........
взимаш си го и откриваш че все едно го сглобявал еднорък идиот..... и така.
В края на приключението си пак със счупен телефон и изпилени нерви.
По-добре го занеси на друг сервиз.
Гаранционната карта Германоска ли е или на Нокиа?

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 22 фев 2008 14:36

ами сега гледам че имам гаранция и на Германос, и на Нокиа...

стресираш ме... дано само не се сбия с някой, че ще е резил после като се осъзная...

а като ти вземат телефона за ремонт, дават ли ти оборотен, или?

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Съб 23 фев 2008 21:28

А за нокиа 3250 има ли някаква навигация?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 23 фев 2008 21:39

Bob.Baev написа:ами сега гледам че имам гаранция и на Германос, и на Нокиа...

стресираш ме... дано само не се сбия с някой, че ще е резил после като се осъзная...

а като ти вземат телефона за ремонт, дават ли ти оборотен, или?
бобЧев,отивай направо в алфа копи,мани ги тея от германос.И без тва те там ще ти носят телефона :wink:

п.п.

Разбрах че сервиза им е с нов адрес и е убаво да звъннеш на некой телефон та да ти кажат къде тчно е сервиза

п.п.2

Временно няма достъп за създаване на цер. ключове,та който е решил да си прави,да поизчака(според сайта ще има ъпдейт) и се очаква пускането следващия месец

Потребителски аватар
xcalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xcalibur » Пон 25 фев 2008 11:06

Колеги някой може ли да намери кракната програмката irremote. Трябва ми версия 1.02 (друга не става)?

ПС за гаранцията от Германос: На моята приятелка телефона се развали и също го върнаха с акт, че е мокрен. Дадохме го в друг сервиз. От там казаха, че е имал софтуерен проблем (телефона се включваше, но му мигаше дисплея) и в Германос са направили така преинсталацията на софтуера, че вече не може да се ремонтира

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 25 фев 2008 11:24

xcalibur написа:Колеги някой може ли да намери кракната програмката irremote. Трябва ми версия 1.02 (друга не става)?

ПС за гаранцията от Германос: На моята приятелка телефона се развали и също го върнаха с акт, че е мокрен. Дадохме го в друг сервиз. От там казаха, че е имал софтуерен проблем (телефона се включваше, но му мигаше дисплея) и в Германос са направили така преинсталацията на софтуера, че вече не може да се ремонтира
има я,но трябва да я подписваш,само крака де,но да ти кажа несработва никак добре :?
все трябва да търсиш кодовете за определеното устройство.Аве тъпотия :wink:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пон 25 фев 2008 12:35

аааа, IR Remote-a на мен си ми работеше идеално на телевизор Samsung. ама не е удобно де, трябва бая точно да насочваш телефона към очото на телевизора.

Колкото до моя проблем с телефона - взе че сама се оправи вибрацията. Какво ли не правих, стигнах чак до хард ресет... :( (само да вметна, че backup-а, който пц сюита прави е много бъгав - половината програми не се отварят след възстановяването) И вчера викам дай за последно ще пробвам дали има вибрация - и о, чудо! Телефонът нежно замърка в ръката ми га че е млада възбудена девойка. :lol:
Засега няма да го давам на ремонт, ще изчакам ако пак се прояви този проблем.
За пореден път се убеждавам, че в България за съпорт е много, много, много рано да се говори. Как може за цяла България да има един-единствен сервиз на Нокия????

Тиа симбиан сайнд вече яко ме дразнят... следващият ми телефон ще е с уиндоус мобайл :twisted:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пон 25 фев 2008 13:22

LILO&STICH написа:Временно няма достъп за създаване на цер. ключове,та който е решил да си прави,да поизчака(според сайта ще има ъпдейт) и се очаква пускането следващия месец

вече близо месец е така... никаква не мога да я свърша :(

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пон 25 фев 2008 13:24

Bob.Baev написа:
Тиа симбиан сайнд вече яко ме дразнят... следващият ми телефон ще е с уиндоус мобайл :twisted:

не прави тази грешка! малко ти е майкрософт на PCто, искаш и на телефона!? :no-no

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”