Безумието наречено CISCO!!!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Безумието наречено CISCO!!!

Мнениеот scuba » Вто 25 ное 2008 20:33

Пичове помагайте, че вече ше ги паля.
Както разбрахте в другата тема, Визора ми даде PCMCIA wireless na Cisco, което се оказа предизвикателство за един нормален човек. Как да е - драйвера го свалих лесно. От там на татък започна кошмара, Вин98 НЯМА wireless manager който да ми показва мрежите, които картата хваща. И тук се започва ада. Намерих необходимия ми софт (за съжеление САМО на сайта на циско). За да го друпна трябва да се регистрирам, попълвайки 1237628374623 въпроса, прескачайки през 2937842938742 страници, попълвайки НОВИ 827368273 въпроса, показавайкис и вскчи сертификати на циско администратор, инжинер, и кво ли още не. И ВСИЧКО ТВА ЗА ЕДИН СОФТ, който требе да върви с ШИБАНАТА карта за 20 долара да им го начукам в....
НИКОГА не си купувайте хардваре от тая фирма.
Интересното в случая е, че ЖЕНА МИ е сертифициран намсиквоси към циско. Продава и поддържа техните пшродукти. ДАЖЕ ТЯ се оказа че няма право ад дръпне шибания софт.
ПОТРЕСЕН СЪМ!!!
Моля някой мод да заключи, че всичко е под пара писано.
Но за мен това не е нормално
mod edit: batmilko

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 25 ное 2008 20:39

Аз не знам как очакваш нещо повече от това да си пуснеш калкулатора под windows 98 :lol: Даже не знам дали по времето, когато е правен, е имало безжични мрежи :lol:
И преди някой да ме е контрирал, че съм невежа - работил съм на DOS, windows 3.1, windows 95, windows 98, windows me (малко), и май най-дълго се застоя това XP :lol: (говоря за MS ОС)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 25 ное 2008 20:41

Айде за да не те кометирам.. Аз съм правил дизайн и предпечат и на 3.11, 95, 98, ме и ХП... Щом съм подкарвал Адобе пакетите на 98, викам и едма карта да подкарам а?

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 25 ное 2008 20:42

Що не си инсталнеш едно XP :roll:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 25 ное 2008 20:43

creativs написа:Що не си инсталнеш едно XP :roll:

Ха познай от два пъти :-)
Наблегни на системните ресурси като начало

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 25 ное 2008 20:46

scuba написа:
creativs написа:Що не си инсталнеш едно XP :roll:

Ха познай от два пъти :-)
Наблегни на системните ресурси като начало

ME?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 25 ное 2008 20:50

ISRalien написа:...
ME?

Q. What wireless support is built into Windows Me, Windows 98, and Windows NT 4.0?
A.
There is no built-in wireless LAN support in Windows Me, Windows 98, or Windows NT 4.0. Wireless network adapter manufacturers must supply all wireless and authentication functionality for these versions of Windows.
To configure a wireless client computer running Windows Me, Windows 98, or Windows NT 4.0, you must use the wireless configuration tool provided by your wireless network adapter manufacturer. Please see the instructions for the wireless configuration tool to configure 802.11 and 802.1X authentication settings.

В момента не обсъждаме виндовса. Оплаквам се от ЦИСКО, Тия са пълни кретени

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Вто 25 ное 2008 21:13

Из дневник на програмист:
понеделник: Днес инсталирах Windows'98. Иска ми се да умра...
вторник: Днес upgrade-вах W95 до Windows'98. Да бях умрял вчера...

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Вто 25 ное 2008 21:16

Ухаааа да ти имам проблемите не ,че не са сериозни.Но какво очакваш все пак.Като ще се оплакваш и аз да се включа тия от майчето крософт са страшни.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 25 ное 2008 21:24

Да ви имам съветите ......... текущият проблем е да се подкара cisco wifi на win98 ..... може да стане с 3рд парити софтуер .... просто на циско политиката е такава като теглиш от сайта им ... пускат тия дето са дали сумай лев за курсове всякакви .... ако имате какво да кажете казвайте ..кви са тия съвети сложи ME .... МЕ е 98 ядро с визията на Win2000 бъгав, бавен ..ужас ..... ....да бях умрял миналата седмица .... Личното ми мнение ..дори да подкараш което е трудно но не непосилно не мисля че ще работи както ти се иска ....

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 25 ное 2008 21:45

Tyan написа:..... просто на циско политиката е такава като теглиш от сайта им ... пускат тия дето са дали сумай лев за курсове всякакви ...

И жена ми каза същото. Не печелят от продукти, а печелят от поддръжка.. Вземаш си карта за 20 доларес.. После требе да цакаш на някой дето е дал хиляди доларес да се учи.. Щото само той мое да ти истегли нужния софт. Има логика обаче! Въпреки че на мен не ми харесва

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 25 ное 2008 21:46

Мда МЕ-то е пълна скръб.Най-доброто е NT-то:).А иначе цялата драма е за един драйвер,така ли?Прерови ли и емулето?Все някой благороден човек може да е ъплоаднал драйвера:)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 25 ное 2008 21:58

драйвер има ..най вероятно няма Wireless Network Management софт ...... може да се намери ако се знае точното му име .... аз така намерих циско vpn клиент за виста ...от друго място ...доста трудно обаче ..защото като се усетят цискотата и реват .. като си карал курсове доста имаш достъп също до огромен FAQ който по добър не съм видял до сега.... пробвай с цялото име на архива, екзето дето искаш да сваляш в гугъл..

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 25 ное 2008 22:20

ХР търкалям на една пишеща машина - 64 мб рам, 4 мб видео.... Лаптоп е тва. Има трик - да живеят братушките. Когато слагаш кьпавото ХР и сетъпът ти напиеш Setup is expecting now your hardware configuration ти си цъкаш F5 и те вкарва да си избереш ква библиотека да му натикеш на тоя хардуер. Уинът ти вкарва по-тежка версия според тва ква архитектура имаш.... И ти си избираш 486 with c-step. И после пееееееееееееем. Само да не забравиш да си вкл. advance power не знам кво си беше от Power setting-са на уин после, че ще тряя да изкл. от копчето. 486 и атх захранване не се съвместяват.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 26 ное 2008 0:25

Не знам дали този трик още работи, но може да пробваш:

Инсталираш си Lenovo Access Connections. В реджистрито търсиш

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IBM\QConnect

и там си праиш един нов DWORD с име TPCHK и стойност 0.

После си я ползваш програмата както ти е кеф.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”