Впечатления от лаптоп тошиба някой да има?
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Впечатления от лаптоп тошиба някой да има?
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045903 те това е машинката някой ако я има и/или я е ползвал да казва.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Колега виж laptop.bg А за Тошиба като цяло, ако не те дразни скърцане на пластмаса поради нестабилните им корпуси няма да имаш други оплаквания предполагам.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Преди около месец избрах подобен модел на сестра ми. Общо взето машинката се държи добре, само да не беше тъпата виста. Имай предвид че при Тошибите гаранцията е обвързата с инсталираната операционна система. Това го пише на етикета със ситни буквички, и естетвено го прочетох чак като занесох лаптопа на работата. Цените на тошибите са малко надути именно заради вистата. Иначе моя лаптоп не е тошиба и си го поръчах с линукс, преди около година и половина...
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Добре де ами тези дето ги дават без ОС?Принципно не е лоша вистата ама поне да беше 64 битова да му заработят ядрата даже тъпаците и 4гигабайтовата версия на тоя лаптоп го дават с 32 битова виста.
- KingoftheROAD
- Контакти:
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Ами официалния вносител ги продава без ОС и си имат по 2 години международна гаранция?ето http://www.technopro-bg.com/ цената е същата като в техномаркет а там го дават с виста ама незнам дали обвързват гаранцията с ОС?Айде някой запознат да сподели ще има
от мен 

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
И аз така мисля виж колегата как са го наредили,най-лошото е че немога да го взема от София където избора е огромен.
- KingoftheROAD
- Контакти:
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
Re: re
amikus написа:ама поне да беше 64 битова да му заработят ядрата
Какво им е на "ядрата" при 32 бита? Смяташ, че няма многоядрен режим ли? 64 бита към момента може да ти е плюс единствено ако имаш над 3ГБ РАМ.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Ем този дето ще го взимам е с 4 гиги.Разликата между 32бит ОС и 64 бит ОС е балкан в момента пиша от машина с ХП x64.
Re: re
amikus написа:Разликата между 32бит ОС и 64 бит ОС е балкан.
Технически може да е балкан. Кажи ми от потребителска гледна точка каква е, ако човека има примерно 2ГБ памет? Все още няма нито 1 програма (ценна), която да има само 64 битова версия без 32 и да не може да се пусне по тая причина. Кажи ми поне едно предимство? (Имай предвид, че имам твърде добра представа кое как е направено.)
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка всичко опира и до парите--за 1000 лева едва ли има голям избор на добри лаптопи.
А и нека колегата с 64bit ОС да каже каква разлика усеща--едва ли голяма.
Ползата от 64bit процесори,е че могат да боравят с практически неограничена по обем физическа памет,докато 32bit нямат тази въможност.Работната честота също е по-голяма,което в комбинация с бързата и голяма по обем памет дава предимства при използване на тежки софтуери,работа с висококачествени видеа и изображения,CAD и т.н.......
За човек който иска лаптоп за интернет,филмчета и някоя друга разтоварваща игра--едва ли му е нужна голяма машина.
А и комбинацията мощен+лаптоп винаги е = на много скъп.Както и геймърски лаптоп---такова животно няма.
Ако някой ми каже примерно мобилния вариант на Acer Predator /Pentium Core 2 Quad на 2.83; 8 G RAM и т.н./ където нуждата от 64 бита е крещяща,ще го почерпя.
А и нека колегата с 64bit ОС да каже каква разлика усеща--едва ли голяма.
Ползата от 64bit процесори,е че могат да боравят с практически неограничена по обем физическа памет,докато 32bit нямат тази въможност.Работната честота също е по-голяма,което в комбинация с бързата и голяма по обем памет дава предимства при използване на тежки софтуери,работа с висококачествени видеа и изображения,CAD и т.н.......
За човек който иска лаптоп за интернет,филмчета и някоя друга разтоварваща игра--едва ли му е нужна голяма машина.
А и комбинацията мощен+лаптоп винаги е = на много скъп.Както и геймърски лаптоп---такова животно няма.
Ако някой ми каже примерно мобилния вариант на Acer Predator /Pentium Core 2 Quad на 2.83; 8 G RAM и т.н./ където нуждата от 64 бита е крещяща,ще го почерпя.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”