Някой, ако чува лан мрежите - ПОМОЩ!
Някой, ако чува лан мрежите - ПОМОЩ!
Пускам на една Vista нет от комп с XP, на XP-то имам две карти и PPPOE връзка, нагласям картата на лаптопа да взема за гейтуей втората карта на настолната машина и шервам РРРОЕ връзката през първата карта (през която фактически ми влиза нета на щайгата). Пингове имам до айпитата на двете карти, ама навън от тях не излизам...... Някви идеи?
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да са от една работна група.
Честно казано, от както съм със SP3, ми прави някакви проблеми с този споделен интернет, в смисъл, когато закача някой нов комп, пинг има, но нет няма.
След няколко рестартирания се оправя.
Защо така- не знам.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F0%F2%E8
Извинявай че питам, ама защо точно автомобилен форум избра да се регистрираш и за първо мнение, за подобен проблем?
Е, все пак...
Добре дошъл!
Честно казано, от както съм със SP3, ми прави някакви проблеми с този споделен интернет, в смисъл, когато закача някой нов комп, пинг има, но нет няма.
След няколко рестартирания се оправя.
Защо така- не знам.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F0%F2%E8
Извинявай че питам, ама защо точно автомобилен форум избра да се регистрираш и за първо мнение, за подобен проблем?

Е, все пак...
Добре дошъл!
Аз съм отдавна тука, г-н Админът сигурно знае вече
. А и повечето колеги ме знаят кой съм, само дето имам мод на мненията, а помощта в този форум за мен лично винаги е била адски полезна и навременна. Оправих всичко - дадох всички настройки на айпита и днс на автомат, сложих да се шерва връзката към картата, която дава нет на лаптопа и тръгна. Мерси все пак на отзовалите се! Да ме прощават другите, ама няма друг форум, към който мога да се обърна
!

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ето как да го направиш. Да наречем компа, на който ти влиза нета рутер.
1. Споделяш връзката на рутера.
2. На рутера отваряш дос конзола и пишеш примерно ping abv.bg. Накрая на реда има TTL=?. Интересува те дали е 1 или повече. Най-просто казано ТТЛ пада с 1 при всеки рутер и стане ли 0 няма нет. Ако е единица, за компа вече ще е нула (най-вероятно това е станало при теб)
3. Ако ТТЛ=1 си сваляш ето това http://store1.data.bg/tonidnbs/APPS-2007/WinPacketFilter%20+%20ATTL.zip Инсталираш първо WinPcap, след това разархивираш в папката му ATTL филтира. Преди да се конектнеш към интернет палиш аttl.exe, като някъде в него имаше опция за съответната конекция да увеличи ТТЛ с колкото си искаш. Дигни го с 1 - предостатъчно е
4. На втория компютър, който се предполага че успешно си настроил да се пингва с първия слагаш за Default Gateway и Primary DNS Server IP-то на първия.
Сега би трябвало да работи. Не забравай да стартираш АТТL филтъра винаги преди да се конектнеш. Особено ако си на Нетуоркс с гаранция има такава защита
Ако ТТЛ ти е по-голямо просто пропускаш тази стъпка.
1. Споделяш връзката на рутера.
2. На рутера отваряш дос конзола и пишеш примерно ping abv.bg. Накрая на реда има TTL=?. Интересува те дали е 1 или повече. Най-просто казано ТТЛ пада с 1 при всеки рутер и стане ли 0 няма нет. Ако е единица, за компа вече ще е нула (най-вероятно това е станало при теб)
3. Ако ТТЛ=1 си сваляш ето това http://store1.data.bg/tonidnbs/APPS-2007/WinPacketFilter%20+%20ATTL.zip Инсталираш първо WinPcap, след това разархивираш в папката му ATTL филтира. Преди да се конектнеш към интернет палиш аttl.exe, като някъде в него имаше опция за съответната конекция да увеличи ТТЛ с колкото си искаш. Дигни го с 1 - предостатъчно е
4. На втория компютър, който се предполага че успешно си настроил да се пингва с първия слагаш за Default Gateway и Primary DNS Server IP-то на първия.
Сега би трябвало да работи. Не забравай да стартираш АТТL филтъра винаги преди да се конектнеш. Особено ако си на Нетуоркс с гаранция има такава защита

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”