Някой, ако чува лан мрежите - ПОМОЩ!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
danov
Автомобил:
Двигател:

Някой, ако чува лан мрежите - ПОМОЩ!

Мнениеот danov » Нед 21 дек 2008 15:43

Пускам на една Vista нет от комп с XP, на XP-то имам две карти и PPPOE връзка, нагласям картата на лаптопа да взема за гейтуей втората карта на настолната машина и шервам РРРОЕ връзката през първата карта (през която фактически ми влиза нета на щайгата). Пингове имам до айпитата на двете карти, ама навън от тях не излизам...... Някви идеи?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 21 дек 2008 16:17

Аз не разбирам много от мрежи, но с това съм се справил сравнително лесно и без много допълнителни настройки. Настроени са автоматично да си вземат IP и имам нет и на другия компютър. Няма локална мрежа, но не съм се занимавал да я оправя :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 21 дек 2008 16:25

DNS сложил ли си?

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Нед 21 дек 2008 16:28

Трябва да са от една работна група.
Честно казано, от както съм със SP3, ми прави някакви проблеми с този споделен интернет, в смисъл, когато закача някой нов комп, пинг има, но нет няма.
След няколко рестартирания се оправя.
Защо така- не знам.

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F0%F2%E8
Извинявай че питам, ама защо точно автомобилен форум избра да се регистрираш и за първо мнение, за подобен проблем? :D
Е, все пак...
Добре дошъл!

danov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danov » Нед 21 дек 2008 16:46

Аз съм отдавна тука, г-н Админът сигурно знае вече :). А и повечето колеги ме знаят кой съм, само дето имам мод на мненията, а помощта в този форум за мен лично винаги е била адски полезна и навременна. Оправих всичко - дадох всички настройки на айпита и днс на автомат, сложих да се шерва връзката към картата, която дава нет на лаптопа и тръгна. Мерси все пак на отзовалите се! Да ме прощават другите, ама няма друг форум, към който мога да се обърна :)!

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Нед 21 дек 2008 16:58

Да не си този с Доко, Доко на румънски...
... и бабата с бастуна :roll:
него не съм го срещал скоро,
... ама няма значение :wink:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 21 дек 2008 18:52

Ето как да го направиш. Да наречем компа, на който ти влиза нета рутер.

1. Споделяш връзката на рутера.
2. На рутера отваряш дос конзола и пишеш примерно ping abv.bg. Накрая на реда има TTL=?. Интересува те дали е 1 или повече. Най-просто казано ТТЛ пада с 1 при всеки рутер и стане ли 0 няма нет. Ако е единица, за компа вече ще е нула (най-вероятно това е станало при теб)
3. Ако ТТЛ=1 си сваляш ето това http://store1.data.bg/tonidnbs/APPS-2007/WinPacketFilter%20+%20ATTL.zip Инсталираш първо WinPcap, след това разархивираш в папката му ATTL филтира. Преди да се конектнеш към интернет палиш аttl.exe, като някъде в него имаше опция за съответната конекция да увеличи ТТЛ с колкото си искаш. Дигни го с 1 - предостатъчно е
4. На втория компютър, който се предполага че успешно си настроил да се пингва с първия слагаш за Default Gateway и Primary DNS Server IP-то на първия.

Сега би трябвало да работи. Не забравай да стартираш АТТL филтъра винаги преди да се конектнеш. Особено ако си на Нетуоркс с гаранция има такава защита :) Ако ТТЛ ти е по-голямо просто пропускаш тази стъпка.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 21 дек 2008 19:00

VW_forever написа:Да не си този с Доко, Доко на румънски...
... и бабата с бастуна :roll:
него не съм го срещал скоро,
... ама няма значение :wink:

веднага него запозозрях.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”