Аудио PC проблем - Bad DirectSound driver

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Аудио PC проблем - Bad DirectSound driver

Мнениеот rainheart » Пет 26 дек 2008 17:12

6 часа мъки, инсталиране, деинсталиране, даунлоад, четене по форуми, четене по сайтове, четене, четене, в паузите тупаници по кутията или клавиатурата :x :evil:
Изчезнаха ми звуците на компа - всички от стандартните за уиндоуса до аудио файлове, а видеото ми тръгва само на картина без звук. Уинампа ми изписва тази дивотия Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another devise in configuration. Error Code:88780078 Системата не разпознава саунд картата, нито какъвто и да е аудио хардуер. Опитах, какво ли не само да не стигам до формат, ама май така ще стане накрая. Оказа се доста разпространен проблем и затова си позволих да пусна тема и тук, може някой колега да има конкретно решение и после темата да е полезна и за другите :idea:
пс1: не пускайте линкове за калдата, хардуербг или други форуми, всеки може да ползва гугъла. Пишете вие, как сте се справили!
пс2: Ако темата не се хареса на началството - ако може директно да бъде изтрита или да ми пишат аз да си затрия, а не да стане n+1-ва заключена тема

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 26 дек 2008 17:24

Аз няколко пъти оправям проблема благодарение на Realtek AC'97 Audio Driver.Инсталирам рестартирам и вече нямам проблем. Но все пак ако си го пробвал и не е помогнало виж с еверест каква ти е звуковата карта и потърси някакъв друг драйвер. Успех

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 26 дек 2008 17:30

Колега, с коя версия на win си и въобще има ли в device manager някакво непознато устройство?

Ако може да ни разкажеш как точно спряха звуците? Примерно предния ден са свирили и всичко е ОК, спираш компа и на другия не бачкат...

Нещо да се сещаш да си правил в този период- да си инсталирал програми, ъпдейти на уиндоус, да си пускал system restore или нещо подобно...

Ползваш ли външен усилвател или колоните са ти закачени директно към PC-то.

На един контакт ли са ти включени колоните/усилвателя и компа?

Ако си с ХР, кой SP е?

Някой да е сядал на компа след теб и след това да са спрели звуците?

Някакви игри да си инсталирал последно?

Това като за начало.

Ако си онлайн, драсни едно ЛС.

Re3eR
Автомобил:
Двигател:

Re: Аудио PC проблем - Bad DirectSound driver

Мнениеот Re3eR » Съб 28 фев 2009 16:17

И аз съм със същия проблем :@ кво ли не правих 1.Мислех че е от орг Драйвери теглих от нета пак не става . Реших са да пре компа и за капак пак не става :@ . Ако някой има идеи да пише . С Реалтек ХД съм ;( :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 28 фев 2009 18:44

Скоро имах същия проблем, с преинсталация го преборих.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Нед 01 мар 2009 0:20

Мани, голям филм е този проблем, мъчих го заедно с про сисадмини и накрая пак се стигна до формат :dummy:

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Нед 01 мар 2009 8:43

Вчера оправих същия проблем на моя лаптоп. Ако става въпрос за Асус ще ти кажа веднага какво да направиш ;).

Преди да сложиш аудио "шофъора" има едни hotfix. Моя ми даваше абсолютно същата грешка. Махнах драйвера за аудиото, сложих му Hotfix-a и след това отново качих драйвера на звуковата карта.

п.п. Звуковата ми карта е Realtek

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Пон 02 мар 2009 10:11

Много често се случва гореспоменатото. Причината е ако имаш пуснато автоматичните ъпдейти на Уиндовса. Има секюрити ъпдейти които направо е*** мамето на звука, а да не говорим че от време на време Майкрософт пуска уж "signed" драйвери които също могат да прецакат звука на компа. Виж КВ935448 от страна на Майкрософт за какво иде реч.
Съвет към всички които са със автоматични ъпдейти. Винаги ползвайте "Download but let me choose which updates to install" и живота Ви ще е шесен. :) 8)

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Вто 03 мар 2009 11:38

bobi_robi написа:Много често се случва гореспоменатото. Причината е ако имаш пуснато автоматичните ъпдейти на Уиндовса. Има секюрити ъпдейти които направо е*** мамето на звука, а да не говорим че от време на време Майкрософт пуска уж "signed" драйвери които също могат да прецакат звука на компа. Виж КВ935448 от страна на Майкрософт за какво иде реч.
Съвет към всички които са със автоматични ъпдейти. Винаги ползвайте "Download but let me choose which updates to install" и живота Ви ще е шесен. :) 8)

За да нямате проблем просто го изключете след прясна инсталация (автоматичните ъпдейти).

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Вто 03 мар 2009 18:50

едно вероятно решение-не използвайте драйверите на Реалтек,сложете драйвери от проидводителя на дъното.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”