Моля, ако някой поназнайва въпросната програма да ми драсне едно ЛС. Трябва ми малко помощ.
Има ли колега който разбира от CorelDraw
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има ли колега който разбира от CorelDraw
Здравейте колеги.
Моля, ако някой поназнайва въпросната програма да ми драсне едно ЛС. Трябва ми малко помощ.
Re: Има ли колега който разбира от CorelDraw
Давай тук... в темата.
Имало е и други теми за корелдроу и ще е полезно ако разискваме в темата, каквото и да било, за да е полезно и на други.
С каквото мога ще помагам.
Не съм много по виртуалните обяснения, но давай, ако трябва и мога ще ти го напрвя
Имало е и други теми за корелдроу и ще е полезно ако разискваме в темата, каквото и да било, за да е полезно и на други.
С каквото мога ще помагам.
Не съм много по виртуалните обяснения, но давай, ако трябва и мога ще ти го напрвя
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами малко ламерски въпрос имам, ама айй ще питам тук.
Опитвам се да направя циферблат на въпросната програма, но нямам достатъчно знания.
От тук от там си ги оразмерявам с точните размери и форми, но не мога да ги прехвърля във фотошоп-а, да ги разкрася.
От фотошоп разбирам що годе ама корела ми е тъмна Индия...
Ако може да ми дадете насоки как да се справя ще съм много благодарен. 
Опитвам се да направя циферблат на въпросната програма, но нямам достатъчно знания.

Оразмери си го в корел и после давай през фотошопа.
Като го начертаеш в корел в мащаб, даваш File -> export и от там експортваш където искаш(слагаш на декстопа) с разширение .eps
Не съм много запознат с шопа и там вече незнам как да го отвориш, дали с open или с import, както е в корел.
Шопа работи с .eps 100%
Като го начертаеш в корел в мащаб, даваш File -> export и от там експортваш където искаш(слагаш на декстопа) с разширение .eps
Не съм много запознат с шопа и там вече незнам как да го отвориш, дали с open или с import, както е в корел.
Шопа работи с .eps 100%
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвах и не става така.
Шопа отваря празен фон, може би не правя нещо както трябва на корела.
Експортнах го също и в .PSD, ама става огромно изображението, няма нищо общо с размерите които съм задал в корела.
Експортнах го също и в .PSD, ама става огромно изображението, няма нищо общо с размерите които съм задал в корела.
А защо не го направиш в шопа и после само в корел мащаб ?
А защо трябва да е през корел ?
A след като му дадеш експорт и като кажеш къде да го сложи ти излиза един прозорец.В на обджект го нагласи да е RGB (поне, доколкото четох за корел-шоп взаимодействието трябва да е RGB)
А защо трябва да е през корел ?
A след като му дадеш експорт и като кажеш къде да го сложи ти излиза един прозорец.В на обджект го нагласи да е RGB (поне, доколкото четох за корел-шоп взаимодействието трябва да е RGB)
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега оправих се, явно вчера съм грешил с нещо.Сега всичко е наред импортвам си го във шопа без проблем.
Благодаря ти за помощта.
Сега ми е проблем как да натъкмя деленията за километрите.
Но мисля че от тук на сетне ще се справя. Благодаря още веднъж и ако прецените може да слагате катинара. 
Сега ми е проблем как да натъкмя деленията за километрите.

- disela
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
A_state_of_trance написа:Колега оправих се, явно вчера съм грешил с нещо.Сега всичко е наред импортвам си го във шопа без проблем.Благодаря ти за помощта.
Сега ми е проблем как да натъкмя деленията за километрите.Но мисля че от тук на сетне ще се справя. Благодаря още веднъж и ако прецените може да слагате катинара.
Сканирания оригинален циферблат направо във фотошопа и там вече правиш каквото правиш. Не си заслужава да го почваш от нула, много трудно ще успееш да нагодиш деленията, пък и не само тях.
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мдаммм, прав си, че е трудно. Ама пък това не пречи да се опитам, не ме е страх.
За сега се движа добре, ама да видим до къде ще я докарам.
Инак не мога да сканирам, щото става въпрос за един Опел. Нали инджинерите им са се постарали всичко да може да ръждяса и са направили циферблатите тенекиени.
И не само това, ами има и ръб по периферията, заради който не мога да ги тикна в скенера.
Така, че ми остава да разуча Корел и такаа...
И последно, някой може ли да ми каже с кой туул ще ми е най-лесно да направя точния размер на деленията.Аз още съм в процес на разучаване на програмата, та би ми било от полза малко помощ.
Инак не мога да сканирам, щото става въпрос за един Опел. Нали инджинерите им са се постарали всичко да може да ръждяса и са направили циферблатите тенекиени.
И последно, някой може ли да ми каже с кой туул ще ми е най-лесно да направя точния размер на деленията.Аз още съм в процес на разучаване на програмата, та би ми било от полза малко помощ.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И последно, някой може ли да ми каже с кой туул ще ми е най-лесно да направя точния размер на деленията.Аз още съм в процес на разучаване на програмата, та би ми било от полза малко помощ
Сканираш километража,Импортваш в корела,правиш една права черта отвесна, и после я завърташ наляво или надясно, и като съвпадне с делението на самия километраж, гледаш горе има едно поле в корела градусите ти пише на които суи я завъртял.
примерно показва ти 4, значи дублираш я тая черта пак, и вече на 8 завърташ, после пак дублираш чертата и завърташ на 12 градуса и така нататък, получава се изместване с по 4 градуса и става абсолютно точно.
Но това ти е най-малкия проблем тези деления
Ето виж какво те чака за да се получи нещо:
От тези сниманите плазмените, съм направил за колега от форума за неговия сеат толедо.Километража е разцепен на отделните елементи, това е работния файл

Ето крайния вариант:

- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо извинявам се, че изравям темата, но нямах възможност да пиша.
Сега на въпроса.Оправих се без да сканирам поради невъзможноста да го натикам под скенера.
Кажи му Опел и повече не го обиждай.
С помощта на шублерче, много нерви и опити с корела всичко си дойде на място.
Ето това сътворих, скромно, но е добре като за пръв път работа с корел.

Разбира се има още работа.Не съм довършил уреда за горивото и мисля, че това няма да е краен вариант, но пък вече не се плашя.
Щом веднъж е станало ще стане и пак.
До тук в скоростомера имам малка грешка при 140, но ще се оправи.Друго всичко си пасва страхотно.
Благодаря на всички за съветите.
Сега на въпроса.Оправих се без да сканирам поради невъзможноста да го натикам под скенера.
С помощта на шублерче, много нерви и опити с корела всичко си дойде на място.
Ето това сътворих, скромно, но е добре като за пръв път работа с корел.

Разбира се има още работа.Не съм довършил уреда за горивото и мисля, че това няма да е краен вариант, но пък вече не се плашя.
Щом веднъж е станало ще стане и пак.
До тук в скоростомера имам малка грешка при 140, но ще се оправи.Друго всичко си пасва страхотно.
Благодаря на всички за съветите.

- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Идеални са!
Чак не вярвам да ги е правил човек който не е работил с корел..
Ако нещо те интересува как се прави, питай.
Чак не вярвам да ги е правил човек който не е работил с корел..
Ако нещо те интересува как се прави, питай.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”