Не мога да инсталирам win7 на HPxw4100
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не мога да инсталирам win7 на HPxw4100
HP xw4100 http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...EnvOID=61#120e с Пентиум4 3GHz и 1GB RAM. Има два харда единия е sata, а другия е PATA. Ъдейтнах последата версия на BIOS-a - 1.20. Видеокартата е Asus ati x1650pro 256MB AGP.
Стига винаги почти до края на инсталирането и при второто рестартиране дава черен екран със сини размазани точки /като при лошо избрана резолюция/ за няколко секунди след това за кратко време син екран с описани грешки, но за жалост за твърде кратко за да прочета нещо и рестартира
И на двата харда не става.
Изтрих партишъните и ги създадох наново, но не стана - провах различни варианти.
Наблюдавах, че след първото рестартиране когато е на етап завършване на инсталацията /стои на последния ред/ там се задържа към 2-3 минути и тогава изкача черния екран със сини размазани точки - стои така 1 минута и след това се появява син екран с грешки за 2-3 секунди и тогава чак компа рестартира. За това си мисля, че има проблем с драйвъра на видеокартата. Четох, че за тази карта съвместим с уин7 е драйвъра за виста 32 и изтеглих от тук http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=T1ypvTKzMDfrtsTR драйвър - качих го на флаш-ка и в началото на инсталацията опитах да го кача от там този драйвър, но не стана.
Пробвах и да изключа сата диска и да пробвам само на пата харда /и обратното/, но не стана - същия ефект.
Стига винаги почти до края на инсталирането и при второто рестартиране дава черен екран със сини размазани точки /като при лошо избрана резолюция/ за няколко секунди след това за кратко време син екран с описани грешки, но за жалост за твърде кратко за да прочета нещо и рестартира
И на двата харда не става.
Изтрих партишъните и ги създадох наново, но не стана - провах различни варианти.
Наблюдавах, че след първото рестартиране когато е на етап завършване на инсталацията /стои на последния ред/ там се задържа към 2-3 минути и тогава изкача черния екран със сини размазани точки - стои така 1 минута и след това се появява син екран с грешки за 2-3 секунди и тогава чак компа рестартира. За това си мисля, че има проблем с драйвъра на видеокартата. Четох, че за тази карта съвместим с уин7 е драйвъра за виста 32 и изтеглих от тук http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=T1ypvTKzMDfrtsTR драйвър - качих го на флаш-ка и в началото на инсталацията опитах да го кача от там този драйвър, но не стана.
Пробвах и да изключа сата диска и да пробвам само на пата харда /и обратното/, но не стана - същия ефект.
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Не мога да инсталирам win7 на HPxw4100
С каква операционна система е била машинката преди тази интервенция? Пробвай да откачиш единия хард (примерно този на САТА) и пак да пробваш да инсталираш Win7.
- az-emo-pi4a
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Виж тук намерих в интернет една подробна статия http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=8793 и виж къде ти е грешката,аз мога да ти препоръчам да смениш уиндоуса ,пробвай с друг уиндоус 7...поне аз бях преди така на 34 мин от инсталацията премигне 3-4 пъти екрана и даде грешка със синия екран,носих го на майстори,хардове ми смняваха какво ли не,форматираха дяловете от FAT32 на NTFS и обратно и нищо и нищо.А решението беше друг диск със уиндоус...може той да ти създавя ядове,пробвай и пиши 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
az-emo-pi4a написа:....форматираха дяловете от FAT32 на NTFS и обратно и нищо и нищо.А решението беше друг диск със уиндоус...може той да ти създавя ядове,пробвай и пиши
Уиндоус 7 НЕ може да се инсталира на ФАТ

- az-emo-pi4a
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:az-emo-pi4a написа:....форматираха дяловете от FAT32 на NTFS и обратно и нищо и нищо.А решението беше друг диск със уиндоус...може той да ти създавя ядове,пробвай и пиши
Уиндоус 7 НЕ може да се инсталира на ФАТ
Така е,пича сам ще си види къде греши,а и аз помежду другота споделих и моя проблем и моето решение

- К.Одаджийски
- VW експерт
Извади колега интернетския кабел да не би нещо да се шашави докато търси мрежа по време на инсталацията!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
К.Одаджийски написа:Извади колега интернетския кабел да не би нещо да се шашави докато търси мрежа по време на инсталацията!
То това не е ли задължително при преинстал

- К.Одаджийски
- VW експерт
Не знам дали е задължително, но аз досега не съм имал проблеми свързани с мрежата при преинсталиране. Никога не съм вадил кабела от лан картата, но пък знае ли човек... винаги има първи път!
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Интернет кабела и всички останали съм ги извадил - оставил съм само мишка, клавиатура и монитор.
Пробвах 3 уин7 - два от които съм инсталирал многократно - работят добре.
Преди това бях с уин хр - работеше перфектно. Даже единия път пролбвах да инсталирам от флаш - същия ефект.
Пробвах и на сата и на пата дисковете - вадейки кабелите на другия съответно.
Пробвах 3 уин7 - два от които съм инсталирал многократно - работят добре.
Преди това бях с уин хр - работеше перфектно. Даже единия път пролбвах да инсталирам от флаш - същия ефект.
Пробвах и на сата и на пата дисковете - вадейки кабелите на другия съответно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А да споделиш от какъв зор на таз слаба машинка слагаш 7-ца?!?
Аеро НЕМА да подкараш, не че за едната шарения си струва

- К.Одаджийски
- VW експерт
Хм, на Селерон Д 3,46 и 1 ГБ РАМ с 256 видео си я карам доста добре седмицата, при това ултимейт с фул шарения!
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А да споделиш от какъв зор на таз слаба машинка слагаш 7-ца?!?
Правя го заради идеята, а уин7 и аеро съм подкарвал и на далеч по-слаби машини

А шарениите и аз не ги обичам - хр-то обикновено го настройвам да е с изглед уин98, но дъщеря ми се радва на другия комп на темите на 7-тата.
Последно махнах безжичната мишка и сложих обикновена, смених сата кабелчето - беше леко прегънато и пробвах още един уин7 - но не става.
Сигурен съм, че ако сменя видеокартата с такава за която да намеря читав драйвър за уин 7 проблема ще се оправи. Но засега се отказвам от тази идея и си връщам стария хр - той си вършеше прекрасна работа. Като имам пак малко свободно време ще се подготвя и пак ще го боря този уин7.
Благодаря на всички, които участваха в темата

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Проблемът едва ли е от видео-картата. Направи тест на целия комп за всеки компонент по отделно 

- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След няколко години пак стигнах до тази машина и с друга видеокарта тръгна уин 7 на пушка 

- К.Одаджийски
- VW експерт
Хах, еваларка, мани другото ама и я съм пописал в тая тема, а минали са близо 3 години
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”