Кафемашина Делонги от Кауфланд - менте

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Кафемашина Делонги от Кауфланд - менте

Мнениеот Borsuka » Пет 03 яну 2014 19:43

Преди нова година в Кауфланд бяха пуснали на промоция кафемашина Делонги ес 155 . Приятелката ми има такава и зная, че прави хубаво кафе, със страхотен каймак и щеше да е идеален подарък за родителите ми за нова година, все пак е 169лв а в другите вериги 199лв.-219лв. Всичко беше добре, до момента в който я пуснах да правя кафе, и се оказа, че не прави каймак. Смених няколко вида кафета и резултата беше каймак който изчезва до 1 минута :screwy Следващият тест беше, моята нова кафемашина и тази на приятелката, която е закупена преди 2 години една до друга, с една и съща вода и кафе. Резултата беше ужасен :death старото делонги прави каймак в който да забиеш пластмасова бъркалка, и дори да стои кафето 10 минути, каймака си стои, а новата закупена от кауфланд, прави жалък опит за каймак, който изчезва след 2 минути :twisted Оказа се, че мой познат също си е купил но от Варна, и неговата също не прави каймак. Радвам се, че поне когато върнах кафемашината в кауфланд ми бяха върнати парите, но за пореден път се убеждавам, че в тази верига продаваната техника е явно с най-ниското качество. Ако има някой колега, който да си е закупил тази кафемашина от кауфланд, да не се чуди защо не му се получава кафето .

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Кафемашина Делонги от Кауфланд - менте

Мнениеот 110afn » Пет 03 яну 2014 20:04

Колега, а сетил ли си се да смениш ръкохватките? Тая от Кауфланд да не е без крема-диск
Имам такава машина от 2г и прави страхотно кафе

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 03 яну 2014 20:13

Колега, като купих моята Saeco направих кафе с цедката за едно кафе абсолютен боклук. След това с цедката за две кафета с единична доза, перфектно кафе с един пръст каймак. Вече година и половина си работи без проблем с цедката за двойка. Явно в диаметъра на дупчиците е проблема.

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Пет 03 яну 2014 20:18

При това Делонги цедката си е една двойна. Само увеличаваш дозата

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Пет 03 яну 2014 20:20

Всичко опитах :) Първо я обезвъздуших, 1 литър вода за промивка, с няколко различни кафета опитах, приставките сменях, проверих да не са задръстени приставките за кремадиска. Като цяло тази от кауфланд пускаше по-бавно кафето, явно помпата не прави толкова високо налягане. Когато правих опита с двете кафемашини, взех от старата ръкохватката и кремадиска, и ги сложих на новата, и направи малко каймак, но не и какъвто правят по принцип делонгито. Другото е, че и познат от Варна също си е купил от кауфланд и при него беше същото.

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Пет 03 яну 2014 20:25

Ами то в такъв случай не остана друго ,освен по-слабо налягане

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Мнениеот kr86 » Пет 03 яну 2014 20:25

То да бяха само кафемашините...
Аз преди месец си купих микровълнова печка от Кауфланд и като се прибрах вкъщи :death
...ми тя грам не работи.
Върнаха ми парите ама понеже съм инат викам втората ше работи.
Да ама свършила прИмоцията и печката за един ден от 74 станала 150лв.
То за тия пари от друг магазин някаква маркова и качествена ще си купя.
100% и други хора са си имали работа с ментената на Кауфланд. Вярно, връщат ти веднага парите без никакви въпроси(явно знаят какви боклуци продават)ама това гориво, разходки и загуба на време няма как да върнат.
Това ще ми е последното пазаруване на подобни неща от там.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 03 яну 2014 20:34

Може цедката да е сложена отдолу на гуменото уплътнение, както четох в друг форум:

venci99 (4-то мнение)
...видях отдолу решетката където се пуска водата при мене е сложена върху гумата с един болт та отвих болта махнах решетката почистих я и сложих този път под гуменото уплътнение ,еми този път пуска доста по бавно водата и има каимак
не знам дали съм я оправил , маи стана доста по добре, мерси за упътването...

Въпреки, че по схема (позиции 53 и 54) го дават решетката да е след гуменото уплътнение...
Резервни части за Делонги

Последна промяна от georgebonev на Пет 03 яну 2014 20:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Пет 03 яну 2014 20:35

Всички вериги си дават поръчките в Китай, и стоката им идва от там, обаче китайците имат доста стандарти на качество, и съответно цени. Щом могат да си позволят да продават с 15%-20% по ниска цена от останалите вериги, и да са на печалба, ясно ми е на какво качество залагат :death

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 03 яну 2014 20:36

Каймака го прави крема диска, ако машината няма крема диск няма как да стане.В Техното Philips Saeco (черната) е 199лв. по-скъпа е с 30лв. ама и половината ти чаша е пълна с каймак :smile

п.п. Миналата година купувахме за подарък Делонги-145, уж с две цедки ала-бала, прави го едно блудкаво без никакъв каймак, без значение колко кафе слагаш в цедката. Общо взето излезе смотана машина която прави кофти кафе...

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Пет 03 яну 2014 20:43

georgebonev написа:Може цедката да е сложена отдолу на гуменото уплътнение, както четох в друг форум:
[/quote]

Амиии не, има две цедки, за 1 кафе и за 2 кафета иии нищо. Пуска по-бавно кафето сравнена със стара на 2 години кафемашина отново делонги ес 155. Взех от старата ръкохватката заедно с цедка и я сложих на новата, и евфекта беше почти никакъв. Направи съвсем малко каймак нещо подобно като на дясната чашка. Тази снимка сега я намерих, но точно така се получваше и при мен. Лявата чаша - точно така прави кафето старото делонги и в дясно новата от кауфланд. Просто пуснах темата, ако някой колега си е купил от кауфланд такава кафемашина, да не се чуди къде е проблема.
http://195.149.248.189:8080/2013-02-10/2d13cf5a474b5e1ddefc35a051dbaec2_920x0.jpg

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 03 яну 2014 21:03

forski написа:Каймака го прави крема диска, ако машината няма крема диск няма как да стане

Глупости :th_up
Това е правено току-що на Solis Master Pro, машина отпреди христа с "робот" и най-тъпа цедка.
Изображение
Е, апарата е с биос и "малко" по-разширени настройки от приетото :mhihi
Факторите за каймак са:
-кафе
-колко едро е смляно
-размер отвори на цедката
-колко е пресовано
-налягане помпа и температура
Тоя "крема диск" за сефте чета, че съществува изобщо.
forski написа:
Утре и аз ще си снимам кафето направено с крема диска, да си премерим каймаците :mhihi

Не кръшкай, иди сега :drunk

Последна промяна от bobocamaro на Пет 03 яну 2014 22:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Пет 03 яну 2014 21:18

Горе-долу е така, но нали става въпрос за две уж еднакви машини с еднакво кафе, даже и смяна на цедките
А за крема-диска да ти кажа за сефте, под цедката е и прави още по-голямо налягането

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 03 яну 2014 21:22

Аз от 3 години ползвам едно диво менте от технополис.Около 80 лв беше.
Прави един пръст каймак и все още работи,но съм решил по-натам като се строши,да си взема нещо по-така.От темата поне разбрах да не е от Кауфланд :no

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 03 яну 2014 22:55

Абе и от техното да го вземеш това Делонги пак ще е същата работа, не си купувай Делонги на примоция, купи си Саеко за 200лв. и се радвай на живота :smile

Утре и аз ще си снимам кафето направено с крема диска, да си премерим каймаците :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”