Става въпрос за закупуване на климатик и поставянето му от фирмен сервиз на магазина. За сега ще спестя името на фирмата продавач и на фирмата монтажник.
Та ситуацията е следната.
Стария климатик се повреди. Отивам в магазина и купувам нов с включен безплатен монтаж. Стария климат, външното тяло за да се свали се изисква вишка. Викам вишката, свалям стария климатик, отварям кашона на новия и слагам външното тяло на местото на стария климатик без каквито и да е промени по стойките. Това го направих за да не викам втори път специализирана техника за закачването на новия. И от тук почва трагедията.
Обаждам се на въпросния сервиз за монтаж, който има договор с магазина за монтаж. Казвам им какво съм направил И от там ми казват, че щом съм отворил кашоните, значи гаранцията ми отпада!!!!!!

Искам да уточня, че такова нещо, при закупуването в магазина никой не ми е казал, че аз нямам право да отварям кашоните. Освен това в самата гаранция на магазина изрично е записано че аз трябва да проверя стоката и ако имам някаква претенция да я кажа още там. И още въпраса за кашоните също го няма описано и в информацията за клиента на въпросния сервиз. След няколко часови разправий, сега ще дойдат да го монтират, но ми отпада гаранцията. и аз ще трябва да подпиша отказ.
Та въпроса ми как да постъпя. Да настоявам ли за гаранцията въпреки отворените кашони. Мога ли от фирмата да искам протокол за монтажа и след това с нея да се объна към комисията за защита на потребителите.
Да кажа също....според мен, отваряйки кашоните, ми направи впечатление че нещо не е като да отвориш нова стока от кашон. Все едно това е било мостра някъде.

Надявам се някой да сподели мнение.