Ремонт/замяна на LED захранване в плафон
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонт/замяна на LED захранване в плафон
Някой има ли представа, дали може да се намери такова захранване /не успях с търсене в нета/ , или дали подлежи на ремонт, може пък да има колега, който да го поправи срещу заплащане, че такива нови плафони са над 100 кинта !
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Ремонт/замяна на LED захранване в плафон
На първо четене този кондензатор е надут. Аз бих сменил и другия защото и той е наработил часове. Бих измерил електролита на първичната (този легналия) и ако е позасъхнал и него бих сменил.
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
Ако след смяната на кондензаторите не се оправи , виж дали имаш 310-320 волта право напрежение на 400 волтовия кондензатор /това само ако си се занимавал с такива работи , под жълтия к -р или легналия 400 волтов , трябва да има мостов изправител , грец , на входа му са 230 волта променливи , на изхода 320 прави и двете напрежения са смъртоносни /. Ако ги има провери високоволтовия крак на схемите bp2958 , дали не са окъсили на маса , тоя крак е пряко свързан с 400 волтовия к-р или през намотка на транс-р или само намотка . Ако схемата е окъсила , транзистора вътре е пробит , магазин за електроника , нова . Това е високоволтов ШИМ /PWM/ контролер . Широчината на импулсите се определя от инфрачервен декодер и усилвател /трябва да има такава схемка , някъде до инфрачервения приемник /. Ако проблема е в приемника и схемката , ремонта малко се усложнява , но не вярвам да е така .
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Дай го на някой тв техник, ще ти го направи за 10-на лева.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за насоките, но не съм такъв специалист, че да се захващам сам. Ще потърся сервиз за електроника да видя какво ще кажат. Ако колегата Irnik с това се занимава /съдейки по поста му/ мога да му го изпратя за ремонт !
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
Занимавах се до 2018 год . Не е проблем да се ремонтира . Във всеки телевизионен сервиз , би трябвало да ти го поправят . Аз съм в едно село до София , да го пратиш до мене , ще е по скъпо от ремонта .
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
АЗ съм още по-далече.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”