Приложения:
0. 24x7 PC
1. NAS - гигабитов
2. HTPC - home theater PC - full HD съвместимо
4. WEB сървар.. и въобще каквото се сетите на 24 х7 пц...
5. да харчи малко ток.
Темата с безшумно PC ми е доста добре позната...
в момента имам c2duo e8400 @ 4GHz на 1.4 в... с 5 диска.. и гарантирано се чуват САМО харддисковете.. а е с 4 12 см вентилатора...
С този сетъп съм доволен наистина е безшумно .. НО.. не и нощем.
нощем се чува... за PC с режим 24х7 това не е добре...
Бербон не искам.. защото 99% от тях са с активно охлаждане.. и са Low cost...
сетъпа който ще използвам е:
Intel DG45FC - mini-itx
E8400 ако мога ще го down-volt'на или някакъв такъв 45 микр. икономичен процесор /икономичен от към ватове;)/
захранване - електронно от 12 в към АТХ
дават му на това дъно с подобен процесор на фул макс да харчи около 65 вата.. в ИДЛЕ около 17... което е приемливо... с един ХДД.
дискове.. все още мисля.. в/у идеята за 4-6 малки 2.5 инчови... - по-малко печат, по-малко харчат, по-малко се чуват.. но това ще е следващ етап.. защото имам 2 х640Г предвидени за целта.
Мисли:
В нас имам
hdx-1000- което е мултибедиен бокс, който плейва HD преспокойно.. базиран е на X с мипс процесор.. но си е бавно за ПЦ.. + това тези фирмуери. и линикски истории са бъгави до болка.. и не са лесни за работа от жена
предвижда се да имам и dreambox 8xx HD също...
АКо искам НАС.. има насове гигабитови бързи... които поддържат РАИД /0, или 1 - ние гоним мироринг.. за подсигуряване на информация/ струва над 400 лв.. и за тези пари ще е по-бавен отколкото горната конфигурация.. но няма да плейва HD /има и варианти които плейват.. но са много скъпи на ДЛинк.. и пак е компир и не мога да му пъхам нищо/
този HDX който имам плейва.. ама е бавен като НАС /само 4-5 мб/с трансфер/ а и няма РАИД
PC Мога да го помпам в последствие допълнително....
та попредвидил съм някой работи които ми позволява ПЦ .. и искам ПЦ.. и то тихо..!!! много тихо.. безшумно
и сега ми требе кутия...