Проблем с миялна машина

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Проблем с миялна машина

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 07 окт 2008 21:46

Колеги проблема е следния по съдовете който вадя след като свърши програмата за миене остава нещо кат пясък или може би солта която се сипва в миялната незнам,но всичко изглежда супер зле след като миялната е мила 1.5 часа :evil: .Незнам според мен е въпрос до настройки на солта ли,гланца ли самите кубчета ли където слагам бали мама му.Нека който е запознат с това чудо на техниката да каже кво да правя че се видях в чудо :oops: :oops: :oops: :oops:
Миялната е Индезит Д465 мисля беше точния номер :oops:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 07 окт 2008 21:59

Мите, какво ползваш за миенето? Само хапчета или и допълнителни екстри за блясък, само едно нещо ли сипваш?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 07 окт 2008 22:19

И нашата миялна в офиса правеше подобни магарии. Там поне решихме кардинално проблема (с нова), но като питахме казаха евентуално да проверим да не са запушени цедките на маркучите и да не стига налягане за да се отмие добре препарата. Или ако не цедките да търсим проблема в тази посока (липса на достатъчно вода). Не знам колко е меродавно...

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 08 окт 2008 5:21

Мите, мисля че ако слагаш таблетки нищо друго не трябва да слагаш (гланц), на моята миялна машина има опция ако използваш таблетки, да изключиш гланца.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 08 окт 2008 5:54

от доста години имам миялна машина и само в началото слагах сол, ей така, защото пише, че трябва... Рекламите, че водата в България била твърда не ги гледай, давай смело само с препарат или таблетка и излизат перфектни ! Моята е Сименс, от времето когато Сименс правеха евтини машинки (поне 6-7години) и досега проблеми има само ако няма ток или вода ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 окт 2008 7:07

митаче, нова ли е машината?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 08 окт 2008 7:08

Значи слагам всичко което прочетох в упътването а именно таблетки и гланц и сол разбира се всичко съм купил на марката Калгон или Калгонит нещо такова :cry: ,колкото до запушване или недостиг на вода мисля че няма проблеми :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 08 окт 2008 7:08

chefito написа:митаче, нова ли е машината?

Да :cry:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 окт 2008 7:12

MITKO_DVD написа:

При мен подобен проблем се реши с използването на половин хапче....за съжаление и мойта не искаше с цяло да се справи....сега ги режа на 2...и всичко е 6+....дори е по евтинко :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 08 окт 2008 7:18

chefito написа:
MITKO_DVD написа:

При мен подобен проблем се реши с използването на половин хапче....за съжаление и мойта не искаше с цяло да се справи....сега ги режа на 2...и всичко е 6+....дори е по евтинко :idea: :idea: :idea:

Ми ше пробам дееба ,между другото миялната е малка не е от големите :roll: ,а количеството на гланца кво да го правя :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 окт 2008 7:22

MITKO_DVD написа:
chefito написа:
MITKO_DVD написа:

Ми ше пробам дееба ,между другото миялната е малка не е от големите :roll: ,а количеството на гланца кво да го правя :roll:

почни с това бееее......направо слагай само половин хапче 5в1 или 7в1 и не слагай никакви ама никакви други боклуци освен солта в контейнера де.... :idea:

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Сря 08 окт 2008 12:08

И аз слагам само хапчета Калгон в гнездото и никакви проблеми!Казаха ми да не слагам сол,щото в нашия район водата била мека :wink:
Засега излизат перфектни,чак скърцат!

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Сря 08 окт 2008 12:49

прав е Чефо за 1/2 хапче. и при нас остават зацапани с препарат съдовете понякога (на къса програма с цяло хапче, после се налага само изплакване да им пускам)

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Сря 08 окт 2008 13:10

таблетки ползвах в началото и не бях доволен и от 3 в 1 и от 5 в 1 .

Пробвал съм с няколко препарата и така оставаше пясък по съдовете и на Медикс и някакъв на Миеле винаги е имало пясък .
Но от както ползвам SOMAT една червена голяма туба нямам такива проблеми . От друга страна е и икономически по-изгодно от таблетките .
с 1 туба която струва 15 лв изкарваме 3-4 месеца като се има предвид че
се мие всяка вечер .

Перф за мен комбинация е препарат СОМАТ - червената туба , сол и гланц също на Сомат . Сол на 4 , Гланц на 1/2 = и на бърза и на дълга програма е перф ! :wink:

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Сря 08 окт 2008 13:16

А аз що си мисля че ползването на таблетка отменя нуждата от сол мол и т.н. допълнителни добавки...
Ние си ползваме пък Калгонит от тия всичко в едно, в машина за 10 комплекта.... вклщчително и загорели тенджери тигани лъска..... чиниите и чашите чак не искам да ги пипам като ги вадим, толкоз лъщят :-))

И на филтъра долу нищо не намирам от остатъците от храна...чак се замислям деба ко ли има в тия таблетки....

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”