Тонколона за 220 волта?
Тонколона за 220 волта?
Днеска ми падна много гадно акумулатора точно като бързах за работа.Преди време ми се издъни едната елипса и сложих една обикновенна тонколона с кутия (за уредба на 220 волта).Дали тази тонколона смучи толкоз ток,че чак да падне от нея.Защото един човек ми каза,че тези тонколона така свързани смучели яко.Другата ми молба е някой може ли да ми каже някакъв сервиз за тонколони във Варна ще съм му много благодарен.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Какви волтове на говорители бре пичове? Високоговорителя се характеризира главно с мощност и импеданс (ватове и омове). Няма такова нещо колона на 220 и на 12 волта. Напрежението (волтовете) и тока (амперите) които достигат до "колоната" определят каква мощност и се подава (ватове). Замери си с мултицет при запален двигател напрежението (волтовете) на акумулатора. Трябва да са между 13,5 и 14,5 грубо. Ако не са така търси проблема в алтернатораи реле регулатора. Ако са така, значи имаш консуматор който ти топи акумулатора, или в краен случай пре**ан акумулатор. Дано да съм бил полезен 

Skruji написа:Какви волтове на говорители бре пичове? Високоговорителя се характеризира главно с мощност и импеданс (ватове и омове). Няма такова нещо колона на 220 и на 12 волта. Напрежението (волтовете) и тока (амперите) които достигат до "колоната" определят каква мощност и се подава (ватове). Замери си с мултицет при запален двигател напрежението (волтовете) на акумулатора. Трябва да са между 13,5 и 14,5 грубо. Ако не са така търси проблема в алтернатораи реле регулатора. Ако са така, значи имаш консуматор който ти топи акумулатора, или в краен случай пре**ан акумулатор. Дано да съм бил полезен
Ще го направя и ще пиша
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Няма такова понятие като сервиз за тонколони. Може да отидеш в Технополис -където монтира аларми , но ще те скалпират жив
Свали стария говорител и виж какво пише на него/ омове, мощност/ и си потърси нови такива. Вискоговорител отдавна вече не се ремонтира / едно време завода в Благоевград продаваше шпули за високоговорители - купувал съм за басове. Но смяната е мъчение.
Ако имаш проблеми иди на "Дунав 12" до "Евро 07" - алармите - Стефан.

Свали стария говорител и виж какво пише на него/ омове, мощност/ и си потърси нови такива. Вискоговорител отдавна вече не се ремонтира / едно време завода в Благоевград продаваше шпули за високоговорители - купувал съм за басове. Но смяната е мъчение.
Ако имаш проблеми иди на "Дунав 12" до "Евро 07" - алармите - Стефан.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”