Здравейте колеги,
Нещо се бънгира работата с едното пц в нас.Не беше пускано 2 седмици и са като тръгнах да го пусна излезе син екран с някакви грешки.Реших, че като го рестартирам всичко ще е ОК... да ама не.След като се опитам да го пусна се чува един сигнал биип... биип... биип от вътре и вентилатора почва да върти толкова силно, че имам чувството ще ще гръмне цялото пи си.
До са го чистих от прахоляк и гледах да не се е извадила някак видео картата или рам и дали по принцип всичко изглежда наред вътре.Всичко изглежда добре обаче не знам какво му е и как да го оправя.
Някакви идеи и предложения ?
Благодаря.
Проблем с PC
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Колега, какви са бипканията, къси, малко по-продължителни, колко са на брой ?
а и какъв ти е биоса - Award, Ami или някакъв друг
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml - тук може да се ориентираш според броя бипкания какво може да е заминало
а и какъв ти е биоса - Award, Ami или някакъв друг
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml - тук може да се ориентираш според броя бипкания какво може да е заминало
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми не са ного къси бибканията ама не са и много дълги
Как се получи така да изгори нещо след като не е пускан 2 седмици, а преди това си работеше безотказно
Мъча са другия (на брат ми) и после ще отворя онзи и ще го почиста малко
А до сейф моде и т.н не мога да стигна, монитора даже не се пуска.
След няколко бибкания почва да върти винтелатора с адска сила(все едно ще гръмне) и аз го изключвам от контакта

Мъча са другия (на брат ми) и после ще отворя онзи и ще го почиста малко

А до сейф моде и т.н не мога да стигна, монитора даже не се пуска.
След няколко бибкания почва да върти винтелатора с адска сила(все едно ще гръмне) и аз го изключвам от контакта

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Различните бибиткания на спийкъра означават различен вид грешка. Обикновено в такава ситуация е почти сигурно, че проблема не е в процесора. Най-вероятно (според мен) е РАМ - пробвай като извадиш РАМ-а и цъкнеш компа дали дава пак същя сигнал бибиткания, или е бибитка друга комбинация - ако е същото бибиткане както с РАМ така и без РАМ, значи отиваш да си купуваш нова памет. Ако обаче се променя бибиткането - остава зора да е във видеокартата - нея също можеш да провериш по метода вадене и слагане - както описах по-горе за паметта.
Предполагам, че знаеш, че всичко се вади и слага при загасен комп (за по-сигурно изваден кабел от захранването)
Пробвай и едно профилактично нулиране на БИОС-а - има джъмпер на дъното (clear CMOS), а ако няма - махаш батерията, захранването и окъсяваш плюса и минуса на цокъла на батерията.
Вземи една гумичка и почисти контактната повърхност на РАМ-а и видеокартата, понякога помага.
Предполагам, че знаеш, че всичко се вади и слага при загасен комп (за по-сигурно изваден кабел от захранването)

Пробвай и едно профилактично нулиране на БИОС-а - има джъмпер на дъното (clear CMOS), а ако няма - махаш батерията, захранването и окъсяваш плюса и минуса на цокъла на батерията.
Вземи една гумичка и почисти контактната повърхност на РАМ-а и видеокартата, понякога помага.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Ако знаеш модела на дъното (и това какъв марка биос има) може да видиш тука:
http://www.libe.net/themen/BIOS_Post_Be ... BM..._.php
http://www.libe.net/themen/BIOS_Post_Be ... BM..._.php
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Ако са кратки бийпванията (баси обесненията) през равни интервали от време, аз залагам на 99% за видео карта. Извади е почисти и пиновете пак и слота също, след това е набутай в слота.
Ако е РАМ-а няма да запали въобще. Ни син екран ще види нито нищо, за рама писка 1 път продължително.
Ако е РАМ-а няма да запали въобще. Ни син екран ще види нито нищо, за рама писка 1 път продължително.
Последна промяна от jijane на Съб 18 окт 2008 18:16, променено общо 1 път.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Следвайки съвета на musura извадих рамта и пробвах да го пусна без рам, бибканията са същите
има ли смисъл да пробвам същото с видеото или направо да купувам рам утре ?
А между другото ако мушна рамта в другия слот?Има ли някакъв смисъл ?
А току що свалях видеото и пробвах същото и пищенето е същото
На монитора ми изписва "No Imput Signal" или нещо такова

А между другото ако мушна рамта в другия слот?Има ли някакъв смисъл ?
А току що свалях видеото и пробвах същото и пищенето е същото

На монитора ми изписва "No Imput Signal" или нещо такова
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това ако не е дел машина си режа главата
Имах проблем с такъв и признаците бяха същите. Проблема се оказа в дъното, пробвайки други памет, видео и процесор.
Ако е дел, то отзад трябва да има 5 светлини и светят в различен цвят. В зависимост от комбинацията, може да се каже направо какъв е проблема, без да се налага да сменяш части. Има таблица на комбинациите, но трябва да кажеш дали говориме за еднакви неща. Може да ти е друга машината.

Имах проблем с такъв и признаците бяха същите. Проблема се оказа в дъното, пробвайки други памет, видео и процесор.
Ако е дел, то отзад трябва да има 5 светлини и светят в различен цвят. В зависимост от комбинацията, може да се каже направо какъв е проблема, без да се налага да сменяш части. Има таблица на комбинациите, но трябва да кажеш дали говориме за еднакви неща. Може да ти е друга машината.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж ето тук:
http://support.dell.com/support/edocs/s ... tm#1235408
Има за цветовите комбинации и за бибитканията, обаче не мога да разбера по твоето описание на бибитканията какъв е проблема. Трябва точно да хванеш броя. Би трябва ло да са три серии. Например 1-2-2, което е едно(дълго), две по-бързи(къси), две по-бързи(къси). Или 3-1-1, което ще означава три бързи(къси), едно(дълго), едно(дълго).
http://support.dell.com/support/edocs/s ... tm#1235408
Има за цветовите комбинации и за бибитканията, обаче не мога да разбера по твоето описание на бибитканията какъв е проблема. Трябва точно да хванеш броя. Би трябва ло да са три серии. Например 1-2-2, което е едно(дълго), две по-бързи(къси), две по-бързи(къси). Или 3-1-1, което ще означава три бързи(къси), едно(дълго), едно(дълго).
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: Проблем с PC
значи като се стартира компютъра той минава подред проверка дъно, процесор, рам, хард, видео така, че най вероятно проблема е в рама казвашcanyoubounce написа:Дел е машината да, и да има от зад точно над буксите за клавиатурата и мишката 4 кръгчета които светят - A B C D
вземи рам-а от някое друго ПС ако е на същия слот и пробвай......внимавай дали е ДДР или ДДР2 там е разликата а с честотата предполагам няма да има проблемcanyoubounce написа:...работата с едното пц в нас...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”