Аз имам такова. Много повече от МР3-ка е

.
Има само wi-fi - т.е. трябва ти рутер. Поддържа g стандарта, wep и wap криптиране. Невероятно удобен за ползване. Мултитъч без стилус. Браузването в интернет е супер кеф. Минуси - няма флаш - т.е. вбох не може да се гледа. За ютюб има отделно приложение, клиповете са в мр4 формат, като качеството е значително по-добро, от това което се вижда през флаш плейъра. Стандартно идва с доста орязани възможности, решава се с т.нар jailbreak процедура - за повече инфо - айфонбългария.ком
След "отключването" имаш програми, игри и всичко каквото се сетиш.
За свалянето на музика филми - може директно през браузъра (има плугин за даунлоуд) може и с отделни приложения. Много ценно приложение е MxTube - сваляш си клиповете от ютюб в мр4 формат.
За музика е перфектен.
Синхронизацията с айтюнс е елементарна, има и допълнителни приложения за качване на файлове.
Батерията е супер по моите критерии - над 10 часа браузене с wi-fi или три пълнометражни филма, за музика не знам колко ще изкара. Зарежда се през ЮСБ, нормално зарядно - отделно се купува.
Задължително калъфче (моето е гумено на Белкин) и лепенка за екрана!
Недостатъци - Safari (браузъра) има проблеми с aspx сайтове, за flash-a споменах.
Като цяло иска 2-3 дни четене след покупката, за да може да се използва пълноценно. Ако ще се ползва
само за мр3 плейър не си заслужава парите!