Въпрос към разбиращите от ТВ техника

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vaalentin70
Автомобил:
Двигател:

Въпрос към разбиращите от ТВ техника

Мнениеот vaalentin70 » Нед 09 ное 2008 0:18

Момчета и Момичета, имам проблем с един телевизор.
Става въпрос за телевизор марка BUSH закупен от Англия.Там на място работи без грешка-звук, картина,настройки..
В България обаче работи само картина,звук няма.Можеби са различни стандартите за звук.
Пробвал съм всичко което може от настройките,носил съм го на разбирачи,но никой неможа да ми помогне.Затова се обръщам към Вас-кажете какво трябва да се направи за да "проговори" машинката.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 ное 2008 0:21

Единственото, за което се сещам, е че има някакъв стандарт за звука - BG и DK. Поне на ТВ, с които аз съм имал досег беше така. И какво значи носил съм го на разбирачи - в сервиз занесе ли го?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 09 ное 2008 0:23

Най-лесния ти вариант е, да си пуснеш цифрова телевизия. Другия вариант е да ти модифицират тунера в някой сервиз, но лично аз бих избрал първия вариант.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Нед 09 ное 2008 0:23

Сменя се звуковата платка. Както сте писали, стандартите са различни. Елементарна подмяна е. Всеки един добър тв сервиз може да ти я направи.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 09 ное 2008 0:25

Тунерите са различни, аз имам няколко телевизора от Англия, и на единия примерно не хващам БТВ,НОВА,К1 и още няколко които не помня.На другия е същия проблем като при теб.
Решението е

musura написа:Най-лесния ти вариант е, да си пуснеш цифрова телевизия. Другия вариант е да ти модифицират тунера в някой сервиз, но лично аз бих избрал първия вариант.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”