Вчера докато размишлявах дали да забърша уиндоуса или си отварям много работа слушайки песен от you tube...ми излезе син екран и без да ми даде възможножност да прочета какво пише лаптопа MSI се рестартира.....след рестарта ми излезна следното съобщение...
Pri Master Disk S.M.A.R.T. status BAD Backup and Replace
Pres F1 to Resume.
Пуснах вградения тул на уина за чекване и фикс на диска преинсталирах уина но при всяко зареждане вади това съобщение. освен това за първи път инасталирах ХП за повече от час.....и като цяло на нова инсталация лаптопа е муден......днес сутринта запали от втори път а след рестарт пак след син екран трябваше да го изключа и включа да зареди....диска е WD 80Гб....дали проблема е в диска или е или е възможно да е гръмнал контролер или нещо друго....струва ми се че и в биоса не мога да влезна след като не иска да запали...стои ми само на начален екран и толкова...
ПС....лаптопа е уж в гаранция на годин и половина но като четох условията колко не ....двусмислено а трисмислено са написани....въобще не знам дали си струва да се занимавам... или да ходя да си купя нов диск....
Проблем с лаптоп....
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Maxee написа:Просто си направи чиста инсталация на Windows-а и след това мисли за хардуерни проблеми
ами на гаранционната карта пише за ноутбуци MSI гаранция 1година....като го купувах от техношит бе обявен с гаранция 2години и това е написано на ръка...отделно други простотии....написани ама както и да е....към другия колега....с чиста инсталация съм....проблема остава ...днес пак ме изхвърли със син екран...
- crazzyboy
- Автомобил:
- Двигател:
Колега опитай с ф8 докато зарежда компа. Трябва да ти излезе меню от няколко варианта сеив моде и др. от тях ти трябва "ласт оун гуд конхигурейшън". Знам че звучи странно, но съм зле с правописа на английски, та да се върнем към проблема избираш тази опция тя ще ти възстанови компа. Това е вариянт не казвам 100% но вариянт.
Примари и Секъндъри са когато имаш две устройства на компа от сорта на два харда или две двд-та. Определя се от един чинч на гърба на устройството (трябва да си има обозначения от производителя).
Добре е да го откараш на сервиз. Аз се съмнявам в харда ти, а и щом не е станало след преинсталация.
Примари и Секъндъри са когато имаш две устройства на компа от сорта на два харда или две двд-та. Определя се от един чинч на гърба на устройството (трябва да си има обозначения от производителя).
Добре е да го откараш на сервиз. Аз се съмнявам в харда ти, а и щом не е станало след преинсталация.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
crazzyboy написа:Колега опитай с ф8 докато зарежда компа. Трябва да ти излезе меню от няколко варианта сеив моде и др. от тях ти трябва "ласт оун гуд конхигурейшън". Знам че звучи странно, но съм зле с правописа на английски, та да се върнем към проблема избираш тази опция тя ще ти възстанови компа. Това е вариянт не казвам 100% но вариянт.
той е преинсталирал уиндоуса, как очакваш това да го спаси?
Отивай в техно* и ако ти кажат, че е 1 година ги хващаш за гушата, че пише че е 2 и че ако нещо продължават да се дървят ще викаш КЗП. Ако продължават съответно жалба и така. Също им кажи, че имат 30 дни да ти го оправят иначе да ти връщат парите. Преди тия истории си копирай всичко важно - снимки, документи и т.н. на някакъв носител - диск, флашка, квото решиш...
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа:Pri Master Disk S.M.A.R.T. status BAD Backup and Replace
Колега, това S.M.A.R.T е система за ранно предупреждение за възможно спиране на харддиска. Това няма как да го ремонтираш. Евентуално на някой модели може да се изключи съобщението от БИОС-а, да не те дразни, но то е направено точно за това -да ти съобщи предварително, преди да си загубил цялата информация от диска си безвъзвратно, да вземеш мерки и да си смениш харддиска. Ако компа е гаранционен, би трябвало да ти го сменят безплатно в сервиза на производителя.
Просто вземи мерки, като на първо време си запишеш важната информация от харддиска на някакви други носители.
П.П. И не се шашкай, не е задължително утре да спре диска, може да изкара и година и две така

И както се казва -всяко зло за добро

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”