Въпрос за PC+LCD+колони

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за PC+LCD+колони

Мнениеот The^Maniac » Пон 09 фев 2009 14:26

Здравейте,

Ще си взимам LCD. Нещо Full HD. Не съм решил точно какво все още. Обаче имам специфична нужда. Имам PC и го ползвам най-вече за музика (имам хубава саунд карта 5.1) и филми. Идеята ми е като си взема LCD-то да гледам филмите от компютъра на телевизора, което до тук не е нищо странно.

Искам да си взема система за някакво озвучаване 5.1, като с него да мога следните неща:
- Да гледам филми от компютъра на телевизора и звука да минава през въпросното озвучаване
- Да слушам музика от компютъра през въпросното озвучаване
- Да гледам телевизия (филми, спорт, музика) на телевизора и звука да минава през въпросното озвучаване

Какво да направя? Аз се сещам за 2 неща:
- Някаква система за домашни кино. За телевизията няма проблем. Филми през компютъра ще мога да гледам (през HDMI от видео картата), но звука няма как да го прекарам. Няма как да слушам и музика от компютъра....
- Хубави колони 5.1 за компютър (Creative Gigaworks например ... уникален звук). Музика и филми от компютъра без проблем. Няма как да гледам телевизия през тези колони.

Какво ще предложите? Изискването е да си ползвам 5.1 звука от компютъра.

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Re: Въпрос за PC+LCD+колони

Мнениеот Lookout2 » Пон 09 фев 2009 14:40

Има tv tuner-и за компа ти,в него влиза кабела от антената,кабелната и вече гледаш тв-то през компа ти.Поинтересувай се в нашите комп.фирми за по-добра тв-тунер платка,имат и дистанционни а така също лови и радиостанциите.Успех

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пон 09 фев 2009 15:10

Lookout2 написа:Има tv tuner-и за компа ти,в него влиза кабела от антената,кабелната и вече гледаш тв-то през компа ти.Поинтересувай се в нашите комп.фирми за по-добра тв-тунер платка,имат и дистанционни а така също лови и радиостанциите.Успех

Имаш предвид да прекарам сигнала през компа и LCD-то да го ползвам само като екран? Само, че това означава винаги когато искам да гледам телевизия да си пускам и PC-то.....

Друго решение?

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Пон 09 фев 2009 15:17

ами мисля че можеш да разделиш кабела и когато искаш да си пускаш само лсд-то,аз до скоро бях така но тв платката ми е слаба и не изкарва на всички програми звук,за това я махнах,иначе жената иска 1 филм да гледа аз друг и няма проблеми

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 09 фев 2009 19:05

При положение че от телевизора не излиза 5.1 канален звук значи всяка читава система 5.1 със 2 входа /стерео/ и /5.1/ ти върши работа връзваш TV-то на стерео входа а лаптопа на 5.1 и когато гледаш телевизия звука ще си е стерео като ще свирят всички колони а когато пуснеш от лаптопа филм и музика ще е 5.1 !

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пон 09 фев 2009 21:49

Stivi написа:При положение че от телевизора не излиза 5.1 канален звук значи всяка читава система 5.1 със 2 входа /стерео/ и /5.1/ ти върши работа връзваш TV-то на стерео входа а лаптопа на 5.1 и когато гледаш телевизия звука ще си е стерео като ще свирят всички колони а когато пуснеш от лаптопа филм и музика ще е 5.1 !

Мисля, че и аз стигнах до този извод. Харесал съм си ето това: http://mallbg.com/product_details.php?productID=423. Връзвам си комп-а през 5.1 входовете и си гледам филми и музика, а телевизора ще го свържа от жак-а му за слушалки към допълнителния вход за MP3, на Creative-a и слушам телевизията на стерео разцепен някак си през 5.1.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 10 фев 2009 13:58

Колега, внимавай какъв телевизор ще вземеш!
Щото скоро гледах едно 40 инчово Sony Bravia Engine2 за 2 бона с огромна лепенка Full HD отред, а се оказа, че през вход за РС поддържа макс 1366х768, а през HDMI още по-зле - 1280х1024, което пък освен всичко е и супер странно, понеже това е съотношение 4:3.
те това беше по спомен - http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09038441

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 10 фев 2009 15:26

Miki написа:Колега, внимавай какъв телевизор ще вземеш!
Щото скоро гледах едно 40 инчово Sony Bravia Engine2 за 2 бона с огромна лепенка Full HD отред, а се оказа, че през вход за РС поддържа макс 1366х768, а през HDMI още по-зле - 1280х1024, което пък освен всичко е и супер странно, понеже това е съотношение 4:3.

Е ти мислиш, че е Full HD на всички входове ли? Full HD е през цифровият DVB-C тунер или през един от трите HDMI входа.

Точно тоя модел ТВ с обикновен VGA кабел от лаптоп вади страхотна картина, макар и 1366x768.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Вто 10 фев 2009 16:15

Като телевизор съм си харесал това: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09039268.
Като озвучаване ще бъде или това: http://mallbg.com/product_details.php?productID=423 или ако имам повечко пари ето това: http://www.store-bg.net/product_info.php/products_id/3996

Какво ще кажете?

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 10 фев 2009 16:23

kickd0wn написа:
Miki написа:Колега, внимавай какъв телевизор ще вземеш!

Е ти мислиш, че е Full HD на всички входове ли? Full HD е през цифровият DVB-C тунер или през един от трите HDMI входа.

Точно тоя модел ТВ с обикновен VGA кабел от лаптоп вади страхотна картина, макар и 1366x768.

През никой HDMI вход не е 1920х1080. И си го пишеше и в книжката - VGA - max. resolution 136x768, HDMI - max. resolution 1280x1024. Че вади добра картина на HD Ready верно вади, ама колегата е писал, че иска да го ползва и като монитор, а да даде 2 бона и да вади резолюция като 32 инчов за 800-100 лева - еми ще им покажа на тия от Сони ето това - :ble:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 10 фев 2009 16:27

Нещо си се объркал, че не е Full HD от HDMI портовете.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 10 фев 2009 16:51

Колега, отиди в Техномаркета и поискай да ти покажат книжката, пък тогава ще си говорим.
Лично го пробвах при един познат през всичките входове, преди да се сетя да погледна какво пише в упътването. Да, през VGA може да работи на 1920х1080, но чрез интерполация, и образа както на всеки TFT панел, който не е на нативната си резолюция беше гаден. Цветовете бяха видимо различни, буквите ужасни, даже иконката на блутута долу в трея изглеждаше като едно петно. Е, като закачихме Плейстейшън 3 образа вече стана 1080р, ама тук говориме за връзване на РС къв телевизора. ;)

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 11 фев 2009 13:58

Miki написа:Колега, отиди в Техномаркета и поискай да ти покажат книжката, пък тогава ще си говорим.
Лично го пробвах при един познат през всичките входове, преди да се сетя да погледна какво пише в упътването. Да, през VGA може да работи на 1920х1080, но чрез интерполация, и образа както на всеки TFT панел, който не е на нативната си резолюция беше гаден. Цветовете бяха видимо различни, буквите ужасни, даже иконката на блутута долу в трея изглеждаше като едно петно. Е, като закачихме Плейстейшън 3 образа вече стана 1080р, ама тук говориме за връзване на РС къв телевизора. ;)

С горните постове казвам две неща:

1. ТВ-то има 3 HDMI входа и ако му подадеш сигнал както в примера от PS3 картината е Full HD.

2. През VGA входа наистина не е HD картината, а по-малка резолюция, но филми се виждат прекрасно.

И двата извода са на база опит с конректния модел, а не огледи в техномаркет и четене на книжки.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 11 фев 2009 14:57

Колега, не искам да споря, исках само да изтъкна, че 40 инчов Сони за 2 бона, модел 2008 година НЕ може да извади 1920х1080 резолюция като го вържеш за РС, а къде по-евтини и по-малки (Samsung) да речем го могат , пък всеки сам да си прави сметката. :beer

Потребителски аватар
uko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот uko » Сря 11 фев 2009 21:38

Само да вметна ,че през HDMI минава и звука, не само картината :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”