Разочарован съм от www.smf-bg.com
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разочарован съм от www.smf-bg.com
Реших да си купя няколко диска с музика, които не намирам в книжарниците и избрах http://www.smf-bg.com/ . Намерих каквото ми трябваше, от възможните няколко начина за плащане избрах "наложен платеж", поръчах и съответно получих писмо за потвърждение. Ето го и него(с малки корекции по моите данни), изпратено от адрес SMF Music Hunter <orders@smf-bg.com> :
Ako ne chetete texta na kirilitsa, molia vizhte texta po-dolu
Вашата поръчка е приета успешно под номер 3084.
Информация за контакт:
Мирослав Яръмов, , +359ххх, myrshavija@yahoo.com
Адрес за доставка:
България, ул. ххх, София
Коментар:
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
тук списък с артикулите и цените
Начин на доставка: По куриер
Начин на плащане: Наложен платеж
Междинна сума ххх лв.
Такса доставка 0.00 лв.
Такса наложен платеж 3.79 лв.
Общо ххх лв.
Благодарим Ви, че пазарувахте от нашия сайт!
SMF Music Hunter
http://www.smf-bg.com
facebook.com/smfbg
Vashata porachka e prieta uspeshno pod nomer 3084.
Informatsia za kontakt:
Adres za dostavka:
България, ул. ххх, София
Komentar:
Nachin na dostavka: По куриер
Nachin na plashtane: Наложен платеж
Mezhdinna suma ххх лв.
Taksa dostavka 0.00 лв.
Taksa nalozhen platezh 3.79 лв.
Obshto ххх лв.
Blagodarim Vi, che pazaruvahte ot nashia sait!
SMF Music Hunter
facebook.com/smfbg
До тук всичко добре. Можете да си представите изненадата ми от последвалата кореспонденция:
> From: jordanka dimcheva <jdimcheva@abv.bg>
> To: myrshavija@yahoo.com
> Sent: Tuesday, June 5, 2012 9:18 AM
> Subject: poruchka 3084
> Здравейте,незнам дали сте обърнали внимание в потвърдителният имейл най-отдолу,че при ПЪРВА поръчка и доставка до 30 раб.дни се изисква 30% капаро,ако бяхте избрали диск (плоча,двд) ,който ни е в наличност,ние щяхме само да Ви се обадиме за да потвърдите поръчката!!!
> Може да капарирате част от сумата на тази банкова сметка:
> Райфайзен Банк , пл. Света Неделя 5
> IBAN BG42RZBB91551017296613
> BIC код: RZBBBGSF
>
> SMF
************************************************************************************************
> -------- Оригинално писмо --------
> От: Miroslav Yaramov
> Относно: Re: poruchka 3084
> До: jordanka dimcheva
> Изпратено на: Вторник, 2012, Юни 5 10:57:23 EEST
>
>
> Здравейте,
> В потвърдителния мейл няма информация за изисквания за капаро при ПЪРВА поръчка. Освен това няма начин да преведа пари по сметка, която ми е изпратена от адрес jordanka dimcheva <jdimcheva@abv.bg>.
> Приятен ден!
> Мирослав Яръмов
************************************************************************************************
> To: Miroslav Yaramov <myrshavija@yahoo.com>
> Sent: Tuesday, June 5, 2012 11:16 AM
> Subject: Re: poruchka 3084
> Здравейте,явно Вас ви притеснява и-мейла,който не е корпоративен,за това мога да Ви отговоря с такъв,ако в това е проблема! Може да си пуснете отново поръчката като си изберете плащане по банков път или с кредитна карта и тогава автоматично ще ви излезнат сметките,а не с наложен платеж!!!
> Приятен ден и на Вас!!!
On 05.06.2012 17:54, Miroslav Yaramov wrote:
> Здравейте,
>
> Да, явно ме притеснява да превеждам пари по сметка, която ми е изпратена от личен електронен адрес. Освен това не желая да избера плащане по банков път или с кредитна карта. След като съм избрал наложен платеж, очевидно това е най-удобният начин за мен. Бих искал да разбера дали ще получа поръчаните артикули или да се обърна към друг доставчик!
> Бихте ли ми казали каква е вашата длъжност в "С.М.Ф. МЮЗИК ХЪНТЪР" ООД?
>
> Мирослав Яръмов
From: Alexander Dimchev <alexander.dimchev@smf-bg.com>
To: Miroslav Yaramov <myrshavija@yahoo.com>
Sent: Tuesday, June 5, 2012 6:00 PM
Subject: Re: poruchka 3084
Здравейте,
Да, най-добре ще е да се обърнете към по-сериозна фирма!!!
Всичко добро:
Alexander Dimchev
S.M.F. Music Hunter Ltd
39 Tsar Asen Str.
1000 Sofia
Bulgaria
tel\fax: +359 2 981 6076
Г-н Александър Димчев е управител на фирмата и съдружник, участващ с половината начален капитал, според фирмения регистър. Позицията на г-жа Димчева остана неизвестна за мен и мога само да правя предположения, основавайки се на съвпадението на фамилиите, че е съпруга на въпросния господин и на това, че успява да пише почти без правописни и пунктуационни грешки, което би било неприсъщо за дъщеря на господина, който е на около 40г, според ЕГН-то му, което е публикувано в същия този фирмен регистър.
Очевидно тези "търговци" не осъзнават абсурдността на това да изпратиш мейл от нещоси@abv.bg с искане за превод на пари по сметка. Последвалото заключение, че точно непрофесионалното отношение и кореспонденция с личен електронен адрес явно ме притесняват, е наистина чудесно, но промяна в отношението и адреса, от който ми пишат няма. Напротив, предлагат ми да избера друг начин на плащане, който за мен е неприемлив, при наличието на възможност за "наложен платеж". Напълно съзнавам, че реакцията ми е крайна, както обикновено, но смятам, че е донякъде оправдана - мисля, че с непрофесионално отношение към клиентите от такива "търговци" не трябва да се примиряваме по никакъв начин.
Повече никога няма да опитам да пазарувам от този сайт и ще споделя с всичките си познати своето разочарование и ще им препоръчам те също да го избягват.
Ako ne chetete texta na kirilitsa, molia vizhte texta po-dolu
Вашата поръчка е приета успешно под номер 3084.
Информация за контакт:
Адрес за доставка:
България, ул. ххх, София
Коментар:
Начин на доставка: По куриер
Начин на плащане: Наложен платеж
Междинна сума ххх лв.
Такса доставка 0.00 лв.
Такса наложен платеж 3.79 лв.
Общо ххх лв.
Благодарим Ви, че пазарувахте от нашия сайт!
SMF Music Hunter
facebook.com/smfbg
Vashata porachka e prieta uspeshno pod nomer 3084.
Informatsia za kontakt:
Adres za dostavka:
България, ул. ххх, София
Komentar:
Nachin na dostavka: По куриер
Nachin na plashtane: Наложен платеж
Mezhdinna suma ххх лв.
Taksa dostavka 0.00 лв.
Taksa nalozhen platezh 3.79 лв.
Obshto ххх лв.
Blagodarim Vi, che pazaruvahte ot nashia sait!
SMF Music Hunter
facebook.com/smfbg
До тук всичко добре. Можете да си представите изненадата ми от последвалата кореспонденция:
> To: myrshavija@yahoo.com
> Sent: Tuesday, June 5, 2012 9:18 AM
> Subject: poruchka 3084
> Здравейте,незнам дали сте обърнали внимание в потвърдителният имейл най-отдолу,че при ПЪРВА поръчка и доставка до 30 раб.дни се изисква 30% капаро,ако бяхте избрали диск (плоча,двд) ,който ни е в наличност,ние щяхме само да Ви се обадиме за да потвърдите поръчката!!!
> Може да капарирате част от сумата на тази банкова сметка:
> Райфайзен Банк , пл. Света Неделя 5
> IBAN BG42RZBB91551017296613
> BIC код: RZBBBGSF
>
> SMF
> -------- Оригинално писмо --------
> От: Miroslav Yaramov
> Относно: Re: poruchka 3084
> До: jordanka dimcheva
> Изпратено на: Вторник, 2012, Юни 5 10:57:23 EEST
>
>
> Здравейте,
> В потвърдителния мейл няма информация за изисквания за капаро при ПЪРВА поръчка. Освен това няма начин да преведа пари по сметка, която ми е изпратена от адрес jordanka dimcheva <jdimcheva@abv.bg>.
> Приятен ден!
> Мирослав Яръмов
> To: Miroslav Yaramov <myrshavija@yahoo.com>
> Sent: Tuesday, June 5, 2012 11:16 AM
> Subject: Re: poruchka 3084
> Здравейте,явно Вас ви притеснява и-мейла,който не е корпоративен,за това мога да Ви отговоря с такъв,ако в това е проблема! Може да си пуснете отново поръчката като си изберете плащане по банков път или с кредитна карта и тогава автоматично ще ви излезнат сметките,а не с наложен платеж!!!
> Приятен ден и на Вас!!!
On 05.06.2012 17:54, Miroslav Yaramov wrote:
> Здравейте,
>
> Да, явно ме притеснява да превеждам пари по сметка, която ми е изпратена от личен електронен адрес. Освен това не желая да избера плащане по банков път или с кредитна карта. След като съм избрал наложен платеж, очевидно това е най-удобният начин за мен. Бих искал да разбера дали ще получа поръчаните артикули или да се обърна към друг доставчик!
> Бихте ли ми казали каква е вашата длъжност в "С.М.Ф. МЮЗИК ХЪНТЪР" ООД?
>
> Мирослав Яръмов
From: Alexander Dimchev <alexander.dimchev@smf-bg.com>
To: Miroslav Yaramov <myrshavija@yahoo.com>
Sent: Tuesday, June 5, 2012 6:00 PM
Subject: Re: poruchka 3084
Здравейте,
Да, най-добре ще е да се обърнете към по-сериозна фирма!!!
Всичко добро:
Alexander Dimchev
S.M.F. Music Hunter Ltd
39 Tsar Asen Str.
1000 Sofia
Bulgaria
tel\fax: +359 2 981 6076
Г-н Александър Димчев е управител на фирмата и съдружник, участващ с половината начален капитал, според фирмения регистър. Позицията на г-жа Димчева остана неизвестна за мен и мога само да правя предположения, основавайки се на съвпадението на фамилиите, че е съпруга на въпросния господин и на това, че успява да пише почти без правописни и пунктуационни грешки, което би било неприсъщо за дъщеря на господина, който е на около 40г, според ЕГН-то му, което е публикувано в същия този фирмен регистър.
Очевидно тези "търговци" не осъзнават абсурдността на това да изпратиш мейл от нещоси@abv.bg с искане за превод на пари по сметка. Последвалото заключение, че точно непрофесионалното отношение и кореспонденция с личен електронен адрес явно ме притесняват, е наистина чудесно, но промяна в отношението и адреса, от който ми пишат няма. Напротив, предлагат ми да избера друг начин на плащане, който за мен е неприемлив, при наличието на възможност за "наложен платеж". Напълно съзнавам, че реакцията ми е крайна, както обикновено, но смятам, че е донякъде оправдана - мисля, че с непрофесионално отношение към клиентите от такива "търговци" не трябва да се примиряваме по никакъв начин.
Повече никога няма да опитам да пазарувам от този сайт и ще споделя с всичките си познати своето разочарование и ще им препоръчам те също да го избягват.
Последна промяна от myrshavija на Сря 06 юни 2012 7:45, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Разочзрован съм от http://www.smf-bg.com/
Миро, нЕма да се плашиш. Музика - бол, магазини за такава - също.
А, че езиковата култура на въпросната г-жа или г-ца е под всякаква критика се вижда доста ясно. Според мен е недопустимо човек да заема висока длъжност независимо в каква фирма, предприятие или институция и да пише по този начин
А, че езиковата култура на въпросната г-жа или г-ца е под всякаква критика се вижда доста ясно. Според мен е недопустимо човек да заема висока длъжност независимо в каква фирма, предприятие или институция и да пише по този начин

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Разочарован съм от http://www.smf-bg.com/
Предполагам, че въпросните неща ги нямат и ще ги купуват. С капарото гледат да си вържат гащите ако поръчката се окаже фиктивна и никой не си вземе дисковете да не са 100% капо. Подозирам, че ако поръчаш един диск дори по тяхната схема ще им влезеш в списъка с реални клиенти и после ще можеш да плащаш както ти е кеф. Какво да се прави - политика на фирмата колкото и тъпа понякога да е тя.
Аз вече музика почти не купувам от нашите магазини всичко, което ми е трябвало последно време намирам по немския и английския ибей.
Аз вече музика почти не купувам от нашите магазини всичко, което ми е трябвало последно време намирам по немския и английския ибей.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам, че се опитват да си вържат гащите, но не е този правилният начин. Аз нямам нищо против да платя авансово част или цялата сума, срещу получена данъчна фактура. Но начинът, по който комуникират с клиентите е безумен. Искат ми пари по много глупав начин и то срещу нищо насреща - само хубавите им сини очи - хайде нема нужда!
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
тези хора не разбраха ли че който държи парите той поръчва музиката
Пожелавам на собственника на тази фирма ,в най-скоро време де е нареден на борсата за безработни.
Пожелавам на собственника на тази фирма ,в най-скоро време де е нареден на борсата за безработни.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
1. Стил на кореспонденция
2. Тон
3. Система за плащане
Всяко ено от горните е под ВСЯКАКВА критика!! Тези хора са или новоизлюпени селски търговци без абсолютно никакъв нюх и професионализъм, или просто не са с всичкия си!
Още първия мейл, който си получил, дори абстрахирайки се от това, че е пратен от личен имейл адрес, което също е крайно непрофесионално, е под всякаква критика!! Що за тон от търговец към клиент??
Много хубаво, че постна всичко това тук! Това е начина
. Рано или късно ще им се наложи да се преквалифицират (обратно) в търговци на магданоз на пазара!
2. Тон
3. Система за плащане
Всяко ено от горните е под ВСЯКАКВА критика!! Тези хора са или новоизлюпени селски търговци без абсолютно никакъв нюх и професионализъм, или просто не са с всичкия си!
Още първия мейл, който си получил, дори абстрахирайки се от това, че е пратен от личен имейл адрес, което също е крайно непрофесионално, е под всякаква критика!! Що за тон от търговец към клиент??

Много хубаво, че постна всичко това тук! Това е начина

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
А ще си по-спокоен ли ако ти пуснат фактура и ти вземат парите без да ти пратят стока ?
Да не мислиш, че ще тръгнеш да ги съдиш за 8 лв, да бе да, по две години на инстанция и не се знае какъв ще е краят на делото...
Признавам, че подходът им е най-малоумния и аз работя с хора и никога няма да си позволя подобно държание освен ако не съм решил, че този клиент не искам да ми е клиент.
И пак си има по-културни начини да го откажа ...
Поздравления, че не си преклонил глава, колкото повече ставаме тези дето се опълчваме толкова повече ще се "въобразяват"
Да не мислиш, че ще тръгнеш да ги съдиш за 8 лв, да бе да, по две години на инстанция и не се знае какъв ще е краят на делото...
Признавам, че подходът им е най-малоумния и аз работя с хора и никога няма да си позволя подобно държание освен ако не съм решил, че този клиент не искам да ми е клиент.

Поздравления, че не си преклонил глава, колкото повече ставаме тези дето се опълчваме толкова повече ще се "въобразяват"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, бих бил по-спокоен, ако ми издадат фактура. Това ще демонстрира отношение и желание за работа.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Интересни хора са тия значи.
Пък и тон държат.
Все едно си на БГ Черноморието
Забрави ги и си поръчай от други - това е единствения начин да научим бизнеса в БГ, как да се отнася с клиентите си.
Пък и тон държат.
Все едно си на БГ Черноморието

Забрави ги и си поръчай от други - това е единствения начин да научим бизнеса в БГ, как да се отнася с клиентите си.
- Haralampi

Като цъфне още един-два пъти и по други форуми, може и да преосмисли отношението търговец-клиент, започвайки от тона!
Още не проумявам арогантния и абсолютно неподходящ тон в кореспонденцията!! Аман от селяндури! Очевидно не му се работи/печели, това е единствения извод.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Разочарован съм от www.smf-bg.com
Това направо не мога да повярвам, че го чета. Направо ми звучи като нигерийска измама. Кой здравомислещ човек ще плати нещо по сметка на някой, изпратил я от личен имейл адрес. Че пък се и правят на обидени.
- Haralampi
Това за мен е по-второстепенен проблем. За мен цялото е достатъчно абсурдно, дори и "поканата" за предварително плащане да е дошла от корпоративен мейл! 1. От къде на къде, 2. С такъв тон в стил "Бе ти работа ли ще ми създаваш, толкова ли не можа да си избереш нещо дето е на складм говедо с говедо"
Сравнението със соц хотелиер на морето бе много точно...

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Много селски тарикатчета правещи се на "бизнесмени" се навъдиха.
И ето това е резултата. Нулево отношение, че даже и клиента им виновен.
Аз имам малко опит
Е ако се съмнявам в клиента, звъня му, говорим и така.
А става въпрос за неща десет+ пъти по скъпи от диск.
Не бих си и помислил да му пиша от служебния меил, да преведе пари по сметка, да не говорим за личния.

И ето това е резултата. Нулево отношение, че даже и клиента им виновен.

Аз имам малко опит

Е ако се съмнявам в клиента, звъня му, говорим и така.
А става въпрос за неща десет+ пъти по скъпи от диск.
Не бих си и помислил да му пиша от служебния меил, да преведе пари по сметка, да не говорим за личния.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да повдигнем темата с въпрос:
Откакто затвориха Public няма от къде да си купувам музика(или по-скоро да пращам да пазаруват, като стане време за рождения ми ден
). Зная за ибей, амазон и т.н, но ми се ще да е истински магазин. Някой знае ли магазин в София?
Откакто затвориха Public няма от къде да си купувам музика(или по-скоро да пращам да пазаруват, като стане време за рождения ми ден

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”