лаптоп от Америка
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
лаптоп от Америка
Колеги има ли смисъл да си купувам лаптоп от америка имам приятел там които ще ми го донесе на ръка тък в България как стоят нещата има ли мито , там електрическата мрежа е на 110В със зарядното какво правим и ако може да ми дадедете някакъв сайт американски да поразгледам офертите как са
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Американците са 110V но адаптора на всеки лаптоп работи в интервал 110-240V. Поне така трябва да е. Аз съм с лаптоп от САЩ и на митницата ако не ти погледнат в багажа няма да правят проблем. Аз нямах този късмет
. Лошото е че повечето модели там са различни от европейските, което ще рече че сервизите може да ти откажат за ремонт. Поне за HP е така. Важно е и все пак гаранцията но при условие, че са различни моделите пък и цените и тук паднаха доста.
Ето сайта на магазина от който пазарувах Bestbuy
Сам си прецени дали си заслужава. Аз бих си взел ако наистина е голяма далавера +400лв примерно.

Ето сайта на магазина от който пазарувах Bestbuy
Сам си прецени дали си заслужава. Аз бих си взел ако наистина е голяма далавера +400лв примерно.
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Примерно Toshiba. Мисля че те предлагат 1-3 международна гаранция без да се доплаща. Ако трябваше да избирам друг към тази марка бих се насочил. Иначе може и Dell,Sony и HP. Аз лични между тези марки бих избирал. Но предимно всичко е късмет. Може да пуснеш линк ако си набелязал някой модел така повече хора могат да се включат с оценките си.
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp ... 8041148373
приемам всякакви препоръки за други марки и модели
приемам всякакви препоръки за други марки и модели
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето няколко теми за лаптопи
1.
2.
И една от платените
3.
Ето и едно сравнение на процесорите на интел INTEL. Аз лично бих избрал Intel пред AMD.
Още модели
1.
2.
И една от платените
3.
Ето и едно сравнение на процесорите на интел INTEL. Аз лично бих избрал Intel пред AMD.
Още модели
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
AMD специално QL процесорите са сравнително доста добри и спокойно мога да кажа, че са равностойни на евтините Intel (3200 и по-старите с 1МБ кеш)
Иначе това HP което си посочил - подобен лаптоп в БГ би струвал почти същите пари (е може би 100-120 лева отгоре), но ще имаш гаранция и то в повечето случаи - 2 години (HP искат пари за допълнителна гаранция)
Лично аз, за толкова малка разлика, не бих се занимавал, особено като съм видял с очите си толкова изгорели хора (лаптопи) от USA
Просто - техника е, като всяко друго нещо се чупи, най-малкото ще му залееш клавиатурата с нещо (което е най-често срещания проблем) и се почва едно ходене по мъките - тук сервизите нямат такива части, трябва да се поръчва от щатите... мъка си е...
Иначе това HP което си посочил - подобен лаптоп в БГ би струвал почти същите пари (е може би 100-120 лева отгоре), но ще имаш гаранция и то в повечето случаи - 2 години (HP искат пари за допълнителна гаранция)
Лично аз, за толкова малка разлика, не бих се занимавал, особено като съм видял с очите си толкова изгорели хора (лаптопи) от USA

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Според мен Bestbuy не е от евтините вериги за пазаруване на техника в САЩ. Ebay.com и amazon.com са къде къде по-добри варианти като цени...
Отделно, ако е както masura казва за разликата в цените - не си заслужава... При по-скъпите модели вече има смисъл. Но в 99% от случаите гаранцията няма да важи, а това е доста рисковано при техниката.
Отделно, ако е както masura казва за разликата в цените - не си заслужава... При по-скъпите модели вече има смисъл. Но в 99% от случаите гаранцията няма да важи, а това е доста рисковано при техниката.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
archimedes написа:Примерно Toshiba. Мисля че те предлагат 1-3 международна гаранция без да се доплаща. Ако трябваше да избирам друг към тази марка бих се насочил. Иначе може и Dell,Sony и HP. Аз лични между тези марки бих избирал. Но предимно всичко е късмет. Може да пуснеш линк ако си набелязал някой модел така повече хора могат да се включат с оценките си.
Тошиба в този случай само заради гаранцията.. Иначе Dell или Lenovo (IBM)
archimedes написа:Примерно Toshiba. Мисля че те предлагат 1-3 международна гаранция без да се доплаща. Ако трябваше да избирам друг към тази марка бих се насочил. Иначе може и Dell,Sony и HP. Аз лични между тези марки бих избирал. Но предимно всичко е късмет. Може да пуснеш линк ако си набелязал някой модел така повече хора могат да се включат с оценките си.
Международната гаранция на Toshiba в БГ не важи и никой сервиз няма да ти е признае,но миналата седмица приятелче имаше проблем с Toshiba купена от Англия и му казаха,че ако се окаже хардуерен проблем може да я прати и те ще му пратят нов.А що се отнася до покупка си струва да се купи само нещо скъпо и то на добра оферта,а приятелка която сега е в щатите ми каза,че в момента там има доста оферти,така че ако твоя човек се разтърси със сигурност ще ти вземе на цена с около 500лв разлика от тук!
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Laptop от Америка?
Ако не те интересува гаранция, взимай смело! Братовчеда домъкна лятото една тупалка на Toshiba...
Имам информация от приятел, който работи в Lirex и те като дистрибутор и сервиз на марката HP са безпомощни в повечето случай да помогнат ако ти се скапе Laptop-a от Америка.
Разказва ли са ми за най-различни проблеми, вкл. hard disk бил различен нямало такива в Европа и вариантите са или външен такъв или поръчка от Америка, която обикновено излиза доста солено.
Масово проблеми със зарядните и пр.
Истината е, че HP в Америка и Европа са доста различни лаптопи и не само те ами и други марки.
Ако имаш международна гаранция, вероятно ще се разминеш тънко, може да почакаш малко повече. Но недостатъка на такава гаранция е че ще оскъпи laptop-a в Америка и може да не толкова изгодно вече...
Общо взето е риск печели риск губи....
Ако не те интересува гаранция, взимай смело! Братовчеда домъкна лятото една тупалка на Toshiba...

Имам информация от приятел, който работи в Lirex и те като дистрибутор и сервиз на марката HP са безпомощни в повечето случай да помогнат ако ти се скапе Laptop-a от Америка.
Разказва ли са ми за най-различни проблеми, вкл. hard disk бил различен нямало такива в Европа и вариантите са или външен такъв или поръчка от Америка, която обикновено излиза доста солено.
Масово проблеми със зарядните и пр.
Истината е, че HP в Америка и Европа са доста различни лаптопи и не само те ами и други марки.
Ако имаш международна гаранция, вероятно ще се разминеш тънко, може да почакаш малко повече. Но недостатъка на такава гаранция е че ще оскъпи laptop-a в Америка и може да не толкова изгодно вече...
Общо взето е риск печели риск губи....
Колега за момента съм имал три лаптопа от щатите. Първият беше поръчван от някакъв смотан интернет магазин и се скапа за 6 месеца. Той не беше и неква марка де ама карай. Вторият се е на HP сглобяван и поръчван директно от сайта. Бомба е нищо му няма 2-ра година. Последният е пак HP Pavillion само, че малко по-модерен. До сега проблеми с митници не е имало. Цените си заслужават, но моя съвет е следния: Насочи се към тези три марки Dell, HP, Toshiba. Не се лъжи с някакви евтини неизвестни защото ще увиснеш много лошо. Sony от Щатите не е за препоръчване. Влез в американските сайтове на тия три компании и си сглоби компютъра по твой вкус. А вече международната гаранция ти оскъпява нещата много. Аз съм без такава, но ако изключим първия ми менте лаптоп, до сега не ми се е наложило да си бия главата, че не съм си я поръчал и нея. Със здраве и дано да съм ти помогнал.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм с лаптоп от щатско. HP dv5 серията, взех го защото тук още ги нямаше, а и не знаех, че ще се появят, защото мисля, че предната серия dv 6000 я нямаше (не съм сигурен). Нямам гаранция, засега си бачка без проблем, дано си е така. Ако се скапе, не знам, ще го мисля
.
Съветът ми към теб е ако наистина става въпрос за минимална разлика в парите, си го вземи от тук, няма смисъл да рискуваш. Успех

Съветът ми към теб е ако наистина става въпрос за минимална разлика в парите, си го вземи от тук, няма смисъл да рискуваш. Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”