pc help otnovo

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

pc help otnovo

Мнениеот quattro^^ » Пет 09 яну 2009 20:20

windows could not start because the following file is missing or corrupt:c\windows\system32\config\system

you can attempt to repair this file by starting windows setup using the original setup cd-rom
select "r" at the first screen to start repair

това ми излиза когато включа компютъра, внезапно е станало вчера, пробвах да направя това което указва уиндоуса, но стигнах в дос режим и незнам какво да направя, оправял съм какво ли не по толкоз компютри, но с репеир не съм се занимавал и ми е непозната материя.предложения от сорта на преинсталирай го и не се занимавай не ме устройват :lol: (компютъра е на майка ми с инсталирани лицензирани счетоводни програми и няма актуален архив).търсих и в гугъл, но не намерих точно инфо за проблема(пък и мен ме интересуват и какви ще са последсвията от каквато и да е манипулация), просто компа трябва да тръгне и ще търся начин защото тези програми са пари и информацията, която е въведена за фирмите не трябва да бъде загубена.
може да не е тук мястото за тази тема, но се надявам да има някой вещ, че работата не е розова :?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 09 яну 2009 20:33

не че разбирам много , ама що не му дадеш "ласт гууд конфигурейшън" раз`ираш ли :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 09 яну 2009 20:34

Буутваш от едно WinXP cd, на първото питане натискаш R, после те пуска в command promt и там пишеш командата chkdsk c: /p/r и ако имаш късмет, след процедурата и рестарт, компа ще тръгне нормално.

Ако пак не върви, буутваш пак от Win CD-то и на първото питане цъкаш Enter, а на второто R за repair и от там следва нормална инсталация на Win, като ще се запазят всичките ти програми, файлове и т.н.

Принципно ако не си го правил и не си сигурен, че ще се справиш използвай опцията "Позвъни на приятел" или го носи на професионалист ;)

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Пет 09 яну 2009 20:37

колега по добре направи един нов и свеж преинстал на WIN-a :wink:

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Пет 09 яну 2009 20:48

hooligans написа:не че разбирам много , ама що не му дадеш "ласт гууд конфигурейшън" раз`ираш ли :lol:

щот сякви такиа вяриянти отдавна съм ги пробвал
Golfer_pz написа:колега по добре направи един нов и свеж преинстал на WIN-a
mhihi
musura с първия вариант имаше лек напредък стигна до чойс менюто, но каквото и да му дам се ресва веднага, сега му правя репеир-а който ти каза дано да стане

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Пет 09 яну 2009 21:46

огромни благодарности към колегата musura
можете да триете

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”