Проблем с дефектна стока от Технополис

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Проблем с дефектна стока от Технополис

Мнениеот kossel » Пет 06 мар 2009 11:12

Здравейте,
преди 8 месеца си купих от технополис външна кутия за хард диск 40-50 лева, работеше си добре до Нова година. Започна да дава грешка при трансфер на файлове. Като сложа диска в компютъра няма този проблем. Кутийкатa си е с самостоятелно захранване , не се захранва от ЮСБ порта. Давах я веднъж за ремонт , чаках 20 дена - същата работа, додох я пак за ремонт чаках 20 дена и пак същото , сега каво да правя да я дам за 3 ти път ли ? Какво да направя за да ми я сменят или да ми върнат парите ?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с дефектна стока от Технополис

Мнениеот AmW » Пет 06 мар 2009 11:15

Дай я пак и КЗП след това.С тях няма оправия....
Аз съм си патил така преди години и сега съжалявам, че не ги гоних до дупка... все пак имам едно домашно кино с неработещо дистанционно и неработещ буфер(тоест неизползваемо)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 06 мар 2009 11:16

Дай някакъв хонорар на Любо+стоката и той ще се оправи :lol:

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Пет 06 мар 2009 11:25

rosy написа:Дай някакъв хонорар на Любо+стоката и той ще се оправи :lol:

О да не би да имаме колега от форума да бачка в технополис ? Само това ще ми е спасението явно.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 06 мар 2009 11:27

Не, той по скоро е към КЗП хаха :D :D :D

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 06 мар 2009 13:41

Колега , ще ти ползвам темата отностно технополис.
На 7.02.09г. си закупих фотоапарат от там за не малко пари . Изпробвах го преди касата (само дали снима) , работеше си и го взех . Прибрах се вкъщи и му заредих батерията , понеже нямаше грам ток. След това се разбра , че е дефектен и не може да записва звук , само някакъв шум се чува . Веднага запалих колата и айде пак там (за технополис Младост става въпрос , купен е в 16:10 , а им го нося в 18:30) . Та отивам при Рекламациииии и младежа вика няма проблеми ще ви го сменим . Отиваме в магазина и се оказва , че не могат да ми го сменят , щото разбирате ли от канон българия искали да им се върне апарата за да го ИНСПЕКТИРАТ.> Казах им да си ми дадат парите или нов апарат и тоя да си го инспектират 6 години ако искат. Да ама не , не можело и понеже бях много убеден в правата си стана един скандал , като в крайна сметка го оставихме и младежчето беше убеден , че след 2 дни ще си го вземем . Същият ден се обадих на КЗП и казаха , че само ако магазина пожелае може да ми го смени с друг и сега трябвало да чакам законният срок от 30 дни за гаранция (купих си счупен апарат , а на него пише made in Japan) :? :? :?

Днес сме 06.03.2009г. и няма обаждане . 2 седмици след като беше оставен в Технополис все още не беше пристигнал в Канон на Цариградско (бая далече си е) . Та такам , девойката от канон днес ми каза , че до понеделник щял да бъде готов , но ако не е опирам до КЗП.

Ииии тук апелирам kъм Любо mhihi
Драсни едно ЛС , ако имаш време какво и как ми трябва за КЗП :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 06 мар 2009 13:46

на сайта на фирмата имат маил за рекламации.Аз през него си взех парите за кафе машината.След 3 месеца лутане и разправии с КЗП.Работата стана за 2 дни :lol:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 06 мар 2009 14:02

Exell написа:...
На 7.02.09г. си закупих фотоапарат ...

Днес сме 06.03.2009г. и няма обаждане ...

Законовия срок за удовлетворяване на рекламацията чрез ремонт изтича.

Утре отивай до Технополис, позови се на ЗЗП и изтеклия срок по чл. 113 от него и си искай парите, съгласно чл. 114

Код: Избери всички

Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

(2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;

2. намаляване на цената.

(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

(3) Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

Ако все пак не се разбереш с Технополис, пускаш жалба в КЗП, прилагайки документите за покупка и акта за рекламация, който си получил когато си дал фотото за ремонт и казваш дали искаш ново фото или пари - на 100% ще получиш желаното от теб, дори и за забавянето да е виновен сервиза, а не Технополис. Закона е напълно ясен - минат ли 30 дни се подменя стоката или се връщат парите.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 06 мар 2009 14:06

Sunny мерси :wink: :wink:

Мда , аз това и смятам да направя . Преди малко пратих един "хубав" мейл на технотртолис . По този начин ме отказват от магазина си , а и не само мен . Та по-добре да си купя нещо с международна гаранция от нет-а нали? .
С КЗП ги плаших и първият път , но явно младежчето в рекламациии беше запознат от това , че ако иска ще ми го сменят и не се трогна . Но сега аз съм си в правото :wink: И ще се опитам да ги глобят заради това , защото само , ако ми го сменят не ме греее много , 1 месец съм си без новият счупен апарат , мога да изчакам още малко . Искам да имат наложена глоба . Ще пиша , ако има развитие :wink:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 08 мар 2009 18:20

И така днес бях при управител на Технно-Младост . На писмото не ми отговориха , а на място лично ме помолиха да изчакам до утре и ще ми се обади човека за да отида или за нов апарат или да ми върнат парите. Утре ще пиша какво и как , днес бях любезен и си промених малко мнението за човека от рекламациии , ама това е дълга история :) Ще настоявам да ми върнат парите все пак :wink:

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Нед 08 мар 2009 19:38

Гледах сайта на Технополис, не видях майл за рекламации, ако някой го знае да ми го каже, моля.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 08 мар 2009 20:34

kossel написа:Гледах сайта на Технополис, не видях майл за рекламации, ако някой го знае да ми го каже, моля.

С мейл нищо няма да стане. Отиди на място и искай да говориш с някой управител, или с мениджър някакъв на пичовете от рекламацията.. Кажи съвсем любезно, че гаранционното обслужване не е удовлетворяващо, че знаеш Закон за Защита на Потребителите, както и как да се свържеш с Комисията за Защита на Потребителите, но се надяваш да не се стига до там...

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 09 мар 2009 21:24

При мен за момента се приключи с Технополис . Няма да си купя в скоро време нищо от там , докато не ме нервират и от Техномаркет :) . Та оказа се , че днес им изтича срока от 30 дни и ви е бедна фантазията колко бързо ми се обадиха , че апарата е при тях и да заповядам да си го взема . Значи можело и бързо да стане , ама като им се напече на г*за. Най-тъпото е , че е изпратен в КАНОН на 26-ти :shock :shock :shock :shock (предполагам заради скандала с младежчето на рекламации) , а го дадох на технополис на 07-ми . Както и да е имам си апарат и го върнха в последния законов срок (кофти , защото не мога да претендирам за пари или нов апарат , но поне си имам работещ за момента) :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 09 мар 2009 22:14

Exell написа:... но поне си имам работещ за момента) :cry: :cry: :cry:
за кво ти е сега?Кво ще го правиш?
Неможа ли да се покриеш и да мине днешния ден.Хем парички щеше да имаш,хем за нов апарат щеше да мислиш mhihi

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 09 мар 2009 22:17

Митак , работещ ми е апарата бре :screwy :screwy :screwy

П.С.
Ако искаш да дойда да ти заснема КИА-та ам? :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”