Някой слагал ли е БГ меню на Nokia 8800 Carbon REPLICA
Някой слагал ли е БГ меню на Nokia 8800 Carbon REPLICA
Значи въпроса ми е ако някой е слагал Бг меню на посочения телефон и е доволен от сервиза или пък колега със сервиз за такива работи да даде координати или тел за връзка. Дъщеря ми си купи такова телефонче и иска да си го нагласи. Ще бъда благодарен на всякаква информация за място и цена на услугата.
Re: Някой слагал ли е БГ меню на Nokia 8800 Carbon REPLICA
Сменяш езика на телефона, като му ъпдейтнеш фърмуера (се едно да си ъпдейтнеш уиндоуса на компа). Телефоните се произвеждат за конкретни пазари и също както колите всеки телефон върви със специфичен фърмуер, а той със специфичен код. Този код определя какви езици ще поддържа, какви допълнителни приложения ще бъдат заложени и т.н.
Сега тук обаче аз трябва да ти кажа, че съм сменял много фърмуери на нокии, обаче не и на смартфони. Процедурата накратко се състои в следното:
-чрез гуугъл намираш кода на фърмуера за кирилица (най-трудната част)
-след това сваляш си програмката NEMESIS
-с нея променяш кода на телефона и ъпдейтваш фърмуера
Като цяло е доста губене на време, най-вече търсенето на кода, но пък ако решиш да се заемеш и случайно намериш кода, драсни ми едно ЛС да ти обясня по-подробно как се борави с програмата.
Ако не ти се занимава, забравяш всичко изписано по-горе, отиваш в Германос или някое от подобните и си плащаш на хората да ти го направят.
П.С. а забравих да ти кажа, че ако намериш някоя нокиа 8800 с български език, много си улесняваш нещата, щото кода на фърмуера го пише под батерията и няма да се мъчиш с гуугъл, можеш да помолиш някой с такъв просто да ти го каже, то не е нищо секретно
Сега тук обаче аз трябва да ти кажа, че съм сменял много фърмуери на нокии, обаче не и на смартфони. Процедурата накратко се състои в следното:
-чрез гуугъл намираш кода на фърмуера за кирилица (най-трудната част)
-след това сваляш си програмката NEMESIS
-с нея променяш кода на телефона и ъпдейтваш фърмуера
Като цяло е доста губене на време, най-вече търсенето на кода, но пък ако решиш да се заемеш и случайно намериш кода, драсни ми едно ЛС да ти обясня по-подробно как се борави с програмата.
Ако не ти се занимава, забравяш всичко изписано по-горе, отиваш в Германос или някое от подобните и си плащаш на хората да ти го направят.

П.С. а забравих да ти кажа, че ако намериш някоя нокиа 8800 с български език, много си улесняваш нещата, щото кода на фърмуера го пише под батерията и няма да се мъчиш с гуугъл, можеш да помолиш някой с такъв просто да ти го каже, то не е нищо секретно
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако правилно разбирам,дъщеря ти си е купила репликата на телефона,а не оригиналната нокиа 8800 карбон арт.
Репликата мисля беше с по-малко пиксели камера,нямаше 4ГБ массторидж,а дали има сензорите като оригиналната ти ще кажеш.Тогава ме съмнява дори компЮтъра да разпознае телефона.Би трябвало да си намериш драйвъри от някъде.
Репликата мисля беше с по-малко пиксели камера,нямаше 4ГБ массторидж,а дали има сензорите като оригиналната ти ще кажеш.Тогава ме съмнява дори компЮтъра да разпознае телефона.Би трябвало да си намериш драйвъри от някъде.
- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Знай че смениш ли продукт кода губиш гаранцията и няма отърваване. Има начини как да се смени фърмуера и после да се върне същия продуктов код, само че аз лично не си спомням как се правеше, щото само съм гледак как става... Другото което е 8800 телефоните не са смарт телефони 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Пичове каква е връзката на тоя телефон с nokia и нейните продуктни кодове и т.н.
Именно колеги телчето е реплика, но от добрите, защото е с 4 гига памет с почукване по дисплея се появява часовник и при обръщане прекъсва звука, но понеже е копие ме съмнява че има съвместимост с оригинала и затова предпочитам да не го човъркам аз да не стане беля. Точно поради тая причина търся препоръчан сервиз за тая услуга, защото съм попадал на кофти майстори. Съответно сервиза да е в София.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така,тука или много ´´специалисти´´ писаха или всички четат по диагоналната система.
Колега,ако на самия продукт или опаковката и инструкциите има интернет адрес,обърни се към него за инфо.Съмнява ме сервиз да ти свърши кадърно работа.Както се и съмнявам ако телефончето е чайна мейд,въобще да има кирилизация.
Колега,ако на самия продукт или опаковката и инструкциите има интернет адрес,обърни се към него за инфо.Съмнява ме сервиз да ти свърши кадърно работа.Както се и съмнявам ако телефончето е чайна мейд,въобще да има кирилизация.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
propparo написа:Както се и съмнявам ако телефончето е чайна мейд,въобще да има кирилизация.
100% сигурно!
Толкоз по въпроса!

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не бих рискувал да ровя в това телефонче, пък дори и да е оригинално...
Мога да те насоча към сервиз ако искаш, драсни едно ЛС
- GPower
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Аз не бих рискувал да ровя в това телефонче, пък дори и да е оригинално...
Ако знаеш моя ко го правя

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”