Още един РС проблем

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Още един РС проблем

Мнениеот velinsl » Чет 12 мар 2009 20:21

Проблемът ми е следния
Конфигурацията на компа не ми е много добра, но спокойно мога да играя някоя рали-игра на 2-3 години и да си слушам музика.
След продължителен престой обаче на компа включен(заради сиид) след около ден например рязко пада работоспособността му - дори елементарен филм си пускам и накъсва картината без нищо странично. След рестарт се оправя. И тук е важно да пиша според мен - винаги когато го рестартирам и излиза прозореца в който пише дали искам наистина да затворя интернет експлорера(и сътветно iexplorer-not responding), при положение, че той изобщо не е отворен.
Опитах се да пусна въпроса в една от темите РС пробелм обаче стана каша, кой съвет за кой се отнася така и не става ясно. За това пускам и тази тема.

опа, моля модераторите да я прехвърлят в офф топик!!! :oops:

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Re: Още един РС проблем

Мнениеот Supawiza » Чет 12 мар 2009 21:44

Сложи си Mozila и ако си с BitComet го махай и слагай BitTorent или Utorent според мен това е решението!

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 13 мар 2009 0:34

Някой процес ти "набъбва" (товари рам/процесор) с течение на времето. Преди да рестартираш виж в Таск Менаджер-а дали нещо не товари на 100% процесора или не взима много от рам-а

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пет 13 мар 2009 8:34

Я си сканни компа с антивирусна е? :) :beer :beer
Може да си лепнал нещо.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 13 мар 2009 9:04

Провери какво има в старт-ъпа и стартира заедно с виндофса. След това земи си почисти регистрите и темп файловете с някоя чистачка. Аз ползвам Ийзи клийнър. След това - Мозила, читава антивирусна (F-secure), и читав файъруол (Armor2Net). Успех :да:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 13 мар 2009 10:03

Това не е бъг а фийчър :)... вика му се кофти мениджмънт на суоп файла :)... върви с уиндоуса :).. управия - йок.
Определено ще се подобрят нещата ако започнеш да използваш фаярфокс.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 13 мар 2009 10:20

С мю-торент съм. Не знам как е на англииски. Според мен няма нищо общо с старт-ъп мениджъра, тъй като проблема се появява след продължително време включен.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 13 мар 2009 10:29

Bordiur написа:Я си сканни компа с антивирусна е? :) :beer :beer
Може да си лепнал нещо.

Смятам, че това е правилния отговор.
Другите нямат връзка...
Еле па тва за суоп мениджмънта.. Аз като си изключвам компа по празници кво, да не мога да мърдам мишката ли?

Свали си лешперски (kaspersky) примерно.. Тежък е ама ги лови гадините...
Ако нема нищо радиаторите може да имат нужда от профилактика... Ако компа е в гаранция го носи да ги изчистят.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 13 мар 2009 10:31

Ако Уиндоуса ти е над 1 година - реинстал ти препоръчвам горещо.
Още повече ако не знаеш много какво си правил по него и може да се е омазало нещо.
Иначе ако не ти се занимава с реинсталация можеш да направиш следното.
1. Както каза един колега да следиш кой процес след време почва да черпи много РАМ памет и процесорна мощ.
2. Да си провериш компютъра за вируси с читава АВ програма.
3. Торента няма как да ти тормози РС-то .... ОСВЕН, ако както казваш е слабо и ъплоудваш с голяма скорост или сваляш.
Няколко МВ трафик наистина могат да забавят слаб компютър.
4. Мини на Firefox :)
5. Виж дали нямаш прекалено процеси и апликации да ти се стартират със стартирането на компа. Може да си стоят на бекграунд и да не точат много, но ако се съберат няколко такива - те ти допълнително натоварване на компа.
6. Дефрагментиране на дисковете и почистване на ненужните файлове с програмка като CC Cleaner.
7. .... еба ли го, не се сещам сега ... ама горните би трябвало да помогнат :)

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 13 мар 2009 10:36

ISRalien написа:
Може да си лепнал нещо.

Другите нямат връзка...
Еле па тва за суоп мениджмънта.. Аз като си изключвам компа по празници кво, да не мога да мърдам мишката ли?

Ако нема нищо радиаторите може да имат нужда от профилактика... Ако компа е в гаранция го носи да ги изчистят.

Аз пък не смятам че това е правилния отговор ....
Вирусите не ти забавят компютъра с времето ..... Не е това начинът им на действие.
НЕ МОЖЕ за всеки проблем да съветвате слагай антивирусна !!!! А интересувате ли се дали наистина няма вече такава ?
Пича каза че след като му работи много време компа много време тогава се забавя.
Както каза един друг колега най-вероятно някой process или application с времето имат memory leak
Да провери за нещо свързано с Java че те много правят такива неща.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 13 мар 2009 10:45

Ето и моя съвет, който дори да не ти свърши работа в конкретния случай ще има позитивен ефект за машината ти цялостно :)
Отвори капаците и хубаво почисти радиаторите и вентилаторите с четка. При лошо охлаждане получаваш намалена производителност.
Моята машина стои на пода. Вкъщи имам куче и като цяло квартала е доста прашен... Поне веднъж месечно свалям килими с боклук от радиатора на процесора.
Имах подобен проблем като твоя на старата ми машина. Оказа се, че термопастата на процесора си е заминала безславно поради икономията и некадърността на някой тупан който е правил сглобката. След новата паста и периодично почистване нещата заспаха. По онова време имах навика да спирам компа веднъж на два месеца ;)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 13 мар 2009 10:55

bugster написа:
ISRalien написа:
Може да си лепнал нещо.

Другите нямат връзка...

Аз пък не смятам че това е правилния отговор ....
Вирусите не ти забавят компютъра с времето ..... Не е това начинът им на действие.
НЕ МОЖЕ за всеки проблем да съветвате слагай антивирусна !!!! А интересувате ли се дали наистина няма вече такава ?
Пича каза че след като му работи много време компа много време тогава се забавя.
Както каза един друг колега най-вероятно някой process или application с времето имат memory leak
Да провери за нещо свързано с Java че те много правят такива неща.

Ся да не кажеш, че се заяждам с теб, ама не си прав за memory leak-а. Точно от нашите javисти съм чувал, че такова животно при java няма. Пак казвам, това съм чул, аз никога не съм писал на това жалко подобие на език.
А какво ме наведе на мисълта за вирус -
винаги когато го рестартирам и излиза прозореца в който пише дали искам наистина да затворя интернет експлорера(и сътветно iexplorer-not responding), при положение, че той изобщо не е отворен

Сеш се.. Вирусчето си е отворило експлодъра, спами си наляво-надясно, съответно оная кочина трупа temporary файлове и кукита и се затормозява..

П.П. Съвета на чичи е другото, което имах в предвид, с тая разлика, че не бих го направил с четка, а с въздух под налягане.. Или прахосмукачка, с накрайник - четка. Ама МНОГО внимателно!

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пет 13 мар 2009 11:02

И при мен има такъв проблем. Мой`та щайга не я изключвам и след ден два почва да се тормози. В "u-torrent"-а сложих на всики торенти Bandwith allocation - на Low и нещата се пооправиха.
Пробвай и при теб.
Почистване от прах и други. В моя имаше някаква гадина, залепнала на рама. Като я махнах спря и спама в пощата ми :mrgreen:
А, за IE7 - слагай Firefox. Направо деиснтарлирай IE7.

Също така провери и стартъпа, както те посъветваха колегите. Спри всяка ненужни за теб програми.

винаги когато го рестартирам и излиза прозореца в който пише дали искам наистина да затворя интернет експлорера(и сътветно iexplorer-not responding), при положение, че той изобщо не е отворен

Ако ти си изписва нещо от рода на DEP или dr.Watson блалалала...... и тем подобни - или е вирус или системен файл се е смазал.
с Repair на Windows-a се оправя за ден-два. Ако ти се занимава направи един fresh install но ОС. При инсталацията изтрий и ситемния дая(ако ти е цепен харда на два или повече).

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 13 мар 2009 19:07

ASROCK ALIVE N6GF
512 DDR 12
200 GB SEAGATE

По мои предопложения първото е няква видео или аудиокарта, второто РАМ, а третото харда. Тия неща са още в гаранция. Възможно ли е проблема да е в тях?

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пет 13 мар 2009 19:15

Колега тука ти изброихме някои неща пробвай тези методи за решаване на проблема и тогава търси причината в хардуера!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”