Лаптоп към LCD, от какво насича? Разбрах защо...
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Лаптоп към LCD, от какво насича? Разбрах защо...
Здравейте колеги. Имам следния проблем: Свързвам лаптоп HP (Core2Duo 2.1Ghz, 4G Ram, Intel GMA4500 video, XP Profesional, SP3) с LCD Daewoo 32" HD ready, посредством VGA-VGA кабел. Всичко е ок, но като пусна филм (divX) се получава едно много леко но дразнещо насичане. Това става на ВСИЧКИ филми. На същото TV играя на PS2 - никога не сече! Играх си с настройки на видео картата и не е от нея, защото играя игри, които искат много повече видео карта отколкото един филм. Казаха ми че може да е от кабела, но други ми казват "Глупости как ще е от кабела". Казват някои, че е от процесора на TV-то...вече не знам. Има ли някой с подобен проблем и евентуално решение?
Последна промяна от skotis на Сря 13 май 2009 14:16, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Лаптоп към LCD, от какво насича?
Кодеци на лаптопа... 

- skotis
Какво за тях
От сайта на HP свалих драйвери за лаптопа, преди 4 месеца. Отделно свалих от Zamunda - Full Codec Package или нещо такова и инсталирах. Би трябвало всичко да е ок с тях, но знам ли. Пробвал съм с КМ player и BS player...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Със същия кабел връзвам и аз НР - то /малко по - слабички параметри/ с телевизора, пак 32 инчов но Сони и нямам никакви проблеми с филмите. Ползвам само КМПлеър, но уиндоуса е новия 7. С вистата преди също не съм забелязал проблеми
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
На каква резолюция пускаш телевизора? Рефреш рейт? Кабела също може да е, ако е много огънат или някъде свит, прави интерференции в сигнала, вземи от познат руг кабел и пробва, друго можеш на ръка да го изправиш... ама кабела не може да породи насичане, по скоро кофти картина. Играй си с видео настройките там е ключа 

- skotis
Мен ме съмнява да не е от телевизора
, но в един друг форум четох за същия проблем и там TV-то беше Филипс, уж те са добри. Кабела е прав, но го взех за 5 лв. от Технополис
Един приятел беше със същия проблем, но просто сложи HDMI кабел. Уви, аз нямам такъв изход от лаптопа...не ми са даваха още 500 лв. Утре ще пробвам в офиса има едно Филипс-че 42' Full HD, ще разбера дали е от TV-то. Вариянт е да е и от скапан кабел...ама А иначе резолюцията е 1024 на 700 или нещо подобно, не е голяма, a картината е много добра, доволен съм с изключение на това леко лагване. Знам че на VGA кабела към ТВ максималната резолюция е 1366х768...

- skotis
relaxxx написа:На каква резолюция пускаш телевизора? Рефреш рейт? Кабела също може да е, ако е много огънат или някъде свит, прави интерференции в сигнала, вземи от познат руг кабел и пробва, друго можеш на ръка да го изправиш... ама кабела не може да породи насичане, по скоро кофти картина. Играй си с видео настройките там е ключа
Ами незнам честно казано този рефреш рейт колко е

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако е от кодеците насичането ще го има и на вградения екран.
а това
ме уби.
Идеята , че кабелът може да причини насичане също е ... интересна
а това
Играх си с настройки на видео картата и не е от нея, защото играя игри, които искат много повече видео карта отколкото един филм.
ме уби.
- skotis
restless написа:ако е от кодеците насичането ще го има и на вградения екран.
а товаИграх си с настройки на видео картата и не е от нея, защото играя игри, които искат много повече видео карта отколкото един филм.
ме уби.
Разбирам, че ти е "интересно" но би ли се обосновал. Какво те уби в изказването ми за видео картата?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Пробвай да изключиш всички други кабели от телевизара - играта, антената(това най-вече). 

- skotis
Добре, ще пробвам...
Сега пробвах с тоя филипс където съм написал по-горе и на него го няма тоя проблем, но той струва 3000 лв.
Следователно ако си бях купил TV за 1.5к нямаше да имам проблем, но понеже е за вилата и взех това Daewoo за 750 лв. В крайна сметка не е болка за умиране, проблема е на по-бързите сцени и едва забележимо, но дразни
Надявам се някой да намери решение на проблема си с тази тема, а който я прочете да си прави заключения.
Сега пробвах с тоя филипс където съм написал по-горе и на него го няма тоя проблем, но той струва 3000 лв.

Следователно ако си бях купил TV за 1.5к нямаше да имам проблем, но понеже е за вилата и взех това Daewoo за 750 лв. В крайна сметка не е болка за умиране, проблема е на по-бързите сцени и едва забележимо, но дразни

Надявам се някой да намери решение на проблема си с тази тема, а който я прочете да си прави заключения.
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лаптоп към LCD, от какво насича? Разбрах защо...
А пробва ли да изключиш антената от ТВ-то както каза колегата по-горе?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах подобен проблем (не съм с ЛСД).Сигнала беше лош, и след 2 часа ровене в интернет за да открия къде е проблема реших да извадя кабела за каблената... и миръкъл
, кристална картина 

- skotis
oSViRePql написа:А пробва ли да изключиш антената от ТВ-то както каза колегата по-горе?
Няма антена, не съм гледал телевизия на него, аз го ползвам само за филми от лаптоп и плей стейшън. Аз знам какво е това с антената, но то е шум по-скоро, а това е съвсееем леко лагване, но ме дразни
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
skotis написа:oSViRePql написа:А пробва ли да изключиш антената от ТВ-то както каза колегата по-горе?
Няма антена, не съм гледал телевизия на него, аз го ползвам само за филми от лаптоп и плей стейшън. Аз знам какво е това с антената, но то е шум по-скоро, а това е съвсееем леко лагване, но ме дразни
На другия телевизор с твоя кабел ли пробва? Мога да ти дам един кабел да пробваш дали пак ще е така

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”