Питане до компютърните спецове?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане до компютърните спецове?

Мнениеот hristian37 » Вто 19 май 2009 19:42

Имам следни въпрос: имам лаптоп с вграден блутут и настолно РС с УСБ блутут - та възможно ли е и ако е как-да прехвърля интернет към лаптопа през блутута на настолното РС??? Ползвам интернет през модем на БТК АДСЛ! 10Х на всички :beer

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Питане до компютърните спецове?

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 19 май 2009 20:04

Много добре си я измислил схемата, мхихихихи. :да:
Само дето максималната скорост, която може да постигнеш с Bluetooth 1 връзка, е около 88 килоБАЙТА в сек. Доста е в днешни дни, нали? mhihi

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 19 май 2009 21:36

Колега, купи си една 802.11g безжична карта (PCI/USB) за компьтъра и така си прехвърли нета на лаптопа. С Блутута нищо няма да стане.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 19 май 2009 21:53

theraven написа:Колега, купи си една 802.11g безжична карта (PCI/USB) за компьтъра и така си прехвърли нета на лаптопа. С Блутута нищо няма да стане.

еее,в тоя случай и рутер ще му трябва.Иначе модема едвали ще прати сигнала до картата :wink:

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Вто 19 май 2009 22:04

Като си на БТК иди и им кажи, че искаш да ти сменят модема с рутер. Само трябва да върнеш модемчето и ти дават безплатен рутер. Аз така направих като си взех лаптопа преди няколко месеца! :wink:

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Вто 19 май 2009 22:13

Добре де щом си на БТК би трябвало да имаш от новите модеми който има и безжичен нет, ако не си с такъв модем иди подпиши нов договор мисля пак на същата такса и ти дават новия модем така имаш и кабелен и безжичен нет за 20-на лв. :)

Потребителски аватар
theraven
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 19 май 2009 23:01

LILO&STICH написа:
theraven написа:Колега, купи си една 802.11g безжична карта (PCI/USB) за компьтъра и така си прехвърли нета на лаптопа. С Блутута нищо няма да стане.

еее,в тоя случай и рутер ще му трябва.Иначе модема едвали ще прати сигнала до картата :wink:

Модема влиза в LAN картата на компа, а безжичната хвърля до лаптопа с подходящия рутиращ софтуер (например CCProxy). Тоя вариант е най-евтиния и най-сигурния. Само дето компа трябва да е пуснат, за да има нет на лаФтопа.

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Сря 20 май 2009 7:05

hristian37 написа:Имам следни въпрос: имам лаптоп с вграден блутут и настолно РС с УСБ блутут - та възможно ли е и ако е как-да прехвърля интернет към лаптопа през блутута на настолното РС??? Ползвам интернет през модем на БТК АДСЛ! 10Х на всички :beer

Възможно е, виж тук: http://www.tomshardware.co.uk/forum/pag ... _18_0.html

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 20 май 2009 16:42

theraven написа:
LILO&STICH написа:

Модема влиза в LAN картата на компа, а безжичната хвърля до лаптопа с подходящия рутиращ софтуер (например CCProxy). Тоя вариант е най-евтиния и най-сигурния. Само дето компа трябва да е пуснат, за да има нет на лаФтопа.

ъъъ само една лека добака - не всеки настолен комп има вграден wireless контролер, ако има да това е вариянт иначе ако автора не държи напълно да получава безжичен нет на лаптопа, купува втора ланка или взима от някой и малко кабел колкото му е необходимо и шерва нета към втората. Аз съм така вкъщи само че не към лаптоп, а към дръг настолен и нямам абсолютно никакви проблеми.

Потребителски аватар
theraven
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 20 май 2009 17:01

Добре де, само последното мнение ли четеш, бе, колега :deal 8) По-нагоре съм препоръчал на колегата да си купи такава карта, не са безбожно скъпи, има ги и на УСБ вече (25-50 лв), ако не иска да си отваря компа заради гаранции и тем подобни :beer

Поздрави, Митака :beer

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 20 май 2009 18:19

сори не съм видял че си го написал :oops: прав си така става

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”