Здравейте- помпата е Грундфос - 30-45-60 вата са и степените -позлвам я само на 30, но пак бързо върти водата. Има ли начин да се намалят оборотите и как ? Позлва се за въртене на водата от слънчев колектор, но много бързо я изкарва от него и тя не успява да се нагрее достатъчно. Имам и термосдтат, но не искам помата да включва и изключва на 1-2 мин. за да работи пак по толкова!!!
Приемам всякакви идеи!
Мерси предварително!!!
регулиране на обороти на помпа за парно-как?
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Re: регулиране на обороти на помпа за парно-как?
На шурата колектора има някаква електроника, която мери водата в бойлера и в колектора. Когато има некаква зададена разлика, тогава се пуска помпата за по-малко от минута.
dvanew написа:Здравейте- помпата е Грундфос - 30-45-60 вата са и степените -позлвам я само на 30, но пак бързо върти водата. Има ли начин да се намалят оборотите и как ? Позлва се за въртене на водата от слънчев колектор, но много бързо я изкарва от него и тя не успява да се нагрее достатъчно. Имам и термосдтат, но не искам помата да включва и изключва на 1-2 мин. за да работи пак по толкова!!!
Приемам всякакви идеи!
Мерси предварително!!!
Напиши в гугъла - диференциален термостат .Това ти трябва ,да те улесня http://209.85.129.132/search?q=cache:4u7QeOorcqAJ:www.intiel.com/dt_bg.htm+%D0%B4%D0%B8%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
vladtod® написа:диференциален термостат .
.
Това е истината колега-пуска помпата само когато достигне зададените от теб градуси ! Оборотите няма как да ги намалиш !
Само помпа с честотно регулиране (серия Alpha на Grundfos)....ама е цифра.
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има как да се намалят и регулират оборотите!
Аз преди време бях правил подобни системи!
Аз преди време бях правил подобни системи!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”