Fujitsu-Siemens лаптоп проблем

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Fujitsu-Siemens лаптоп проблем

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 04 юли 2009 21:38

Колеги, имам лаптоп Fujitsu-Siemens Amilo Pi 2515, който по дефолт си върви само виндофс виста. Аз обаче не искам тъпата виста, а искам да му кача виндофс ХР. До тук добре, буутвам от СД-то, изрових някакви SATA драйвери, с които разпознава харда (давам му ги с F6 още в началото на инсталацията), правя си дялове, форматирам и тн. И като мине теста на харда, след формата, преди да започне да копирането на файловете ми иска Intel Matrix Storage Manager драйвер пак от дискетка. Тук вече става омдурмата. Какво ли не пробвах, не и не. Четох във форума на Laptop.bg, и гледам там някакъв успял да инсталира винфос ХР СП3. Пробвах и такъв в службата, уж микрософтско издание и тн. и пак йок. Та май вече почват да ми се образуват нерви. Ще съм благодарен за линкове за драйвери или виндофс ХР който да се инсталира грамотно и да бачка добре за гореупоменатия лапнитоп. Благодаря на отзовалите се :beer :beer :beer

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Fujitsu-Siemens лаптоп проблем

Мнениеот vwfena » Съб 04 юли 2009 21:57

Еми ето това и това намерих дали ще стане не мога ти кажа ама все пак може го погледнеш за инфо. Успех!

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 04 юли 2009 22:16

Изтегли си това и си напъхай драйверите с него в windows и си го инсталирай спокойно.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 05 юли 2009 12:17

влез в биоса и кажи на сатата да се държи като иде, а не като raid Или ahci .... или дай compatible mode не enhanced.... Отделно на много от новите FS и други ноутбуци дори да успееш да сложиш XP После удрящ греда с драйвери на видео и др .... ...има разни xpта пригодени за инсталиране на сата контролери с интегрирани драйвери ...разтърси се из торентите ....

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пон 06 юли 2009 10:22

наскоро преборихме с Vasstop един подобен Amilo. Наистина му се "вкарваха драйвери" с F6, но Васил ми ги даде и не мога да ги пратя. Чакай го да се събуди и ще реагира. Всъщност може и да си ги свалиш от сайта на Fujitsu-Siemens(или производителя на чипсет-а), но там има доста и е въпрос на проби и грешки.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 06 юли 2009 11:03

Tyan написа:влез в биоса и кажи на сатата да се държи като иде, а не като raid Или ahci .... или дай compatible mode не enhanced.... Отделно на много от новите FS и други ноутбуци дори да успееш да сложиш XP После удрящ греда с драйвери на видео и др .... ...има разни xpта пригодени за инсталиране на сата контролери с интегрирани драйвери ...разтърси се из торентите ....

Нема компетибъл моде, ръчках из биоса, няма много опциии. Всъщност обнових го даже, и пак същата работа. Намерих по руските сайтове някакъв драйвер от испанска версия на сайта на интел, и го докарах до копиране на файловете. Ноооо сега казва, че не можел да копира iaStore.sys. Да съм проверял дали инсталационното СД на виндофса е сложено, другата опшция е да прескочи този файл (но можело да има проблеми при инсталацията), и третата е F3 quit. Драйвери за видео, мидео и тн все ще ги изръчкам от сайтовете на производители. Освен това в Замундата имаше дискове с 1 000 000 драйвери. Зора е да подкарам едно читаво ХР. То само да намеря драйвери които тръгват безпроблемно и с нлайт-а ще ги напраскам в инсталационното СД, ама се полека....

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пон 06 юли 2009 12:31

Проблемът ти е, че дистрибуцията на уина, която ползваш, е автоматизирана...вземи нормална дистрибуция на уина и със същата дискета няма да имаш проблем...а може и да вградиш драйверите в дистрибуцията, както ти каза един друг колега...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 06 юли 2009 15:03

Дистрото не е автоматизиррано бе колега. Аз инае драйверите ще му ги напраскам с нлайт-а, само да ги набарам, и да подкарам инсталацията как си требе. Питам тук, във форума, ако някой се е бъзикал със същия лапнитоп и е склонен да помогне с указания. :beer Изображение Изображение

А между другото изръчках една версия на ХР СП3 и му сложих един драйвер за директ акцес и тръгна. Да видим каква ли ще е бозата след инсталацията... :roll:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 06 юли 2009 15:05

KingoftheROAD написа:Зора е да подкарам едно читаво ХР. То само да намеря драйвери които тръгват безпроблемно и с нлайт-а ще ги напраскам в инсталационното СД, ама се полека....
Ето ти ги драйверите колега:

https://forum.ru-board.com/topic.cgi?fo ... start=1180
http://forum.ru-board.com/topic.cgi?for ... start=1180
http://acerfans.ru/faq/16-integracija-d ... ata-v.html

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 06 юли 2009 17:39

Ама по-добре ги набутай с WinXP isobuilder. Аз със n-lite-a съм имал много ядове, WinIso-то никакви. Аз от тук ги теглих за моята Toshiba http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/
Sъс WinXP SP3 не успях да подкарам по никакъв начин звука и си инсталнах стария със SP2.
Успех 8)

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 07 юли 2009 22:27

и моята тошиба така се мачих с драйвърите за звука 4 ден амченяи форуми и накрая викнах 1 гига мега мастер и тоя там доакто се сети и той го врна от сп3 на сп2 и се орпави работата така че истегли си то дата бг форума тоя хп с вградентие сата драйвъри и виж дали нема да стане

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 08 юли 2009 8:34

Сата-та, звука, модема, видеото, тъчпада, USB-тата, и чипсета са Ок. Благодаря на всички за помоща. :beer
Сега остава само лан-а и вирелеса. Ръчках какво ли не, и къде ли не, но не попадам на читави драйвери за ХР. Стоят въпросителни с удивителни в девайс мениджъра. Та ръчкането продължава. Колега Skruji, с нлайт-а нямам проблеми. Само трябва да внимавам, какво точно ръчкам и там. С уин-исо не съм се занимавал. Само да събера колекцията от точните драйвери и всичко да си изгрява още при инсталацията, и натаманявам всичкия софтваре, имидж, и пей сърце ;-)

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Сря 08 юли 2009 13:51

като се борих с моя проблем помня, че изтеглих драйвери от самия сайт на фу-си. там ти предлага да смениш операционната система и макар да казва, че не поддържа ХП - все пак ти предлага някакви драйвери (кото при мен свършиха работа). Аз проверих и за Pi2515 няма LAN/WLAN драйвери, но ако поровиш из другите модели (за Li xxxx) има мрежови драйвери може да сполучиш (например AMILO Pi 1505 предлага ХР драйвери за LAN). успех

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 08 юли 2009 15:50

Колега, ръчках на сайта на фи-си, четох FAQ за ХР-то и тн. Там намерих само хардуер дискрипшън - описание на хардуера на гореупоменатия лапнитоп. Та си викам на акъла - по сайтовете на производителите все ще изкпам драйвери и за ХР, предвид че въпросното желязо се ползва и в други лапнитопи и на тях върви и под ХР. За LAN-а пишеше, че чипът е на риълтек, - оказа се, че е на PCIE слот, а не на PCI. А за WLAN-а пишеше, че чипът е на Атерос, да ама не. Никви драйвери на Атерос не захапваха. Накрая втасах, та качих някаква версия на Евереста и оттам видях, че чипът бил интелски нам си къв. Изкопах драйвера от интелския сайт и сега всичко изгря. Още малко остава да донатаманя диска с нлайт-а. Благодаря на всички отзовали се колеги :ahoy :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”