Как да разбера дали даден телефон е краден?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да разбера дали даден телефон е краден?
Харесах си един телефон, ще го купувам от едно момче на добра цена(естествено с малко забележки)... Има ли начин да се разбере краден ли е телефона? Момчето ми го даде за 2-3 дена да го разгледам и ако го харесам да го купя и само това ме притеснява. Чакам предложения 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Как да разбера дали даден телефон е краден?
Какъв е телефона ?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
трябват връзки в полицията за това, което те интересува. на твое място бих искал надлежен документ за покупко-продажба, който евентуално да ти помогне, ако телефонът се окаже краден (поне да си добросъвестен купувач, да не те изкарт крадец).
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Пусни му IMEI за издирване...
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Ако имаш карта на сметка я сложи и щом ще го тестваш няколко дни и ако е някой нашумял и скъп модел. Те ще те потърсят акос е издирва...ако не ще си свиркаш и ще си го ползваш със здраве 

Това момче няма ли документ че го е купил този телефон (договор, гаранционна карта)?
Ако толкова държиш да купиш този телефон от него, а не от магазин напишете си договор за покупко-продажба да имаш някакъв документ, че си го купил от него.
Ако толкова държиш да купиш този телефон от него, а не от магазин напишете си договор за покупко-продажба да имаш някакъв документ, че си го купил от него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Той го е взел и той от някъде и го препровадава или му бие надценка.. Обаче телефона е работил 20-30 дни вече и не е имало проблем. Ще го взимам пък както и да е;)
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Ъ хич да не те бърка краден ли е. Никой няма да те търси, да знаеш. На мен като ми откраднаха супер телефончето преди година, кво? Никой нищо. Смешната ни полиция ги е.е само катаджийството, другото го мани.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На един приятел му се обадиха да отиде доброволно в районното да си предаде телефона защото бил краден, а го беше ползвал година и половина. И се оказа че е сменил 4-5 собственика преди него, така че както се казва гаранция - Франция. Как бяха разбрали че е в него и от къде му имаха телефонния номер така и не се разбра.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
На една приятелка така й откраднаха телефона. И след 3 месеца й се обадиха, че е намерен. Бил в едно дете, на което баща му му е купил телефона от някакъв циганин. По IMEI-а ги проследяват от полицията. А по темата когато купуваш телефона виж дали продавача няма гаранционна карта или направете договор за покупко-продажба, както казаха по-горе, за да няма изненада после.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
напиши си договор, плати си цената, после ако дойдат поли;цаите, има един текст в Закона за собственоста, който казва, че щом си купил движима вещ и си платил пари, дори от несобственик, като не си знаел това ставаш собственик
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси Пичага,днес точно се чудех че имам едно телоподаващо купено от заложна къща,а трябва да се ремонтира и се чудех
сега съм ок,имам дукИмент от заложната

сега съм ок,имам дукИмент от заложната

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:напиши си договор, плати си цената, после ако дойдат поли;цаите, има един текст в Закона за собственоста, който казва, че щом си купил движима вещ и си платил пари, дори от несобственик, като не си знаел това ставаш собственик
Чиче приложи го тоя договор че ми се налага чат пат да купувам джисиеми

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alakazam4o написа:Харесах си един телефон, ще го купувам от едно момче на добра цена(естествено с малко забележки)... Има ли начин да се разбере краден ли е телефона? Момчето ми го даде за 2-3 дена да го разгледам и ако го харесам да го купя и само това ме притеснява. Чакам предложения
Като купувате телефон отивате при нотариус и правите договор за покупко-продажба. В този случай ако телефона е краде се търси отговорност от човека, който ти го е продал. Колкото и смешно да звучи това е най-сигурният вариант за теб. Патил съм си и вече така процедирам ако купувам GSM втора ръка. Когато е краден този, който ти го продава почва да овърта, че това са глупости или защо да си губите времето с простотии. Който не го вземе на сериозно му разрешавам да ми се изсмее.
Обаждане до операторите на мобилните оператори и даваш IMEI за проверка. Ако е краден ще излезе при тях в black list-a.
- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
На един приятел като му бяха гепили телефона полицията го откри след 11 месеца 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”