Проблем с PC

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Проблем с PC

Мнениеот m2595 » Сря 22 юли 2009 0:21

Колеги, ей сега преди малко ми се случи следното нещо-свалях една програмка от нет-а, когато изведнъж компа започна да се държи странно-стана много муден и почти заби. След 2-3 минути ми изписа "your system is low on virtual memory. windows is increasing the virtual memory page file, which requires some programs to be denied"(нещо такова беше). Какво означава това и опасно ли е за компа? :roll:
П.С: Дадох рестарт от копчето на кутията-грешка ли съм направил? :oops:

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с PC

Мнениеот Виктор » Сря 22 юли 2009 0:38

Малко ти е рама и той използва харддиска за виртуален рам.
Не е проблем, но е хубаво да си купиш още рам за да не ти забозва често и да не ти преебе харда от постоянно четене/писане.

Потребителски аватар
m2595

Мнениеот m2595 » Сря 22 юли 2009 0:52

Е, добре де, как е намалял рам-а? На хардуерен проблем ли се дължи това намаляване или на софтуерен?
П.П: Не разбирам чак толкова от компютри, така че ако съм написал или напиша някоя простотия не се смейте моля :oops:
П.П2: Ей сега, след като рестартнах компа по нормалния начин, влязох в Control Panel :arrow: System properties :arrow: virtual memory page file и видях, че за Local Disk D (харда ми е разделен на C и D дискове)page file-а не е активиран, а Microsoft препоръчват товa да не се прави. Да го активирам ли пак или да го оставя така? :roll:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 22 юли 2009 5:50

В много случаи съм забелязвал, че С диска се пълни и няма място за пейдж файла, може проблема да е такъв. От друга страна пиратските инсталации напоследък като се инсталират са настроени за фиксиран пейдж файл, а то според мен не е най-добрия вариант. Най-добре според мен за избягване на подобни проблеми е файла да бъде на Д диска и да е System Managed Size, тогава не дава подобни съобщения, а Windows-a най-добре си знае как да си разпредели виртуалния рам :)

п.п. Не можеш да активираш опцията и на двата дяла, само на единия.

Потребителски аватар
m2595

Мнениеот m2595 » Сря 22 юли 2009 8:21

Не знам как, но успях да активирам опцията и за D-избрах точно каквото ме посъветва, колега galaboff(system managed size) от менюто и общия ми page file за двата диска сега е около 1300MB.
П.П: Открих защо ми е изписало въпросното съобщение-бях теглил едни снимки на коли и като кликнах в/у една от тях, за да ги разгледам на цял екран, компа пак започна да се държи по същия начин-стана адски муден и почти заби. Рестартнах, изтрих снимката и нямам вече проблем. :wink:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 22 юли 2009 19:08

page файла е на 1 дял, и като чета от какво ти е забил компа не много нов.тъй че направи си го по на 768 мб да ти е пейдж файла, сложи му и също 1536 за макс и това е

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”