Ви-Фи слаба скорост само когато си иска. D-Link 300
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ви-Фи слаба скорост само когато си иска. D-Link 300
Силно се извинявам за това, че пускам такава тема в аутофорума но от търсенето ми по нета не ми даде никакав резултат.
Имам Ви-Фи рутер и от началото на лятото ми прави някакви номера и не мога да го хвана.
През повечето време спира да работи тотален блокаж на ден го рестартирам по 45 пъти. Като се оправи интернета през него е като подивял градински охлюв.
Като се вържа към кабела интернета си както по договор "задоволителен".
Интерестното е, че понякога през него интернета си е супер а понякога умрял тотално.
През зимата нямах никакви проблеми с него никога не съм го рестартирал или ми е свалял скороста на нета. Направил съм няколко пъти вече зануляване и наново инсталиране. Гледам всяка седмица дали има ъпдайт на фърмъера. Вече незнам какво да правя и къде да чета за допълнителни настройки.
Имам Ви-Фи рутер и от началото на лятото ми прави някакви номера и не мога да го хвана.
През повечето време спира да работи тотален блокаж на ден го рестартирам по 45 пъти. Като се оправи интернета през него е като подивял градински охлюв.
Като се вържа към кабела интернета си както по договор "задоволителен".
Интерестното е, че понякога през него интернета си е супер а понякога умрял тотално.
През зимата нямах никакви проблеми с него никога не съм го рестартирал или ми е свалял скороста на нета. Направил съм няколко пъти вече зануляване и наново инсталиране. Гледам всяка седмица дали има ъпдайт на фърмъера. Вече незнам какво да правя и къде да чета за допълнителни настройки.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Ви-Фи слаба скорост само когато си иска. D-Link 300
ДЛинк само че 301, същите проблеми с безжичното особено ако е пуснат торент клиент и има активни задачи. Всичко обаче си дойде на мястото след като махнах паролата на мрежата. Защитих я като и забраних да си излъчва името и филтър по мак адрес.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пробвай с друг канал и го сложи някъде на хладно място.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Защитих я като и забраних да си излъчва името и филтър по мак адрес.
А как се свързваш към него като му махна името?
vw_golf_4_tdi написа:пробвай с друг канал и го сложи някъде на хладно място.
Смених му канала ще го тествам до довечера. А това с темепературата незнам дали има значение защото прави същите номера дори и когато е пуснат климатика. Но сега ще го сложа на земята може и да се охлажда нещо там. Сега е сложен на дивана за да го рестартирам по лесно през 30-40 минути.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Пробвай с флаш на фърмуера от http://dd-wrt.com, например. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
Adnan написа:К.Одаджийски написа:Защитих я като и забраних да си излъчва името и филтър по мак адрес.
А как се свързваш към него като му махна името?
При Уиндоус виста и 7 в търсенето на мрежа излиза като "Друга мрежа" със знак че не е защитена и при опит да се вържеш към нея вместо парола трябва да изпишеш точното име на мрежата. При ХР мисля че не я вижда мрежа в списъка с налични такива и нещо се правеше в списъка с мрежи за да се закачиш ръчно първия път, след това на автоматично свързване. В момента обаче не мога да се сетя очните настройки. Дори и да не го ползваш обаче тоя метод за защита мисля че филтрирането по мак адрес е повече от достатъчно.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За сега съм разрешил само мак адреса на компютъра. Ама май тая защита за нищо не става, защото тествах с телефона и си имам нет.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Adnan написа:Смених му канала ще го тествам до довечера. А това с темепературата незнам дали има значение защото прави същите номера дори и когато е пуснат климатика. Но сега ще го сложа на земята може и да се охлажда нещо там. Сега е сложен на дивана за да го рестартирам по лесно през 30-40 минути.
Я виж на същият канал дали не засичаш друг Wi-Fi рутер. На мен ми изглежда като два рутера на един канал.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно така е и при мене дал съм :
Turn Mac filtering ON and allow computers listed to access to network :
И долу съм задал моя Мак адрес (Лаптопа).
Turn Mac filtering ON and allow computers listed to access to network :
И долу съм задал моя Мак адрес (Лаптопа).
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nurv написа:Я виж на същият канал дали не засичаш друг Wi-Fi рутер. На мен ми изглежда като два рутера на един канал.
Това как да го проверя защото има логика? Иначе от както смених канала от 6 на 10 съм свалил 4 ГБ без проблем.
Сега времето е хладно ако изобщо има някакво значение 27 С е вътре.
- К.Одаджийски
- VW експерт
За съжаление познанията ми тука свършват. Може наистина да се опита с обновяване на фирмуера, но поне за ДИР-301 за сега няма. И все пак като махна паролата на мрежата другите проблеми с бавен нет, прекъсване и т.н.т решиха ли се или си останаха.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
махането на криптирането не винаги решава проблем, да не кажа рядко.
dd-wrt е правен предимно за linksys рутери, става и за други марки и модели но трябва да са с определени чипове.
dd-wrt е правен предимно за linksys рутери, става и за други марки и модели но трябва да са с определени чипове.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Паролата не съм я махал само съм задал алоу мак адрес на моя лаптоп от тогава не съм рестартирал. И нета за сега се ядва. Все още тествам с сваляне от различни торенти бг и чужди.
Вградения Windows Wi-FI клиент ли позваш на PC-то?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”