Имам една охранителна IP камера в нас... чудя се дали става за скайп? И ако става. къв е метода да я вържа. Проблема е , че има само вход за мрежови кабел - няма УСБ.
Некви идеи?
IP камера за скайп?
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: IP камера за скайп?
Някви други мнения? Или тука ако не става въпрос за гоУфове да не чакам смислен отговор?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
20лв си взимаш камера за скайп освен ако не си намислил нещо друго? Просто не знам за къФ чиеп ще я ползваш за скайп охранителната ти камера?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че ИП камерата не можеш да я ползваш като Уеб камера... просто технологията е друга и скайпа не ги разбира. Представи си, че може да пуснеш ИП камера на скайпа си и тогава какъв би бил проблема аз на моя скайп да си закача твоята камера (ако ти знам айпи-то и паролата) и да мамя хората, че всъщност аз съм ти 

- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:тогава какъв би бил проблема аз на моя скайп да си закача твоята камера (ако ти знам айпи-то и паролата) и да мамя хората, че всъщност аз съм ти
Това би била най-голямата грешка в живота ти

п.п. мусура го обясни добре. , но според мен най-добре си вземи една камерка за 20-30лв
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:..най-добре си вземи една камерка за 20-30лв
Aз такава си имам бе. Чудя се IP камерата кво да я правя

А дали мога да си я монтирам в мазето? Да видя кой келеш ми го разбива всеки месец?
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:Vizor написа:..най-добре си вземи една камерка за 20-30лв
Aз такава си имам бе. Чудя се IP камерата кво да я правя
А дали мога да си я монтирам в мазето? Да видя кой келеш ми го разбива всеки месец?
Можеш що да не можеш?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е да си пуснеш един ЛАН кабел до мазето и можеш да си записваш после на ПЦ-то какво се е случвало. Има читави софтуери за ИП камери, които имат разни екстри като motion detect и аларма по имейл, та общо взето си е екстричка. Можеш да я ползваш и за шпионка на входната врата, да гледаш кой навлек ти звъни посред нощите 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Ако има инфрачервено гледане за нощен режим ще е екстра за мазето.. За далече им е малко тъпо, ама за близко ще му видиш и кътните зъби на циганина, дето те краде.
Общо взето щом има RJ-45 изход можеш да се разпростираш на 100 метра радиус пре-спокойно.
Що не си я сложиш да ти гледа колата?
Общо взето щом има RJ-45 изход можеш да се разпростираш на 100 метра радиус пре-спокойно.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien написа:...
Moйта кола МЕН ме е срам да я гледам, па камоли някой друг да я загледа

От друга страна колата ми струва около 1500 лв, а водолазната ми екипировка - към 4000 евро
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AXIS M1031-W освен безжични възможнисти към модела са добавени допълнително пасивен инфраред сензор за засичане на движение в тъмна обстановка, бял LED и двупосочно аудио с интегриран микрофон и говорител.
Kвото и да значи тва
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ехеееее... това ще рече, че можеш да си хванеш сигнала безжично (може би БлууТут), а освен това камерата ще се включи при движение (допълнително пасивен инфраред сензор за засичане на движение в тъмна обстановка), ще си освети сама обстановката (бял LED) за да заснеме бъдещия труп, ще можеш да го запознаеш с предстоящат му съдба (двупосочно аудио с интегриран ... говорител) и да го чуеш как той ще ревне : Недей, бе бате! Недей скача на Асан на него, бе! (двупосочно аудио с интегриран микрофон...)
не е блуутут, а обикновен wi-fi b/g стандарт (като на лаптопите). Камерата е много хубава, но за работа в мазето има един недостатък (според описанието, което намерих) - няма ip server, който да изпрати на мейл (или СМС) направените от motion detector-a снимки . Това я прави удобна само за real time наблюдение или постоянен recording и не толкова удобна за мазе, защото ако хъхръка я види, може да открадне и нея без ти да разбереш.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:..защото ако хъхръка я види, може да открадне и нея без ти да разбереш.
Аз смятам освен камерата и СОД да вкарам

scuba написа:VWGT написа:..защото ако хъхръка я види, може да открадне и нея без ти да разбереш.
Аз смятам освен камерата и СОД да вкарам
добре, но сложи и камера, която има възможност да снима и праща снимки, като не слагай предупреждения от сорта ВНИМАНИЕ КАМЕРА! Предимствата:
- прави снимка и веднага я праща на пощата, като в същото време ти пуска и СМС, че е засечено движение.
- дори и да бъде отстранена/счупена, тя вече е свършила своята работа - имаш снимка на извършителя. Някой от камерите имат и собствена памет за съхранение на снимки (ако е впаднала връзката), но тогава трябва да я скриеш
- не предупреждавай, защото така е по-вероятно (още повече в мазето) извършителя да не е с качулка, защото ако знае, че има камера със сигурност ще си я сложи.
като цяло макерата (ако не е с охрана и постоянно видеонаблюдение) не е за превенция (както СОТ-а), а за изненада: да хванеш хъхряка неподготвен и след това да предприемеш някакви действия. Колкото повече внимание привличаш, толкова повече получаваш

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”