съвет за вентилатор за баня

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

съвет за вентилатор за баня

Мнениеот mucho » Сря 02 сеп 2009 11:47

здравейте хора ;)

стана традиция за мен да се допитвам до вас за домашно обзавеждане (надяям са да не ви е писнало ;) ) ... както се вижда от заглавието ще ми се да чуя мнението и опита ви на тази тема ...

... значи при мен случая е такъв, че говорим за супер малка баничка от няма и 4 квадрата, която на сичкото отгоре е и тоалетна ...

... та след длъго ровене и четене осъзнах, че вентилатора всъшнус е много важно нещо и специално за моите условия е добре да е над 100 м3/ч и вече останалите неща като датчик за влажност, таймер, автоматична клапа да е тих ...

... по принцип парите не са проблем (ако не греша 100-200 лева би трябвало да ми стигнат) - насочил съм се към испанските CATA само трябва да видя кой точно модел X-MART, X-MART MATIC или SILENTIS ...

... разбира се съм отворен за всякви предложения

10х в аванс ;)

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за вентилатор за баня

Мнениеот vaso18 » Сря 02 сеп 2009 12:45

виждал съм и най обикновенни вентилаторчета които струват към 20-25 лева и се свързва към лампата та си работи при святкане на лампата и си върши работа а като консумация на ток не е нищо повече от 10-20w
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=990
Изображение

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Сря 02 сеп 2009 12:51

ц тва не е добро решение, а и за таз фирма прочетох не добри неща ... идеята е вентилатора не да работи само при светната ламба, а докато свали влажността в помещението (след къпане) или дорде изтегля фунтята (сещате са :) ) - точно поради таз причина е сензора за влажност и таймера ... също важна е и самата механика, качеството на лагерите, тишината, клапата ... абе привидно излишна суетня, но всъщност много съществени неща

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 02 сеп 2009 13:43

погледни тук
доста прилични са им нещата
аз ползвам модела SAF MA- доволен
http://website.airtradecentre.com/index ... 91495.8588

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 02 сеп 2009 14:16

Точно отначало си бях купил един сравнително скъп вентилатор за банята с всичките му уреди и датчици които следят влажност, налягане, напрежение след бурен секс, вискозитета на капчиците налепени в огледалото за бръснене, сухоста на тоалетната чиния, подаване на авариен сигнал при навлизане на жената от 4 етажа надолу ... и още 542342 неща без които една баня не може.

Връзвам аха тръгне веднъж и спира ( не го връзвам аз а ел. техник който си мери всичко ). Отивам връщам стоката и ми дават от същата марка отново връзване този път без никаква реакция да тръгне. И така до 4'ти път взех си парите обратно и си взех най евтиния, долния, мазния вентилатор който дори не беше на промоция.
Сега има следните датчици :
- Пусков механизъм сведен абсолютен минум с една дума вързан за копче.
- Удар зад врата при забравен включен вентилатор от страна на жената.
- Спиране на топлата вода по време на къпане при повторно забравен включен такъв.
.........

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 02 сеп 2009 14:35

Съветвам те да гледаш колко кубика на час измуква. Евтините са по 15-20 и повярва това за баня без прозорец е ад.
Моя е стар и е с капацитет 250 и смея да твърдя безшумен.Провери в магазина на"Тангра"

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 02 сеп 2009 14:52

баня 4кв.м и евтин вентилатор от 25 лева фи100. Поработи 2-3 месеца и сдаде багажа, освен това не вършеше много работа, влагата си стоеше. Смених го с X-mart (САТА) евтин без датчици за около 70 лева и вече година и половина работи безупречно, направо прави вакуум в банята, а и сме го забравяли по цял ден или нощ и не е изгорял все още.
С две думи препоръчвам ти ги.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 02 сеп 2009 14:55

аз съм със полски - elplast който като не работи се затваря , това е много важно , защото като бях с незатварящ се , пръднята от съседите при мен идеше ...
модела не го го знам ...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 02 сеп 2009 15:57

в къщи съм с такива: http://www.mmotors.bg/
вече година нямам никакви проблеми с тях, е, станаха по-шумни, но не е нещо прекалено.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 02 сеп 2009 16:14

Adnan написа:- Удар зад врата при забравен включен вентилатор от страна на жената.
- Спиране на топлата вода по време на къпане при повторно забравен включен такъв.
.........

Първото го правя /не е достатачно/ ,ама за вторто не се бях сетил.Иначе и аз съм с CATA без датчици - перфектен дизаин и работа ,а и си има обратни клапи - какво му трябва на човека.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 03 сеп 2009 13:27

MMotors са доста добри вече 1-2 години имам такъв в София и е много качествен. Дори са на лагери. Само малко смазване и запява. :) Търсиш с клапа тип пеперуда. Не са много скъпи и клапите не блокират както на някой други по-скъпи от прах. :wink:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 03 сеп 2009 18:02

хм тва е интересно тряя се замисля пак за MMotors, апропо някой има ли вЧепатление от VENTS http://www.moby-bg.com/?81&02&967 некви украински са и откъм показатели, хеле пък цена бият CATA въпроса е убачи как е на практика?!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 03 сеп 2009 18:07

тия ммоторс не стават, много недоволен.
клапи, млапи... почна да работи като разлютена фуражомелка, защото някак успява да тактува с клапата и хем бучи, хем ритмично потраква и не става за чеп за зеле. на по малко от 2 години е и се пуска само при необходимост-не през цялото време.
да не говориме че в банята има нечиста сила дето по цяла нощ лупа клапи, ако е ветровито навънка...
абе-боклук нечовешки... :evil:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 03 сеп 2009 18:17

Васе да не си приютил Чоки у вазе ;) инак и аз съм чувал предимно лоши неща за ММоторс - тва изберете бугарското да ма прущаат - за ся CATA или евентуално тез радиоактивните VENTS

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 03 сеп 2009 20:18

Ми имам и двойно, тройно по-скъпи вентилатори в едни други бани, италиянски, испански и не знам кви. Клапите не отварят вече, вият като прахосмукачки и то са ползвани 3-4 години. :roll: Тоя е ползван 1 година и малко и няма никакви оплаквания а банята е 3 пъти по-голяма. :roll:
Иначе с тва за лупането на клапите и при мен го има ама е слабо. Ама е по-добре откалкото след 2-3 година да не отварят въобще, а само да блъска въздух в тях и да бръмчи като прахосмукачка Ракета. :screwy mhihi :roll: :lol: :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”